Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
Vím že tady již podobné témema bylo ale ráda bych slyšela názory k mému případu konkrétně.
Je mi 21 let a mám PCO
často mám anovulační cykly. S přítelem sleduji plodné dny a máme s přítelem jen přerušovanou soulož (dává hodně pozor)
Dělám si ovulačních testy každý den (už jsem měla k pozitivní takže nízkou hladinu hormonu nemám) teď první měsíc měřím bazální teplotu ale moc nevím jak to číst.
Tento měsíc jsem neměla žádný pozitivní test (obvykle bývají 17-19 den) ale teď je 28dc a dnes ráno mi prudce stoupla teplota, o dost. Testy stále negativní, další příznaky nebyly -sucho atd.
Nepočítala jsem s ovu takhle před koncem, vždyť mám v nejbližší době dostat ms, a testy jsou negativní, a měli jsme sex v minulých dvou dnech ![]()
No ale zase to mohlo to být že jsem navečer vyběhli koupit mouku do obchodu jen v mikince tak jestli to nemá vliv na tu teplotu?
@FairyGirl bazalni teplotu je potreba merit nekolik cyklu nez se v ni da neco vycist. Je potreba merit ve stejnou dobu (aspon cca) rano pred vstanim z postele..
Ja delam ovulacni testy i merim BT uz 6mesicu a vetsinou to vychazi oboje na stejno. Ovulaci mivam kolem 17-19DC a bazalni teplota vetsinou stone za 6-48hod po pozitivnim ovulacnim testu.. Ale od cca 16DC delam ovulacni test 2-3× denne. Protoze mam zkusensot ze kdyz jsem delala jen jednou denne ze jsem ten pozitivni test propasla.. A ztoho ho mam pozitivni dva dny v kuse
![]()
Kazdopadne ovulace se muze posunout. Merila bych dal bazalni teplotu a uvidis. Pokud se teplota bude drzet nadela vysoko a MS nikde tak opravdu mohla probehnout az ten 27DC.. ovulacni test jsi delala i 25-26DC?
@FairyGirl ja mela pri pcos falesne pozitivni testy-folikul neprasknul
@aknah31 ahaaaaa no to mě teda nenapadlo několik testů denně. Já dělám každý den jeden a tento měsíc byly všechny negativní ale ta teplota dneska ráno mě vyjukala, přítel sice dává pozor ale stejně bych radši vynechala sex kdybych to věděla. Kdyby něco tak si mimi samozřejmě necháme jen bych ráda nejdřív dodělala školu abych nemusela mimčo zatěžovat stresem z absolutoria za pár měsíců tak se teď trošku bojím ![]()
@FairyGirl Jinak řečeno, já je zahodila, neb mi přišly na prd a měřila jsem jen teplotu, ale já to nepoužívala jako antikoncepci, pouze k vysledování ovulace.