Ex si vzal společného psa a chce za něj peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.12.24 13:08

Čip má ještě nezaregistrovaný. V očkováku a na úřadě jsem já.

• Citovat
  • Upravit
24815
13.12.24 13:11
@Anonymní píše: Více

takže pohoda, je to Tvůj pes
platil ho kdo? pokud napůl, poslala bych mu na účet 1500 a pokládala otázku za vyřešenou, nachystala bych si papíry, zaregistrovala čip na sebe a pokud ti on psa ukradne, normálně ihned obratem na policii, je to majetkový přestupek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.12.24 13:16
@Lucy75 píše: Více

No pohoda to asi není, když má psa u sebe nejspíš u baráku a ona tam nemá přístup.. V tuto chvíli to asi jako majetkový přestupek nikdo řešit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24815
13.12.24 13:25

@unuděná já to pochopila tak, že aktuálně ho má u sebe - čtu narychlo… na cizí pozemek se nedostane, ale pokud na sebe zaregistruje čip a vezme očkovák a doklad z úřadu, že za psa platí poplatek ONA, tak na obvodní oddělení policie opravdu jít může, není to ani neobvyklé, že se lidi tahají o psa… musela by tam ovšem doložit jak to bylo s kupní cenou, pokud psa hradila ona, tak je to přestupek na úseku majetku podle § 8/1a) zákona č. 251/2016 Sb.
může exákovi napsat takovou zprávu, že pokud psa nevyřeší, tak jde podat oznámení na pčr, třeba ho to vybudí situaci dořešit, pokud ne, tak oznámit to fakt může.
Dokonce jsem zažila případ, kdy se bezdětný pár o psa soudil u našeho OS, podnět kámošce jsem psala já, páč exák ji její vymodlenou fenku taky ukradl. Táhlo se to několik měsíců, dostali střídavku. On to nakonec psychicky nedal, koupil si dalšího psa a ona ji má u sebe.. ovšem x měsíců nervy to byly. Jako pejskařka to opravdu chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.12.24 13:27

@Lucy75 Já mám trochu dojem, že ona nemá ani čip, ani ten pes není nikde hlášenej.. Jinak by se nenechala takhle tlačit do kouta :? Prostě někde splašili za 3k psa, víc asi neřešili, no a teď neví, jak ho získat.. Ale jinak dobré rady, pokud je to tak, jak napsala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24815
13.12.24 13:32

@unuděná ano, je to tak… a je to častější, než by si člověk myslel…

akorát mám z komunikace zakladatelky taky pocit, že nic moc se psem neřešili, ani registraci čipu, kdoví zda vůbec obecní přihlášení, jinak by to tak přece nenechala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42082
13.12.24 13:38

V tom případě udání za krádež a vydírání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.24 13:56

Je to tak, jak jsem psala, klidně doložím fotky. Jen si s ním nechci dělat zle, protože bydlíme od sebe opravdu kousek. A toho psa mám opravdu ráda, jen to s bejvalým teď není tak jednoduchý…

• Citovat
  • Upravit
Asta135
13.12.24 13:58

Nechci si dělat zle, tak mu dám 30k za starýho křížence a pistěžuju si na netu. Wtf. Rady tu máš, tak se zařiď jak chceš.

• Citovat
  • Upravit
53190
13.12.24 14:00

Normálně mu napiš: pes je psaný na mě, na účet ti posílám peníze, které jsi do jeho koupě vložil ty a zastavím se pro něj zítra po práci. Pokud mi ho nevydáš, oznámím krádež patřičným úřadům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1822
13.12.24 14:31

Je to od něho schválnost a nesolidnost. Vydírá té, protože ví, že máš psa ráda. To je to celé. Ve skutečnosti ho mít zřejmě ani nechce. Když on je křivý, zachovala bych se zrovna tak. Řekla bych, že nemám peníze a ať si ho nechá. A domluvila bych se s někým, kdo bydlí vedle něj. Aby při setkání psa chválil, jak je hezký. Třeba ho napadne mu ho nabídnout. A třeba mu ho bude půjčovat na venčení. A pes by mu mohl,,utéct". Co ti může udělat… blbý je, že žijete blízko sebe. Se psem ven musíš…to není kočka…mohla bys ho ale dát třeba k rodičům na pár měsíců. Já vím, zbytečně překombinované. Je to ale od něj nesolidnost. Asi bych si rovnou pro psa šla s policajtem a vyřešeno jednou provždy. Aspoň vidíš, co je ten neřád zač. Jak může někomu sebrat psa a nechat ho mrznout. Kdoví, jestli mu dá vůbec nažrat chudákovi. Já teda psa nikdy neměla ani nechci mít, ale když vidím, jak se lidi k těm zvířatům chovají, to bych asi věčně seděla, jelikož bych se neudržela a slovně vysvětlováním řešit, to si dotyční lidi nezaslouží. Tam to je na ruční vypořádání záležitosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
13.12.24 14:36

No tak po dobrém to asi nepůjde jak vidíš. Navíc nechává psa zvyklého na teplo bytu někde venku. Takže ještě chvíli váhej a nebude se o co dohadovat. Na úřadě jsi psaná ty, takže je pes tvůj a s tím bych se obrátila na policii, pokud ti ho nevydá. A dostal vy za něj maximálně půlku toho co stál, pokud si ho neplatila celého ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.24 14:39

Dobře, moc děkuji za rady, zaregistruju čip a zkusím to vyřešit přes policii.

• Citovat
  • Upravit
42082
13.12.24 14:41

Registrace čipu je spíš bonus navíc než povinnost. U veterináře a na úřadě čip zapsaný je, ne? A ty jako majitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16278
13.12.24 14:44
@Asta135 píše: Více

Asi tak. Jen tak dá prachy a on bude v balíku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...