Spoléhat na hormonální antikoncepci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Sisi21
29.9.16 06:47

A co si myslíte o kombinaci HA a přerušované soulože?… zdá se mi to dostatečné :lol:

• Citovat
  • Upravit
4421
29.9.16 07:38

Pokud bereš pilulky pravidelně tak by to mělo jako ochrana stačit. Já to tak beru už 5 let v pohodě :) ale pokud máš strach tak bych místo kondomu zkusila třeba spermicidní krém Pharmatex :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
29.9.16 08:01

Už to bylo napsané - pravidelné braní HA stačí se spolehlivostí na 99,něco%. Možná rodiče chtějí kondom z důvodů nemocí. S prvním partnerem jsem spala jen s HA a zpětně toho lituji, mohla jsem chytit různé nemoci (klidně i papilomaviry, o kterých se nemusí vědět), protože on měl přede mnou hromadu holek :roll: S druhým partnerem jsme kondom odložili až po testech na pohlavně přenosné nemoci. Pokud nejste svoji první sexuální partneři, doporučuji zaplatit pár korun za test aspoň na HIV, ostatní nemoci se aspoň dají léčit. Nedávno říkali ve zprávách, jak je HIV na vzestupu, protože už se lidé chrání jen proti početí a na nemoci nemyslí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
29.9.16 08:24

Kondom je velmi rozumne pouzivat. Nende ani tak o tehotenstvi jako prave o pohlavni choroby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
29.9.16 08:31
@Sisi21 píše:
A co si myslíte o kombinaci HA a přerušované soulože?… zdá se mi to dostatečné :lol:

Z hlediska ochrany před početím je to zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
29.9.16 09:15

Rodiče mají správný přístup a tleskám jim, že to s tebou řeší takhle otevřeně. ;-)

Určitě je mnohem lepší použít i kondom, chrání i proti pohlavním nemocem.

HA je sice superpohodlná, ale na druhou stranu, dost ti rozhodí cyklus a až pak jednou vysadíš, nejspíš budeš mít problémy. Ono totiž v 16 ještě němáš plně vyvinutý hormonový profil, menstruaci a ženské tělo, HA ten vývoj pozastaví a pak to zas propukne až vysadíš. takže je důležitý přemýšlet i nad tímhle.

• Citovat
  • Upravit
Padme93
29.9.16 09:19

@Sisi21 Předpokládám, že příte je zhruba stejně starý, jako ty - to se neuraž, ale takový telátko moc dobře přerušovat fakt neumí.

Náhoda je blbec, však si přečti všechny ty témata, kde ženský otěhotněly přes braní HA. Jedno zapomenutí, antibiotika, třezalka, průjem, zvracení…

A jestli nejste svoji první, jděte na testy, vážně se to vyplatí. Třeba ten HPV virus, kterů může způsobit rakovinu se přenáší bezpříznakově, chlap ani neví, že nějakou nemoc má a šup, už tě může nakazit.

V 16 je určitě namístě možná až dvojitá zodpovědnost, sice si už připadáte dospěle, ale oětohnět v tomhle věku je neuvěřitelný záhul, ty holky prostě vyspělé na 99% nejsou, vážně ne.

• Citovat
  • Upravit
Oopicka
29.9.16 10:23
@Sisi21 píše:
Ahoj,
chtěla bych se zeptat jestli spoléhate na jen na pilulky nebo raději používáte i dodatečnou ochranu? Je mi teprve 16 let, proto rodiče chtějí abychom s přítelem používali i kondom, přestože beru HA… :roll:

Ja beru tabletky od svych 15ti, je mi 23 a stale v pohode, staci je brat pravidelne :)

• Citovat
  • Upravit
2916
29.9.16 20:52
@Tris123 píše:
Ahoj, když jsem užívala HA, už jsme nic jiného nepoužívali, ale přítel se hlídal a před vyvrcholením přerušil a radši „to“ hodil vedle. Nic by se stát nemělo, kdyby to pustil do mě, ale bylo to pro náš klid… jinak je hlavně velmi důležité, abys pilule užívala opravdu zodpovědně, nejlépe vždy zhruba ve stejnou dobu a hlídala si, abys po užití nezvracela nebo neměla průjem. V případě zapomenutého prášku radši užít i kondom… a mělo by to být v pořádku :palec:

přesně tak, máme to uplně stejně, naprosto souhlasím s tímto názorem, neřekla bych to lépe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.10.16 08:50

HA a užívání?

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat:Zacínám brát HA. 8 dní před MS jsem začala špinit lehkou krvi, spineni bylo 2 dny..zacala jsem tedy brat 1.den spineni HA…no ale MS nikdee. Tak nevim, jestli se branim HA nejak ztratila.Beru ji normalne dal a asi pockam co a jak dal.Co vy na to? Snad jsem zacala spravne uzivat HA, co myslite? Nechat to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí