Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny a mám dotaz. Mám 2 Sphynx věk 7 měsíců a 12 týdnů a máme dům s malou zahradou. Samozřejmě až začne být hezké počasí přemýšlím, zda je pouštět, ale strašně se bojím aby mi neutekly nebo nevbehly do silnice kde jezdí auta. Máte někdo zkušenost s touto rasou a jestli je radši nechávat zavřené v domě nebo pouštět na čerstvý vzduch? Moc díky za rady a zkušenosti ![]()
Já už bych nepustila kočku ven. Vím, že mě tu spoustu lidí odsoudí, ale strašně bych se o ně bála. Jako malá jsme měli kočky venku. Jen málo jich umřelo na stáří. Většina otrávená, sražená, u některých ani nevím. Teď mám dvě kočky doma. Jednu jsem hned od kotěte naučila na vodítko a druhého mám z útulku a je to strašný mazlík. Jsem si jistá že jim doma nic nechybí a že tam jsou šťastný.
Nemáš možnost nějaké oplocené ohrady? By tam mohli rovnou z domu? Hodně lidí to takto řeší ![]()
Mohu si tu fotku dát do ikonky? Líbí se mi ten vyvalený výraz.
Mnoho lidí se šlechtěnými plemeny mají tzv kočičí voliery. Záleží jen kolik máš místa na zahradě.
Zkusla bych s nima na tu zahradu chodit a nenechávala je tam samotné + teda je potřeba mít tam plot takový, kterým neprolezou.
Navíc jak to jsou kontaktní tvorové a jsou zvyklí doma, tak si nemyslím, že by je nějak extra nadchla možnost prostě je vypustit ven a nechat je tam.
Bala bych se, že ti je někdo ukradne ![]()
Voliéra není špatně reseni
Vubec netusim, ale jen jsem chtela napsat, ze jsou naprosto boziiiiiiii ![]()
Buď voliéru nebo pokud máš souvislý plot bez nějakých opičáren a průlezů, dá se nahoru napnout drátek s elektrikou.
No voliera ne mám zahradu asi 40 m2 tak jsem ráda že si tam dám lehátko
mají dům a lítají všude jen jsem si říkala že jim dopreju aby se proběhly ale jak říkáte asi bych zesilela, kdyby přeskočily plot a zmizely
říkala jsem si že zkusím ksirky a navíjecí dlouhé vodítko po zahradě, ale bojím se, že cichnou k venku a pak otevřu dveře a budou utíkat. Doma jim určitě nic nechybí, brala bych jejich život, prolézačky, jídlo, mazlení a spánek ![]()
@katuska007 píše:
No voliera ne mám zahradu asi 40 m2 tak jsem ráda že si tam dám lehátkomají dům a lítají všude jen jsem si říkala že jim dopreju aby se proběhly ale jak říkáte asi bych zesilela, kdyby přeskočily plot a zmizely
říkala jsem si že zkusím ksirky a navíjecí dlouhé vodítko po zahradě, ale bojím se, že cichnou k venku a pak otevřu dveře a budou utíkat. Doma jim určitě nic nechybí, brala bych jejich život, prolézačky, jídlo, mazlení a spánek
To je strašně málo plotu, určitě by se to dalo přizpůsobit tak, aby odtamtud nemohly utéct.
Edit: nehledě na to, že takto nemůžeš mít celé léto otevřené dveře na zahradu, je to tak? To musí být strašně omezující. Furt všechno zavírat kvůli kočkám.
Příspěvek upraven 24.01.20 v 18:56
No tak ciste teoreticky, pokud mas kote od dobreho chovatele, mas i ve smlouve, ze kocka na nezabezpecenou zahradu nesmi.. jsou za to sankce takze mrkni i z tohodle pohledu do smlouvy. Ja sama bych nikdy nase zvirata na zahradu nepustila, letos se jim bude stavet voliera.. lidi jsou fakt svine a sphynx je velmi duverive plemeno. Nemluvim o psech, a jinak s venkem, v byte jsme meli volieru na terase a sphynxe jsem nutila i na snih na chvilicku… ale jinak obecne- pokud to klesne pod 20, ven nechce 😂
@Xmichaelah píše:
No tak ciste teoreticky, pokud mas kote od dobreho chovatele, mas i ve smlouve, ze kocka na nezabezpecenou zahradu nesmi.. jsou za to sankce takze mrkni i z tohodle pohledu do smlouvy. Ja sama bych nikdy nase zvirata na zahradu nepustila, letos se jim bude stavet voliera.. lidi jsou fakt svine a sphynx je velmi duverive plemeno. Nemluvim o psech, a jinak s venkem, v byte jsme meli volieru na terase a sphynxe jsem nutila i na snih na chvilicku… ale jinak obecne- pokud to klesne pod 20, ven nechce 😂
A jak to delate s otevrenymi dvermi v lete?
@katuska007 já chodím společně s kocourem a mam ho na zahradě na dohled, on se stejně bojí a daleko by nešel. Chce to zabezpečit zahradu a zvykat postupně. Nebo ta „voliéra“.