Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky děkuju všem za odpovědi, jste zlatíčka. Tak jsem měla dva dny klid a dnes v noci zase špinění. Tak odpo mažu zase na gyndu
Ale myslím, že to bude o.k.No a když nebude, tak to tak asi má být a nic s tím nenadělám.Já už se tolikrát natrápila při mých dvou těhotenstvích (jedno dopadlo špatně ve 24tt a z druhého máme krásnou rošťandu),že už se stresovat nechci. Pokud to reď bude špatně, tak na další pokus už prdím.Holt by byla malá jedináček,sice to tak nechci,ale tyto stavy a stresy jsou pro mě obrovský záhul. Kdo zažil ví o čem mluvím ![]()
To bude dobrý,držím pěstičky.Já Tě chápu já se taky tak bála a pořád bojím a dokud neporodím nebudu mít klid,je to naše první po dlouhé době vymodlené mimi.Tak pá ![]()
Tak všechno je v cajku. V období menstr, je to prý naprosto normální. V některých případech prý dochází i k velkému krvácení. Dostala jsem nějakou injekci do prcky
. Mimi má 2,5cm ![]()
To je super Rozalinko,že je vše o.k. Já si tedˇ vzpomínám,že jsem to měla jednou taky nějak v období menstruace a bylo vše v pořádku,někdo to tak prostě má ale vždycky je lepší se uklidnit a jet k doktorovi.Měj se hezky a přeji pohodové těhulkování. ![]()
ahoj maminy, chci Vám poděkovat
! Na téhle diskuzi jsem trávila hodně času, ale nikdy jsem nenašla odvahu přidat se. Otěhotnělajsem v květnu. Bylo to mé druhé těhotenství, to první nedopadlo dobře. Začala jsem špinit a o mimi jsme v 8 tt přišli. Ale teď to dopadlo dobře a i když jsem v období 6-9tt špinila i slabě krvácela, za pomoci ascorutinu,utrogestanu a mé suprové gyndařky jsem 30.1.porodila syna
! Narodil se 40+1 a vážil 4150g. Moc mi pomohlo přečíst si na této diskuzi Vaše příspěvky a vědět, že je spoíusta mamin, které špinily i krvácely a dopadlo to dobře
! Já patřím mezi ně a jsem pyšná matka
. Sržte se, přesvědčujte sebe i mimi že to bude dobré a ono bude
! šťastná máma streska Jana ![]()
Ahoj holky,
dnes jsem 9+1 tt. a ve středu večer jsem jednorázově (slabounce krvavý hlen na toaletím papíře)špinila. Pak absolutně nic, až zase druhý den jsem měla bělavo-hnědý výtok, ale jen dopoledne, pak nic, jen bílý výtok a celý pátek taky. Jenže dneska ráno…nejdřív bílý, potom hnědo-bílo-růžový výtok
Na gyndu jsem nevolala, nechci být plašan, pořád se uklidňuju, že je to slabý a k tomu je mi furt na
, taky mě pobolívá na levé, na pravé straně.
Kdybych měla doktora nebo pohotovost do deseti km, tak si tam snad i skočím, ale nejbližší nemocnice je 25 km
(k dr. mám jít až 24.10.)
Holky, mám už doma batole (v tehot. hematom) a jsem po dvou zamlklých potratech, takže asi pochopíte můj možná hloupý a zoufalý dotaz…Potřebuju trochu uklidnit, děkuju ![]()
A za amonym se omlouvám, nikdo ještě neví, že čekáme a kamarádka sem chodí ![]()
Asi ti tu nikdo přímo neřekne, zda je to ok nebo není
já mám se špiněním špatné zkušenosti, ale já byla jen v 6tt a mimi se neudrželo… Ty už jsi v 10. týdnu, tak možná opět ten hematom… vím, že to nemáš zrovna při cestě, ale já bych do 24. nečekala…
Přeji ať to není nic vážného ![]()
Hlavně buď v klidu. Já jsem u malýho špinila v 8TT a u malé do 11TT snad 4×. A bylo všechno o. k. Pokud to není krvácení výraznější, tak to bude v pohodě.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
dnes jsem 9+1 tt. a ve středu večer jsem jednorázově (slabounce krvavý hlen na toaletím papíře)špinila. Pak absolutně nic, až zase druhý den jsem měla bělavo-hnědý výtok, ale jen dopoledne, pak nic, jen bílý výtok a celý pátek taky. Jenže dneska ráno…nejdřív bílý, potom hnědo-bílo-růžový výtok![]()
![]()
Na gyndu jsem nevolala, nechci být plašan, pořád se uklidňuju, že je to slabý a k tomu je mi furt na
, taky mě pobolívá na levé, na pravé straně.
Kdybych měla doktora nebo pohotovost do deseti km, tak si tam snad i skočím, ale nejbližší nemocnice je 25 km(k dr. mám jít až 24.10.)
Holky, mám už doma batole (v tehot. hematom) a jsem po dvou zamlklých potratech, takže asi pochopíte můj možná hloupý a zoufalý dotaz…Potřebuju trochu uklidnit, děkuju
A za amonym se omlouvám, nikdo ještě neví, že čekáme a kamarádka sem chodí
Jsem taky 9+1, teda podle UTZ, jinak 9+3. A špinila jsem takhle už asi pětkrát. Krev to nikdy nebyla, vždycky hlen - nahnědlý, jednou narůžovělý, Naposledy už jsem ani na gyndu neklusala, nechala jsem to na kontrolu. Zatím těhotenství pokračuje, beru od toho 5. týdne utrogestan, ale doktor mi už další nenapsal a pozval mě až za měsíc, tak nevím.
U minulého jsem taky takhle špinila, i víc.
A měla jsem taky ZT, ale to jsem krvácela, to nebylo jen špinění, sice postupně a po troškách, ale krev.
Je blbé, že je víkend, kdybys zajela do nemocnice, mrknou se na ultrazvuku a uklidníš se nebo budeš vědět, že se něco děje.
Holky, děkuju, dokud v tom není krev, nechci se zbytečně znepokojovat. 5ikám si, že když je mi celé dny fakt zle- ani u jednoho těhot. mi tak nebylo, do toho to slabé špinění, tak je to ovlivněný hormonama…doufám
V pondělí si na gyndu radši zavolám…
Talky jsem u druhého špinila a doktorka mi říkala, že je to jak se děloha zvětšuje.
@muffinka89 to si právě taky řikám, že to může být tou změnou, navíc mám zakloněnou dělohu, proto mě občas pobolívá v kříži. Bude to dobrý a basta, na další revizi už nejdu ![]()
@Anonymní píše:
@muffinka89 to si právě taky řikám, že to může být tou změnou, navíc mám zakloněnou dělohu, proto mě občas pobolívá v kříži. Bude to dobrý a basta, na další revizi už nejdu
Určitě jo a budu ti držet palečky ![]()
Ja jsem behem prvniho trimestru slabe krvacela asi 4× a mimi se udrzelo, jak muzes videt v metriku, jdeme do finale
Takze se zkus nestresovat a setri se. Jinak zadny zazracny lek na udrzeni tehotenstvi neexistuje, i ten Utrogestan a Ascorutin jsou pry jen placeba. Tak moc drzim palce, at to dobre dopadne ![]()
Já špinila taky v 8.tt takové světle oranžové špinění ale vše bylo v pořádku.Dostala jsem pro jistotu utrogestan na udržení,brala jsem ho až do 16.tt pak už to přebrala placenta a ještě jsem v tom 8.tt na to špinění brala ascorutin a špinění potom ustalo.Řekly mi,že je vše v pořádku,že pokud to není jasná krev není se čeho bát ale já se bála i tak dokud to nepřestalo.Potom se to už neopakovalo.Měj se pěkně.