Spoléhat na hormonální antikoncepci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Sisi21
28.9.16 22:54

Spoléhat na HA?

Ahoj,
chtěla bych se zeptat jestli spoléhate na jen na pilulky nebo raději používáte i dodatečnou ochranu? Je mi teprve 16 let, proto rodiče chtějí abychom s přítelem používali i kondom, přestože beru HA… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5808
28.9.16 22:59

Nespolehala bych na HA, pac bych ji nebrala… ale v principu maji tvi rodice pravdu, pokud je otehotneni opravdu nezadouci, jakoze v 16 fakt je, dve ochrany jsou jistejsi nez jedna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
28.9.16 23:00

Jestli je bereš opravdu pravidelně, tak stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
28.9.16 23:01

Ahoj, když jsem užívala HA, už jsme nic jiného nepoužívali, ale přítel se hlídal a před vyvrcholením přerušil a radši „to“ hodil vedle. Nic by se stát nemělo, kdyby to pustil do mě, ale bylo to pro náš klid… jinak je hlavně velmi důležité, abys pilule užívala opravdu zodpovědně, nejlépe vždy zhruba ve stejnou dobu a hlídala si, abys po užití nezvracela nebo neměla průjem. V případě zapomenutého prášku radši užít i kondom… a mělo by to být v pořádku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
28.9.16 23:03

Já používala několik let HA a zatím fungovala tak jak měla..ovšem při nějakých střevních potíží jsem používala ještě kondom, též při braní léků při nemoci. Pokud máš stálého partnera, není problém brat jen HA ale pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sisi21
28.9.16 23:06

@Tris123
Beru poctivě každý den ve stejnou hodinu, maximální odchylka byla 10 minut :cert:

• Citovat
  • Upravit
421
28.9.16 23:09

@Sisi21 tak to je správné :palec: nejhorší je, když holky naříkají, že jsou těhotné, přestože berou HA… přitom je to chybou v užívání, žádná antikoncepce není tak spolehlivá, jako HA, za předpokladu, že se užívá zodpovědně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32865
28.9.16 23:13

Ja brala HA v životě celkem 9 let, s přestávkami, a vždy jen jeden typ ochrany. Pokud se bere jak má, pocita se se zvláštními okolnostmi ( zapomenutí, prujem, zvraceni, antibiotika) tak není důvod řešit ještě něco. 16 je nízký věk, HA je pořád nejspolehlivější metoda. Kondom beru, jako ochranu před nemocemi. To zase záleží na těch dvou a důvěře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
28.9.16 23:28
@Sisi21 píše:
Ahoj,
chtěla bych se zeptat jestli spoléhate na jen na pilulky nebo raději používáte i dodatečnou ochranu? Je mi teprve 16 let, proto rodiče chtějí abychom s přítelem používali i kondom, přestože beru HA… :roll:

Tak kondom v tomhle věku je dobrej z vícero důvodů :kytka: ale jinak ne, HA, zvlášť v pubertě není až tak spolehlivá, že bys nemohla za žádných okolností otěhotnět, i když jí bereš pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
28.9.16 23:29
@andelka83 píše:
Ja brala HA v životě celkem 9 let, s přestávkami, a vždy jen jeden typ ochrany. Pokud se bere jak má, pocita se se zvláštními okolnostmi ( zapomenutí, prujem, zvraceni, antibiotika) tak není důvod řešit ještě něco. 16 je nízký věk, HA je pořád nejspolehlivější metoda. Kondom beru, jako ochranu před nemocemi. To zase záleží na těch dvou a důvěře.

Nejde jen o důvěru, spousta kluků ani netuší co na tom penise tahá a holčině s rozbouřenýma hormonama to může způsobit nehezké problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
28.9.16 23:30

@Sisi21 kamarádka, která si skutečně nemohla dovolit mít dítko za žádných okolností používala HA+kondom do doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32865
28.9.16 23:33

@Nimie to je pravda. Nemám zkušenost s takhle brzkým sexem, nam bylo 18, kondom jsme nepoužívali vůbec, ale on byl dost rozumný, cistotny, nebali jsme se o všem mluvit..dneska když cítím nějaký diskomfort já, treba po ms, tak ke kondomu zavelim a poresim to. Ale jinak vždycky jen HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.16 23:45

Ahoj,
Je super, že jsi zodpovědná a zajímáš se. HA určitě stačí, ale je tu také riziko nemocí takže kondom je druhý způsob ochrany. Nikdy nevíš…

• Citovat
  • Upravit
6650
29.9.16 00:08

Já bych se jen na HA nespoléhala, kondom chrání hlavně proti nemocem, ono při sexu lze přijít k horším věcem, než k dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
29.9.16 06:27
@Sisi21 píše:
@Tris123
Beru poctivě každý den ve stejnou hodinu, maximální odchylka byla 10 minut :cert:

V tom případě by to proti otěhotnění mělo stačit…ale vzhledem k opětovnýmu nárustu výskytu pohlavních chorob přání tvých rodičů naprosto chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí