Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No, podívej, naděje tu vždycky je
Já teď špinění před ms taky řešila, často za to může špatná funkce žlutého tělíska. Mě na to dr napsala utrogestan, tteď ho beru první měsíc, tak jsem zvědavá, jestli to pomůže. Píšeš, že se snažíte o mimčo. Předtím jsi brala antikoncepci?
Nene, asi tak 4roky antikoncepci neberu, nedelala mi dobre. Takze jsem se s dr. domluvili, ze to nechame bez ni…Zhruba pred pul rokem jsem akorat prodelala konizaci, ale vysledky dopadly dobre a ted se vlastne snazime o miminko, ale zase to spineni, tak si rikam, kdy uz nas ta smula opusti…To prece neni mozne…:-(A to zlute telisko je co??
Zlute tělísko se vytvoří po ovulaci z prasklého folikulu a vylučuje hormon progesteron, který zapříčiní prokrvování a změkčení sliznice, aby se oplodněné vajíčko mohlo uhnízdit. Nebylo-li oplodněno, žluté tělísko zaniká a produkce hormonu progesteronu náhle klesne a přijde menstruace. Žluté tělísko je nezbytné pro otěhotnění a jeho následné udržení, než se vytvoří placenta. Špinění před menstruací právě zbůsobuje nízká hladina progesteronu-to je špatná funkce žlutého tělíska…
Ale da se to nejak lecit, ze jo??Me to trapi teprve asi druhy mesic. Jsem jeste mlada a chtela bych mit dite…:-(ach jo…
Dá se to léčit, neboj. Stačí, aby ti dr napsala Utrogestan. Zajdi si za ní.
Dekuju moc, trosku jste me uklidnily…:-)
Holky mazec…No tak manzel do me porad dlubal at si udelam test tehu a vysel pozitivni…Nevim jak je to mozne, spocitane to mam do detailu. Ale proc teda spinim? Jeste se mi to nestalo. No snad mi dr. dnes rekne neco vice…:-(
Já taky u druhého těhu špinila, je to možné.
Jinak velká gratulace
![]()
Držim palce. Já věděla už, že jsem těhu, testy jsem měla pozitivní, byla jsem po umělém oplodnění. A pak přišlo to špinění, byla jsem z toho celá rozhozená, ale musela jsem čekat, co bude, na ultrazvuk prý bylo brzy. A pak bylo vše o. k. Snad to tak bude i u tebe ![]()
To je nejdulezitejsi, ze vse dopadlo tak jak melo…:-)Snad to bude i u nas. Uvidim po dnesni prohlidce…:-)
Ahoj Vsem. Omlouvam se za anonymitu, ale nejsem z tech co by se tim chteli chlubit ci cokoliv jineho. Potrebovala bych od vas par rad, protoze sama si nevim co pocit. Jiz druhy mesic se mi stalo, ze jsem ted par dnu pred ocekavanou ms(lepe receno 5dnu pred ms) jsem zacala slabe krvacet a to vazne slabe jen na intimku…Jenze zhruba pred mesicem jsme se zacali snazit o mimi. A nejak tak si vsimam, ze se mi toci hlava, je mi zle od zaludku, atd..Delala jsem si i test 14 od poceti, ale vysel negativni. A ja ted nevim co mam delat. A tak si rikam, jestli s tim nema nektera z vas zkusenosti? Zajit s tim k dr? Slabou MS mam zhruba 5dnu a rika se, ze ms se pocita od prvniho dne at je jakakoliv slaba ci silna. Myslite, ze na test bylo jeste brzy a muzu byt tehotna i pres slabou ms? Diky za vase rady.