Pohyby miminka v 7. měsíci – hodně kope

139
8.10.10 11:10

pohyby miminka

ahoj chtěla jsem se zeptat jestli je normální to že miminko tak kope. Jsem v 7 měsíci a pohyby cítím už dlouho ale včera sem měla docela strach co se děje. Když sem si lehla na záda či na bok tak se to nedalo vydržet bylo nepříjemné až bolestivé jak malej kopal a asi hodinu a půl v kuse.vždycky sem musela vstát a projít se i za chůze to bylo nepříjemný, dnes už je to teda lepší ale stejně je dost aktivní…je to normální?. Při prvním miminko sem takové kopance nezažila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
914
8.10.10 11:17

Asi je to různé. Jsem na tom podobně, ale až teď v osmém. Občas jsou to řachy, že heknu :mrgreen:
Při prvním to bylo takové jemnější. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
8.10.10 11:19

nu právě že při prvním sem byla ráda že sem ho občas cítila obrazně řečeno ale ted mi přijde jako by se chtěl prorvat ven :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.10 11:26

:-D úplně přirozené. Jsi jako druhomatka více vnímavější, tak více pohyby cítíš. Počkej,až budeš čekat třetí,jsem taktéž v 7 mém a mám občas pocit,že mám břicho plný ruk a noh a dětí tam snad 5 :-D

• Citovat
  • Upravit
Andulinečka
8.10.10 15:06

Já jsem tedˇ v 33.týdnu a pohyby cítím občas,někdy více,někdy zase méně,hlavně po probuzení se vlní a potom večer,někdy se nezastaví celý den a další den zase pokračuje a pak zase dlouho odpočívá.Zatím ale nemám nějaké velké kopání,které by bolelo,jen větší výboje a vlnky a nebo bublání v podbříšku.A to jsem měla strach,že necítím pohyby když jsem byla ve 20.tt,začala jsem je vnímat pořádně až ve 22.týdnu ale taky jenom jemně.No a tedˇ se prý ještě zmenší,že mimi už má málo místa. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
10
8.10.10 21:07

Ahoj, jsem teď ve 30tt a musím říct, že někdy je to jak při fotbalovém tréninku :-) mimejšek kope jak o závod a jindy mě jen tak lehce poškádlí, abych byla asi v klidu, že tam je, ale že odpočívá … nejvíc cítím pohyby, když jsem v klidu, ale to asi každá těhulka :wink: kamarádka, která je teď v 35tt psala, že jí teď dává lumpík docela zabrat, hlavně že si oblíbil kopání na cíl a tím jsou její žebra … :-) takže se asi máme ještě na co těšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
11.10.10 10:06

Ahojky, já jsem ve 26 týdnu a malá nškdy tak kopne, že až nadskočím :-). Jinak se taky dost mele když ulehám, je to asi tím, že jak spíš na boku, tak se bříško tlačí a prcek si prostě chce vydobít svůj prostor :-). Taky se vždycky melu v posteli a hledám polohu, jaká jí bude vyhovovat :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.13 01:41

Ahoj holky..já jsem teď ve 33tt a musím říct že si nelamejte hlavu s tím že malý/á kope moc a že vás to až bolí… mě se dělají boule které mají dva cm do výšky… hlavně u pupiku kde to bolí ještě víc než na zebrech… nejvíc to bolí když vařím…to si kolikrát musím sednout abych tu bolest přežila… už to máme za par tak si to uzivejte…já jsem šťastná za každý pohyb ať bolí nebo ne…hlavně že vím že tam malý je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
14.2.13 09:26

Ahoj, už jsem nad tímto taky přemýšlela :) jsem v 30tt a jsem prvorodička, takže nemám s čím porovnávat, ale teda něco až takového jsem nečekala. Malá je podle mě fakt hrozně divoká, mám pocit, že ji cítím nonstop celý den - už říkám, že je to čert, který nikdy nespí! Mele s sebou i za chůze, sedět s ní nemůžu, to se jí nelíbí a boxuje mi do močáku a v posteli nikdy nemůžu večer najít takovou polohu, která by jí vyhovovala. Teď už ji mám až u žeber a to teprve začíná být sranda. Manžel už vyjádřil obavy, aby nebyla tak divoká i po porodu, ale prej jsou pak ty miminka klidnější, tak uvidíme ;-)

Na druhou stranu když jsem byla v nemocnici, tak mi sestřička nemohla jednou vůbec natočit ozvy, ani na dvakrát a řekla mi, že je děloha zřejmě ještě dost dráždivá a že by to chtělo ještě jednu kapačku. Že malá na to takhle reaguje, že je divoká. Tak nevím, už jsem ležela 2× v nemocnici na infuzích, tvrdne hodně bříško a zkracuje se čípek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
30.4.14 10:08

Ahoj, chci se zeptat, myslíte, že je normální, že miminko v 30tt se mi v břiše otáčí celé a nemá stálou polohu? Nemám pocit, že je to jen sem tam kopnutí, ale fakt se mi zdá, že se pořád celý otáčí jak se mu chce :),ale četla jsem, že už má mít stálou polohu…Tak jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
30.4.14 10:09

@spiritt Jo je to normální, někdy se otočí i těsně před porodem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
30.4.14 10:14

@spiritt Stálou polohu mít nemusí. Teď už je dost vyvinuté, aby se otáčet mohlo a chtělo, a přitom má na to ještě dost místa. Až trochu povyroste a sestoupí níž, bude mu těsněji, takže se uvelebí. Ale změnit polohu může opravdu i na poslední chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
30.4.14 10:14

@spiritt Jo ten můj hajclík tohle dělá ještě v 35.tt :mrgreen: co se stálé pohohy týče, tak mi gyn. řekl že až tak od 36.tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
30.4.14 10:18

Tak díky, jsem si pořád říkala, kdy přijde ten čas, kdy už se uvelebí. Ale mě to nevadí, aspoň o něm pořád vím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.4.14 11:02
@spiritt píše:
Ahoj, chci se zeptat, myslíte, že je normální, že miminko v 30tt se mi v břiše otáčí celé a nemá stálou polohu? Nemám pocit, že je to jen sem tam kopnutí, ale fakt se mi zdá, že se pořád celý otáčí jak se mu chce :),ale četla jsem, že už má mít stálou polohu…Tak jak to je?

je naprosto normální, že rotuje :mrgreen: některá mimina se otočí i těsně před porodem. Ale běžně bývá, že od cca 34 tt je poloha ustálená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí