Změna antikoncepce kvůli psychice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
605
23.9.16 11:15

Změna antikoncepce kvůli psychice

Pěkné poledne,
beru antikoncepci longest dva měsíce. Nyní poslední dva týdny mám smutnou náladu. Brečím kvůli každé blbosti a podobně, cítím úzkost, beznaděj. Do toho jsem začala chodit na VŠ a asi kombinace tohohle mi bere síly.
Máte vy zkušenosti s vlivem antikoncepce na psychiku? Zlepšilo se to změnou přípravku?
Jiné nežádoucí účinky z antikoncepce nemam, ale i tohle je nepříjemné.
Přítel je pro klidně antikoncepci vysadit a chránit se jinak. Já ale vím jak se mu to bez kondomu líbí, tak bych chtěla hledat i jinou možnost.
Nemate někdo zkušenost s nitroděložními tělísky (i nehormonální) před dětmi?
Co vám nejvíce vyhovuje?
Děkuji moc za jakoukoliv odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
757
23.9.16 11:18

Antikoncepci neberu a máme přerušovaný styk. Kondom jen když vím, že mám ovulaci. Dělám to takhle několik let, moje sestra taky a je to v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.16 11:43

Já vysadila dneska. Resp. další plato už nezacinam, mela jsem problemy s předchozí po 2 letech, vymenila jsem ji ale je to ještě horší, na treti plato už nemám nervy. Budeme kombinovat kondom a přerušku plus měření bazální teploty. Kdysi jsem používala jenom sledování a měření bt, takže to umím a věřím si v tom. Ale dítě teď fakt nejde takže pro ještě větší jistotu před ovulací kondom a na začátku cyklu přeruška.

• Citovat
  • Upravit
23847
23.9.16 12:38
@Martina1991 píše:
Antikoncepci neberu a máme přerušovaný styk. Kondom jen když vím, že mám ovulaci. Dělám to takhle několik let, moje sestra taky a je to v pohodě :)

Mně by zajímalo, jestli teda pro chlapy obecně je lepší přerušovaný styk bez kondomu, nebo nepřerušovaný, ale s kondomem. Jak to mám doma vím, jen bych ráda znala všeobecný trend. :mrgreen:
K zakladatelce - no jasně, že to znám :roll:, HA = sra. čky. Pokaždý mi to nějak zahýbalo s psychikou, libidem nebo váhou, takže už to dloouho neberu nejsem pokusnej králík. Nehormonální tělísko - znám pár dětí, co se takto narodily :mrgreen: Mirena - taky není úplně bez problémů a to i po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
23.9.16 12:45

Jak pise @Gina108, antikoncepce je joktejl, ktery nejenze nesedne kazdemu /mozna zaplat panbuh/, ale neni az tak nevinna.
Na tvem miste bych vysadila a poptala se u dr na to nehormonalni telisko, pripadne to nechat na kondomu. Ony ani ty prasky nejsou 100% a co je…
Ale nez si nicit telo/psychiku, tak radeji volit mensi „zlo“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.16 12:53

@Gina108 u nás ani jedno není ideál. Proto hodlam vychytávat dny na konci cyklu, kdy nemusíme řešit nic.
Je fakt že na přerušku jsme celkem zvyklí, ne každý sex u nás končí klasicky.

• Citovat
  • Upravit
Janli
23.9.16 13:43

Já jsem kvůli tomuhle vyhazovala jednu antikoncepci za druhou. Když byla monofázová, měla jsem depku tři týdny v kuse. Pokud byla vícefázová, měla jsem náladu podle barviček prášků. Takže buď kondom, přerušovaný styk nebo nehormonální tělísko.

• Citovat
  • Upravit
757
23.9.16 14:56

@Gina108 tak u nás je to přerušovaný bez, partnerovi to nevadí :mrgreen: :palec: u kondomu mám divný pocit, že kdyby se udělal do něho, bála bych se, že je třeba prasklý, i když vím, že šance je téměř nulová, ale stačí malá skulinka a je to v pr… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
20.4.21 10:59

Holky, beru ant. 3tydny a 1týden volno. Je možné, že během toho volného týdne se mi mění nálady k lepšímu? Jiak mívám výkyvy nálad a dnes mě napadlo, že jsem několik dní vpohodě /zrovna týden bez antikoncepce/, tak jestli to může mít vliv. Ale jestli to není blbost, že by to bylo takhle rychlé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí