Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, mám antikoncepci lindynette, beru jí bez přestávky ze zdravotních důvodů. Ale každy 3. měsíc špiním a musím si udělat přestávku, jinak špinění nepřestane. Má s tím někdo zkušenost? Může to být, že to prostě tělo chce, nebo něco špatně s antikoncepcí? Celkově mi jinak se vším antikoncepce sedla.
Někdo to tak prostě má, že tělo „nezvládne“tři platicka. Já měla problémy někdy i při dvou. Ptala jsem se právě doktora a ten mi to tak rekl.
Ja beru Florette taky bez pauzy a zhruba první rok jsem taky spinila, ale brala jsem dal a sedlo si to, teď sem tam na den dva a pak zase nic, zkusila bych nevynechavat
@KáťaKašpi To jsem také zkoušela, ale přes 3. týdny jsem špinila a pak začala i krvácet. Dokud jsem si neudělala pauzu, tak to nepřestalo. Někdo říkal, že mu museli navýšit dávku hormonů. Ale to si nemyslím, že je můj případ. Takže vůbec nevím, celkově mi ta antikoncepce sedne.
Taky jsem to tak měla, kvůli endometrióze jsem brala HA kontinualně, jednou za dva měsíce přišlo krvácení nebo špinění, které někdy nebralo konce. Přešla jsem čerstve na Mirenu, tak se uvidí
Když jsem jednou silne krvácela měsíc v kuse, řekla mi gyn, že tělo prostě neudrží ten nápor hormonů a jednou za čas to pořádně zakrvácí… A stejně mi dala Orgametril na zastavení. Takže neboj, je to běžné ![]()
@Anonymní píše: Více
To moc ráda slyším. Antikoncepce fakt krásně sedla i dříve, když jsem nebrala ještě kontinuálně, takže by byla škoda měnit a zase čekat, než si tělo zvykne. Jinak také endometrióza.
Asi si bohužel budu muset dávat pauzu jednou za 3. měsíce, alespoň nemusím trpět každý měsíc. Nevím, zda by pomohlo předejít tomuhle třeba silnější dávka hormonů? Nebo by to bylo možná úplně na stejné trati. Je mi 20, tak tělo to asi potřebuje. ![]()