Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak jsem se dnes rozhodla, že si pomalu začnu chystat tašku do porodnice
Myslela jsem, že to všechno dám do takové menší cestovní tašky (větší už mi přijde tak nějak zbytečně velká, do porodnice
), ale to jsem si opravdu jen myslela, ze se mi tam všechno vejde
Vložky, prsní vložky a balík plínek a taška plná
A nechci přijít do porodnice s velkou taškou jako bych jela na 14ti denní dovolenou
S čím jste jely, nebo s čím pojedete, do porodnice vy?
taska a lavne na koleckach, nic netahat a velka musi byt stejne, clovek sebou potrebuje veci..
Ahoj,já tedy měla hrozně velkou a těžkou tašku,brala jsem si i vody.Plínek si vem jen pár kusů,oni je tam většinou mají,kdyžtak taťka doveze.A s vložkama je to taky tak.
Mela jsem takovou tu modrou ikea tašku. dostatečně velká, dobře se v ní hledá, nevadí, když se třeba postaví někde, kde je mokro…
vyrábějí i na zip.
a je dobré si udělat malou tašku přímo k porodu a velkou na šestinedělí.
JJ. Zbal si zvláš´t do igelitky ručník, košily, jelení lůj, malou lahev s vodou, jsou dobré i kapky do nosu, protože se ti může zvětšit trošku sliznice, tak aby se ti dobře dýchalo. Tu velkou ti dají sestřičky na pokoj, a tu igelitku budeš mít pořád u sebe.
momi33 píše:
Ahoj,já tedy měla hrozně velkou a těžkou tašku,brala jsem si i vody.Plínek si vem jen pár kusů,oni je tam většinou mají,kdyžtak taťka doveze.A s vložkama je to taky tak.
Takže se za to vůbec nemusím stydět, když tam přijdou s taškou, jako bych jela na dovolenou?
A nechají mi tu tašku u sebe? Přece jen tam budu mít věci, které budu potřebovat, to je jasné ![]()
Tu velkou ti vezmou a dají rovnou na pokoj, nebo nechají na sesterně. Proto si zabal to nejnutnější do malé aby jsi ji mohla mít pořád při sobě.
Denisa84 píše:
JJ. Zbal si zvláš´t do igelitky ručník, košily, jelení lůj, malou lahev s vodou, jsou dobré i kapky do nosu, protože se ti může zvětšit trošku sliznice, tak aby se ti dobře dýchalo. Tu velkou ti dají sestřičky na pokoj, a tu igelitku budeš mít pořád u sebe.
O tom jsem někde četla, že je lepší si sbalit menší tašku s věcma k porodu (i mobil, peníze a tak), kterou budu mít pořád u sebe a větší tašku pak s věcima na pokoj. Tak teď mám zase dilema, co všechno si dát do tašky k porodu, abych to tam pak nepostrádala třeba
Jsem hrozná, já vím, ale ráda mám ve všem pořádek, abych mohla mít klid, že na nic nezapomenu ![]()
do tý sebou moc nepotřebuješ. Kapesníky, jelení lůj protože budeš mít suché rty, kapičky do nosu, mobil, ručníky si vem klidně dva, ať máš suchy,košily- i když tu na porod si raději nech půjčit tu nemocenskou, budeš jí mít od krve tak si neničíš svojí. Vložky ti dají tam jejich, takže ty taky nepotřebuješ.
maminka122010 píše:momi33 píše:Takže se za to vůbec nemusím stydět, když tam přijdou s taškou, jako bych jela na dovolenou?
Ahoj,já tedy měla hrozně velkou a těžkou tašku,brala jsem si i vody.Plínek si vem jen pár kusů,oni je tam většinou mají,kdyžtak taťka doveze.A s vložkama je to taky tak.A nechají mi tu tašku u sebe? Přece jen tam budu mít věci, které budu potřebovat, to je jasné
Já jsem nastupovala do porodnice na oddělení rizikového těhotenství na 1 noc-druhý den mi dělali císaře.I s tou svou tunovou taškou
a pak jí chudáci sestry donesli za mnou na šestinedělí.Podotýkám,že jsem tam měla ještě bichli-knížku a kosmetický kufřík.Na předposlední dovolené jsem měla cca 6 kg nadváhu,ale pustili mě do letadla.Příští rok jsem si to pohlídala,to už se za to platilo.Neboj se nic
![]()
Denisa84 píše:
do tý sebou moc nepotřebuješ. Kapesníky, jelení lůj protože budeš mít suché rty, kapičky do nosu, mobil, ručníky si vem klidně dva, ať máš suchy,košily- i když tu na porod si raději nech půjčit tu nemocenskou, budeš jí mít od krve tak si neničíš svojí. Vložky ti dají tam jejich, takže ty taky nepotřebuješ.
Děkuju
To asi dám jen do nějaké igelitky. Zbytek věcí na pokoj do cestovky a je to. A s těma vložkama, to se pak musím ještě zeptat v nemocnici, jestli dávají, i na košile, ale ty by dávat měly - ty erární, nebo jak se to jmenuje
Ne všude ty vložky prý dávají.
Tak já za sebe ještě radím do tašky k porodu přibalit teplé ponožky
.
Jde mi z toho všeho hlava kolem, abych pravdu řekla
Ale díky všem za příspěvky, hned jsem chytřejší
Už si to trochu nachystám, člověk nikdy neví, kdy to může přijít ![]()
hkac píše:
Tak já za sebe ještě radím do tašky k porodu přibalit teplé ponožky.
Ponožky už mám, ty se mi určitě budou hodit ![]()
Já si přichystala cestovní tašku a když jsem začala balit, zjistila jsem, že bych potřebovala takové tašky asi ještě tři ![]()
Takže jsem jela do porodky jak socka s papírovýma Ikea taškama
![]()
A půlku věcí jsem samozřejmě nevyužila, takže to přítel průběžně odvážel.