Společenská hra pro děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
993
26.10.13 21:01

Společenská hra pro děti

Doporučíte pěknou společenskou hru pro 4-5 ti letou dceru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9782
26.10.13 21:24

@mína77 jé, myslím, že těch je vcelku dost. Ale záleží také na její povaze a zda ji baví u hry přemýšlet, nebo spíš forma náhody.
Máme 4 letou dceru a zhruba od 3 let hrajeme: pexeso, domino, Krteček hledá kamarády, Berušky, Krtečkova zahrádka, pak něco co nevím, jak se jmenuje. aLe jsou to barevné plastové tyčinky (3 barvy), naskládají se do sloupce na střídačku a na příč a tahají se dle hozené barvy na kostce. Hra je v dřevěné formě i pro dospělé. Tato má ještě další obměny a my vymýšlíme i další pravidla. Dál pak Prasátka - přesný název nevím, hraje to u příbuzných…
Jinak myslím, že už jsou dost velké i na klasické člověče.
Hodně štěstí při výběru :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
26.10.13 21:57

@nemi - mikádo

U nás jednoznačně vyhrála Gargamelova past. Pak padající opičky a Tik tak bum junior. Z karet pak autobus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
26.10.13 22:02

Tak u nás jedou padající opičky. Na vánoce mám Gargamelovu past a tik tak bum junior. jinak pexeso, kvarteto, černý petr, berušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
26.10.13 22:09

Člověče nezlob se, Černý Petr, Kvarteto, Pexeso, Padající opičky, Útok žraloka, Domino,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9782
26.10.13 22:09

@PetraJ nene, mikádo to není. Mikádo (co znám ze svých mladých let ;) ) byli tenké špjličky, které se nahodila rozhodili. Tohle se vždy dají 3 vedle sebe od každé barvy, pak na příč zase 3 od každé barvy a tak dál, až se vytvoří sloup. Pak dle toho jaká barva padne na kostce, se musí jeden špalíček vzít, tak aby věž nespadla. Komu spadne, prohrál :kytka:

Ale no vidíš, karty jako takové mě nenapadli, to by vlastně už taky mohla zvládnout :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
26.10.13 22:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
27.10.13 07:49

@nemi - aha, tak to teda nevím, co myslíš.
Jinak karty určitě zvládne, nějaký kvarteta, u nás se hraje i prší a hlavně ten autobus, to nevím, jestli někdo znáte. Já to neznala, naučila jsem se to v práci, tam to hrajem s klientkama. A holka se to naučila, ještě jí nebylo ani pět.

Loni jsem koupila starší, sedmiletý holce k vánocům Dostihy a sázky. Hezky ty originální, jako jsme měli my. Těšila jsem se, až to budem hrát, kdysi mě to hodně bavilo. Týden po vánocích jsem myslela, že Dostihy poletěj z okna. :cert: Každej den jsme u toho seděli několik hodin. :cert:
Takže dobře ty hry vybírejte. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
27.10.13 10:25

S pětiletou dcerou zatím jen Člověče, nezlob se (když hrajem jenom s ní, tak klasické, když i s prostřední, tak obrázkové), Z pohádky do pohádky, Pexetrio, Colorino, Krtek a počasí, Noemova archa, složitější zatím ne, protože s námi chce většinou hrát i tříleťačka. Na narozeniny dostane Gargamelovu past, protože má ráda Šmouly, na Vánoce se chystám pořídit další hru jen pro starší – asi Děti z Carcassonne, Kuřecí olympiáda nebo Tik tak bum junior.
Dostihy a sázky jsou taky postupně v plánu (ale to až k dalším narozeninám/Vánocům), stejně tak Aktivity, Želví závody, Labyrinth junior, Stratego junior, Ovocný sad a další (mám celý seznam :mrgreen: ), pak se mi ještě líbí hry naučné jako Moje první Česko, Umí prase létat?, paměťové jako V kostce - Moje první obrázky, a logické jako Hádanky dráčka Fráčka a všechny Smart hry od Mindoku.
@nemi
A není to Jenga věž?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
27.10.13 11:21

Já mám teda děti v jiné věkové kategorii (10,8,3,3 a kojence), ale už s nejstaršími, když byli malý - věk tvé dcery, jsme hráli třeba Z pohádky do pohádky, Člověče nezlob se, pexeso a různé druhy karet, domino a mikádo. Nyní doma máme Gargamelovu past, mladší holky ji s námi taky hrají. Pak máme doma Krtkův soubor her, Dostihy a sázky, Snacking Safari, dvoje monopoly, Walt Disney aktivity od piatnika, Zamotej se, soubor her Prehistorik, padající opičky. Ale děti spolu často hrají. A některé z nich už se staršími hrají už i malé holky, protože to třeba odkoukali a moc to všechny baví. Hlavně ji kup hru, kterou přežiješ ty :-D. Budeš ji muset s ní hrát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9782
27.10.13 21:22

@katsha jooooo, no to je ono :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: díky :kytka: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.13 11:12

U nás už asi dva týdny frčí tohle mikádo: http://www.hrackarna.cz/…-124627.html?…. Nikdy by mě nenapadlo, že tu naši holčinu by chytla taková blbina! :-D Ale hrozně se jí líbí ta dóza, ve které je balené. Vím, že je to hrozně blbej důvod, ale je to tak :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
29.10.13 20:17
@ClaudiaCardinale píše:
U nás už asi dva týdny frčí tohle mikádo: http://www.hrackarna.cz/…-124627.html?…. Nikdy by mě nenapadlo, že tu naši holčinu by chytla taková blbina! :-D Ale hrozně se jí líbí ta dóza, ve které je balené. Vím, že je to hrozně blbej důvod, ale je to tak :-D

Tak pixlu tu má fakt pěknou. :lol:
Jinak mikádo taky máme doma a dneska jsme třeba hrály s holkama další hru mýho mládí - Logika. :lol: Holka ho zvládla už loni, to jí nebylo ani pět let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
29.10.13 21:07

Holky, díky za tipy. Všechno jsem to prostudovala plus i jiné hry a prozatim jsem objednala Gargamelovu past. Teď je to taková šmoulománie tak to je taková jistota.
Ještě bych ráda alespoň jednu, máme doma jen Člověče nezlob se a občas si s ní na její popud zahraju Carcasonne, ale pro dospělé. Tak kdyby jste měli ještě nějaké tipy, sem s nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.13 08:44

@PetraJ Jé, to mi něco říká! Nemáš na tu Logiku odkaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí