Spinkání miminka v šátku

73
30.4.15 14:43

spinkani miminka v satku

Ahojky sem cerstva maminka naseho 6 tydenniho chlapecka. Mame trosku problemy s prdiky ktere budi ze spani nase zlaticko… jedine kdy usne je sdudlikem ale to nespi vetsinou tvrde protoze porad taha pusinkou a porad mu vypadava co ho taky budi. Jedine usne semnou v posteli kdyz sem mu nablizku. Ted sme ale pred par dny koupili satek na noseni miminka, zavazuji ho tak ze by mi jako lezel v naruci… asi se mu to hodne libi protoze vkuse spinka,:D spi o mnoho vice nez kdyz sme nemeli satek. Normalne by byl vzhuru hral by si semnou nebo koukal okolo sebe. Sem rada ze se spokojene vyspi jenze mam strach at mi neprospi cely den a v noci bude ciperny nebo zly kdyz nebude v satku. Prosim o radu sem rada ze mu je prijemne jen ho nechci navyknout na spani jen v satku a taky jestli je normalni ze spinka mnohem vice nez obvykle… jeslti mu to chybi a predesle dny sem ho zbytecne pretahovala. Je to me prvni ditko takze budu rada za kazde nazory a rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3355
30.4.15 14:48

@adamsmum Musíš vyzkoušet a uvidíš. Miminka to milují, cítí tebe, slyší srdce…ale zase se potřebují i trochu rozvíjet, rozhlédnout kolem, být na bříšku…musíš si časem najít vlastní denní rytmus-neboj to poznáš, káždé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
30.4.15 14:48

Cim lip dite spi pres den, tim lip spi v noci. muj syn taky spi v nositku nekolik hodin a sam v postylce o mnoho min. doprej mu ten satek, ja to delam taky tak :-)

• Citovat
  • Upravit
1482
30.4.15 15:05

@adamsmum připadá mi naprosto skvělé, že jsi našla způsob, který mu vyhovuje. Nech ho spát v šátku, jak bude chtít, moje dítko taky čím líp se vyspí přes den, tím líp spí v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
30.4.15 15:26

@Lizzi souhlas s prvni vetou :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
30.4.15 17:19

Myslim, ze mnozstvi spanku, ktere miminko spotrebuje, je do urcite miry i o zvyku. Pokud maminka v prvnich tydnech nenajde figl, jak detatko uspat, aby spalo klidne a nerusene, tak se adaptuje na mnozstvi spanku, ktery se mu povede vyprodukovat v tech neidealnich podminkach. Pokud je miminko drazdive, tak tu bdelost casto prorve, nebo vyzaduje kontinualni pozornost, protoze muze byt bdele nad ramec svych moznosti.
Z toho pak podle me vychazi to, ze dite, ktere spi dobre, bude spat dobre jak ve dne, tak v noci a jeho potreba spanku se bude pozvolna prirozene snizovat, ale nebude nahrazovat spanek revem, neklidem ci bdenim v noci.

Pri noseni v kolibce bych si dala pozor na polohu mimca a mely by se stridat strany, mit mimco jednou hlavou vbpravo, podruhe vlevo. Kolibka tez vylucuje jakykoli nalez na kyclich, na to pozor, protoze tlaci nozicky k sobe.
Zkusila bych, zda by dite nespalo lepe pevne zavinute dle navodu dr. Karpa, protoze prave ten stisneny prostor v satku mu muze vyhovovat, tak jestli by to nebyla dobra alternativa, precvi jen nosit dite na veskery denni spanek muze byt postupne narocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
30.4.15 21:51

Je fajn, ze jsi zacala nosit. Miminko citi tvoji blizkost, tve srdce, proto se mu lepe spi. Pro spravny vyvoj kycli je lepsi uvaz ve vertikalni poloze - kriz s kapsou (ksk). Jak uvazat je mozne nastudovat na youtube, napr kanal vonzino. A nebo se napr na facebooku pridat do nejake nosici skupiny ( nosime deti). Noseni je krasne a kdyz das ditku i prostor aby se v bdelem. stavu mototicky rozvijelo, tak nemusis mit strach, ze bys mu ublizila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
3.11.17 13:22

Holky obnovuji diskuzi, mame 7t holcicku. Do 3 tydnu krasne spinkala, pak najednou zlom a jakmile usne a dam ji do postylky, otevre oci a nespi… poridila jsem satek, noseni je krasne, a mala mi defakto pres den spi jen bud v kocarku nebo satku, tam je opravdu spokojena a vydrzi spat dlouho. Jen se chci zeptat, kdo jste to meli stejne, naucily se deti casem spat i v postylce? Manzel mi porad rika, ze si ji naucim a jeste ve dvou letech ji budu na spani nosit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6275
3.11.17 13:32

@janina022 my to tak meli, trvalo to dlouho, ale ve 13 měsících zlom. Sama si řekla že chce spát v posteli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
3.11.17 14:48

@janina022 Ano, měli jsme to stejně, časem ještě mnohem horší (v noci). Cca ve 14 měsících se to zlomilo a nejlíp se vyspí v klidu v postýlce.. Tyhle potřeby se mění, vyjděte jí vstříc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.17 15:08

No tak věř, že přijde den, kdy ti bude po bytě zdrhat jen ten „hadr“ uvidí :mrgreen: a nebude to za dlouho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
28.10.19 13:52

Spaní v šátku

Obnovují diskusi, snad se někdo chytne. Máme 8tydenni holčičku, od začátku byly boje s večerním usínanim, často to nejde jinak než u prsa, což nemám ráda skrz preglgane bříško, ale někdy ji opravdu nic jiného neutisi. Poslední dny začala plakat v kočárku, usínala v šátku na mě nalepená, zjistila jsem, že je nemocná. Má teď antibiotika a jsme doma..už ji ani přes den neudpime jinak než v šátku, člověk si vůbec neodpocne, odložení přichází v úvahu tak na deset min. Dřív usínala doma i ve starém rozhrkanem kočárku, teď řve jak tur jen se přiblížíme. Hodně jsem chodila ven, bojím se, jak bude zdravá, že už ji nedostanu do kočáru. Neexistuje si vedle ní lehnout před spaním a mazlit ji…vidí ve mně mlékárnu a začne se dožadovat😒 😒

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.19 13:58

@Ivonka88 Nějak nechápu, co čekáš od 8týdenního miminka. Já kojila syna snad co hodinu. Prso není jen o mléku, ale i o pocitu bezpečí, teplu, vůni atd. Od 8 týdnů jsem syna dávala do šátku, krásně tam spinkal, jen jsem se snažila, aby tam netrávil moc času, takže max. to jedno spaní denně např. 2 hodiny.

• Citovat
  • Upravit
2808
28.10.19 14:05

Máme taky osmitýdenní a když je potřeba, lezim s ni. Usina u prsa, jinak ne a je mi to jedno. Někdy ji pak prendam do postýlky a spí, někdy vyžaduje přítomnost víc, tak si ji vezmu do postele, prso ji nechám k dispozici, ať si ho muze během spánku vzít, kdy chce. V šátku usne téměř hned, v kočárku je to 50 na 50. Jsou to prťátka, nemají na tolik vyvinutý nervový systém, aby se uměly uspat samy v postýlce. Užívej si to, nebude to trvat věcně, kdy tě bude potřebovat mít takhle blízko u sebe :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
28.10.19 19:44

@PepiKo Děkuji za vaši ukázku soužití :smiling_face_with3_hearts: :smiling_face_with3_hearts:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí