Splatnost výplaty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.1.15 20:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.19 18:06

Prosím, kolikateho dostáváte výplatu? Jde mi spíš o někoho kdo dělá na ŽL pro někoho ale výplatu má pravidelně. Můj muž dělá na živnost ale jen pro určitou firmu a vyplácí ho vždy jedna osoba. Vždy dostával peníze 20. následující měsíc, teď mu to prý ale chce posunout až na 25. Mě se to moc nelíbí, přijde mi divné mít výplatu skoro měsíc po oddělané práci :nevim: tak by mě zajímalo jak to mají třeba ostatní…

• Citovat
  • Upravit
carsa
18.3.19 18:16
@Anonymní píše:
Prosím, kolikateho dostáváte výplatu? Jde mi spíš o někoho kdo dělá na ŽL pro někoho ale výplatu má pravidelně. Můj muž dělá na živnost ale jen pro určitou firmu a vyplácí ho vždy jedna osoba. Vždy dostával peníze 20. následující měsíc, teď mu to prý ale chce posunout až na 25. Mě se to moc nelíbí, přijde mi divné mít výplatu skoro měsíc po oddělané práci :nevim: tak by mě zajímalo jak to mají třeba ostatní…

Takhle to přece nemůžeš brát. Pokud dělá na ŽL, tak je to vztah dodavatel x odběratel a jaké si dohodnou podmínky, takové mají. Splatnost faktury může být klidně 60 dní.

• Citovat
  • Upravit
1380
18.3.19 18:21

Pokud ma ZL, tak nema termin vyplaty, ale splatnoat faktury… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
18.3.19 18:26

Ze ji dostane téměř po měsíci by eventuálně mohl být problém leda tak první měsíc, ne? A jak už bylo řečeno, u ŽL se nejedná o výplatu, ale o splatnost faktury. Každý takový krok by měl být smluvně ujednán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
18.3.19 19:00

i zaměstnanec má výplatu splatnou v dalším měsíci po odpracování, jsou sice dané výplatní termíny, ale když se nedodrží, tak nic, jelikož je v zákoně stanoveno do konce následujícího měsíce. Takže i kdyby byl zaměstnanec, jakože není, tak přesunout to na 25. klidně mohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
18.3.19 19:04

My máme splatnost 14 dnů, v praxi je to ale tak že „nadřízený“ musí fakturu schválit, což se poslední rok děje se zpožděním. Navíc se u nás se peníze neposílají každý den, ale platební brány se otvírají v úterky a čtvrtky. Takže dost často dostanu peníze o týden a více později … Jinak faktura se u nás odevzdává 14 dnů až měsíc (nebo i déle, podle projektu) po odvedené práci, to mi divné nepřijde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat