Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mas malo progesteronu. Nejsem tedy odborník, ale myslim, že to bude tim. Můžeš si v lékárně koupit Ascuritin, což je vysoke množství vitaminu C a třeba ti jen popraskaly nějaké žilky, ale spis to tipuju na ty hormony. Nech se vysetrit. Pokud doktor nic nenajde, chtej po nem odber krve na hormonální profil. Dělá se první dny, když mas ms a pak po ovulaci. Ja to takhle mam vice jak 15 let. Bez prášků (ne HA) bych prokrvacela celý měsíc, ale jsem asi jiný případ ![]()
Klesá ti hladina progesteronu, to je s věkem normální. Řeší se to umělým podáváním hormonů, ale dva dny před menzes bych to neřešila. Kdyby to bylo týden a víc, tak už ano. Můžeš zkusit gynex, ten by mohl cyklus upravit.
Jsem o něco starší a děje se mi to skoro každý cyklus. Většinou se mi špinění objeví tři dny před termínem ms. Někdy jednorázové, někdy vydrží až do ms. Dle gynekologa normální jev.
Ahoj, je mi 38 a půl. Neuzivam antikoncepci, sex mám s ochranou, děti mám dvě, další neplánuji. Minuly měsíc a tento sem se potýkala se zánětem močových cest (e-coli),ale dala jsem to bez antibiotik. Cyklus vždy pravidelný drobné odchylky max 2,3 dny tam a zpět. Je to ale od ledna už druhý cyklus, kdy minulý před menzes dva dny jsem špinila a tento už 4 dny než se spustilo krvácení. Mudr má dovolenou a už nevím co si mám myslet, mám to v životě poprvé. Mel někdo podobné zkušenosti? Díky.