Společenské centrum - poradí někdo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Společenské centrum - poradí někdo?
Ahoj ženy, chci se zeptat… V současné době jsem na RD - končí mi v listopadu 2016 ; zvažuju co budu pak dělat dál.. a chtěla bych začít podnikat respektive rozjet vlastní „společenské centrum“ nejen proto, že tady není práce ale i proto, že bych si tím splnila sen…
Moje vize je asi taková - chtěla bych založit něco jako společenské centrum (kavárna s dětským koutkem a zároveň poklidnější místností např pro seniory - kde by byl k přečtení denní tisk a knihy na zapůjčení - nebo různé jednorázové akce jako jsou workshopy atd. + venkovní prostor na nějaké průlezky a v létě zahrádku - vše uvnitř samozřejmě nekuřácké - kouření by bylo pouze venku) a teď mě zajímá - jak to rozjet a jestli to spadá do živnosti řemeslné resp jako hostinství, zkrátka jestli k tomu potřebuji vzdělání v oboru… je tady někdo kdo by mi poradil co a jak? Předem díky za reakce. A rejpaly a rejpalky prosím ať mi nehaní mé plány. Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
O prostorách bych věděla, záleželo by zda bych se nějakym zpusobem dohodla s městem. A peníze.. musela bych vzít úvěr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tlucis Nějakou záruku návratnosti takové investice, průzkum zájmu v místě bydliště?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záruka návratnosti težko říct - zájem v místě by byl.. žádnej ofiko průzkum sem nedělala ale mezi známýma když se ptám co by tomu řekli tak většina jásá.. u nás totiž toto zásadně chybí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tlucis Úvěr na takový projekt - to bude darda. Zatím je to vzdušný zámek bez reálného podkladu. Nejdřív si zjisti, jestli je reálné získat ten prostor, nech si udělat projekt a rozpočet a dle toho výši úvěru a nutných měsíčních splátek. Na tvém místě bych nečekala žádné zázraky co se týče vydělaných peněz - manžel vás zabezpečí, než se případně chytíš? Podpoří tě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manzel stoji za mnou to je samozrejme. Takze postup, zajitna mesto, zjistit jak prostory - pak vypracovat projekt a rozpoceta pak bud zkusit nebo nechat byt.. a co ta zivnost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mozna by na to mohly byt dotace EU. Ty se ted dávají na kdeco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tlucis Z čeho budeš platit úvěr do doby, než budeš schopná vydělat první peníze? Může to trvat řadu měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tlucis hanka je dneska obzvlast sny drtici
, ale musim souhlasit. Spousta lidi jde do podnikani s tim, ze to hned ponese, budou velci podnikatele a bude se uzasne darit. Bohuzel pokud nemas napad kde neni treba platit najem, personal, pojistky apod, rozjezdy jsou tezke a spousta lidi si to maluje az moc v ruzovych barvach. Pak se ve vetsine pripadu najdou se spoustou dluhu a akorat nestastny. Jedna vec je, ze by to znami uvitali (taky bych brala v potaz ze to jsou znami a nemuseli ti chtit rict pravdu do oci), druha zda by byly ochotni za to platit natolik, abys poplatila pojistne a dalsi vyse zminene vydaje a jeste z toho neco mela. Vem v potaz ze das 4000 minimalni pojistne (za predpokladu ze bys tam pracovala sama), pak najem, zbozi do kavarny apod (coz taky vcetne stroju neni zrovna mala investice) a idealne kdybys pak byla aspon tak 10, predpokladejme ze radeji 15 tisic v plusu. Zni to hnusne ale neni to zadna sranda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veria ty dotace me taky napadly… @hanka.br. to nevim tak nejak doufam ze to bude fungovat a prosperovat ikdyz vim ze je to omyl zacatecnika…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Urcite bez dotaci bych se do takového projektu nepoustela. Naklady budou obrovské a prilis výdělečne to zrejme nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale kdyz nad tim popremyslim - v pripade ze bych zasla na odbor majetku a rozvoje mesta - meli by byt schopni mi rict zda jsou prostory a na kolik prijdou, dal me napadlo zkusit čez jestli by nebyla možnost dotace na to venkovni „hřiště“ a ten vnitrek budovy to uz by nemusela byt takova palka.. drive to byvala restaurace.. spousta vybaveni tam zustala, proto si myslim ze by ty vydaje nemusely byt na zacatku tak hrozne… navic kdyby byla nejaka dotace od eu jako treba na rozvoj kulturniho deni ve meste…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit