Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, měla jsem, barva neco jako bílý kafe. Nic to nebylo, vše ok, žádný zánět🤷🏽♀️ ale trvalo to i 2trimestr. Až ve třetím to přestalo ze dne na den.
Ve druhém těhotenství jsem špinila (jasně červená krev, ale jen na intimku) od 5. tt do 12. tt. A to i přes Utrogestan a Ascorutin. Pak jsem krvácela jasnou krví od 17. tt. Ne nějak extrémně, ale víc než na intimku. Několikrát jsem byla u lékaře (vždy při zesílení krvácení), ale příčina nezjištěna. No a tak to pokračovalo do 21. tt, kdy mi odtekla plodovka. Ale dírka se zacelila, plodovka se doplnila a v 39 + 0 jsem porodila zdravou dceru. A od toho odtoku plodovky jsem už nekrvácela.
Ano, měla jsem hematom a celkově mam normálně nízkou hladinu progesteronu, takže jsem brala utrogestan asi až do 13tt. Jednou bylo zamlklé těhotenství, ale nebylo to způsobeno hematomem, prostě genetika, něco bylo špatně a srdicko se zastavilo ve 12tt. Další těhotenství i s hematomem a špiněním dopadlo dobře.
Ahoj holky, prosím máte někdo zkušenost se špiněním/ hnědým výtokem od 7tt celý první trimestr a vše dopadlo dobře? Děkuji