Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kolarkaa píše:
@terinka4444 neni pravda, ja otehotnela 10dni pred MS…
to by mě ale stejně zajímalo, jak víš, že jsi otěhotněla 10 dnů před menstruací
Když jsi otěhotněla, ta menstruace už nedošla, tohle není argument. Argument je, že znáš délku své luteální fáze z cyklů, ve kterých nedošlo k otěhotnění, ta fáze je u jedné ženy v ovuálním cyklu stejně dlouhá, nemění se. Pak ano, ale napsat, že jsi otěhotněla 10 dnů před menstruací nemůžeš, to nepozná ani gynekolog.
@terinka4444 tak ja treba mela naprosto presny cyklus - 26 dni. A pokud meli sex jen jednou a to 10 dni pred tim, nez mela mit termin MS a chodi ji zcela zpolehlive jako mne, tak nevidim duvod, aby to nevedela
teda pikud nemyslis to, ze tam treba spermie jeste cekaly ci tak
spis myslela, kdy byl sex
ale tak my se tulili pred tehotenstvim casteji, takze ja bych to nepoznala vubec, ac mam cyklus presny jako hodinky ![]()
@terinka4444 Tak já třeba měla délku luteální fáze průměrně 9-11 dnů podle měření BT… a i s touhle délkou mám přirozeně 2 děti, takže zrovna u mě by těch 11 dní před MS bylo to nejrizikovější období… nicméně jak už jsem psala, s těma rukama souhlas.
@Kukacka123 píše:
@terinka4444 tak ja treba mela naprosto presny cyklus - 26 dni. A pokud meli sex jen jednou a to 10 dni pred tim, nez mela mit termin MS a chodi ji zcela zpolehlive jako mne, tak nevidim duvod, aby to nevedelateda pikud nemyslis to, ze tam treba spermie jeste cekaly ci tak
spis myslela, kdy byl sex
ale tak my se tulili pred tehotenstvim casteji, takze ja bych to nepoznala vubec, ac mam cyklus presny jako hodinky
cyklus dlouhý 26 dnů ale nic nevypovídá o délce luteální fáze. A pokud měli sex jednou 10 dnů před menstruací, tak stejně neví, jestli třeba o dva dny nebyla posunutá ovuklace, nebo jestli standardně nemá ovulaci 12. den cyklu., ani gynekologové to na dny nepoznají, proto plus minus den dva sem nehraje roli. Proto píšu, že argument je, jak píše jani, zná délku z předchozích cyklů. No nic, zakldatelka je snad klidnější. přeji vše nej do nového roku.
@terinka4444 protoze jsem nekolik let mela cyklus 28dni presne. A delala jsem si ovulacni testy. Tudiz predpokladam, ze i ten cyklus, kdy jsem otehotnela, by trval 28dni. V den, kdy mela dorazit MS, byl pozitivni test, takze to tak i vychazi ![]()
@terinka4444 jasne, ja treba i vim, kdy mam ovulaci, citim to (samozrejme ne na hodinu
)
ale na dny to asi nejde presne rict, protoze spermie muzou na vajicko cekat…ale tak bere to spis, ze mela 10 dni pred konce sex, tudiz pote do MS otehotnela
ale to je jedno
i ja preji stastny novy rok ![]()