Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli máte zkušenost s tím, že vám dítě spolklo špunt do ucha. Zhruba roční dcerka mi dnes něco žvýkala a když jsem jí strčila prst do pusinky, tak to spolkla. Domnívám se, že to byl špunt do ucha, nicméně to s jistotou nevím, protože manžel si nepamatuje, zda jeden již vyhodil či ne.
Dětská lékařka mi řekla, že zřejmě projde bez obtíží a mám kontrolovat stolici. Máte někdo podobnou zkušenost? Bylo to bez obtíží? Děkuju moc, hrozně se bojím, aby se jí něco nestalo.
Ahoj,zkušenost nemám,ale špunt do ucha se mi zdá dost velký,aby ho spolklo roční dítě,třeba měla v puse něco jinýho.Ta naše kolikrát taky vypadá,že něco žvejká,nakonec jsem zjistila,že si jen hraje s jazykem ![]()
Koukám, že dneska máme polykací den ![]()
Já teda taky zkušenost nemám, ale špunt je přeci z nějakýho pěnovýho materiálu, ne? To by jí určitě ublížit nemělo.
Nasadila bych nějaký projímací opatření, aby brzo vyšel, ale jinak stejně asi nemůžeš nic dělat ![]()
Zrovna v minulém týdnu jsem řešila, že mi dvouapůl leťačka se slzičkama v očích přišla říct, že spolkla sponku do vlásků… Po chvilce zpovídání ve které jsem opravdu nedokázala rozpoznat jestli si vymýšlí, nebo se jí to vážně stalo jsem brnkla mudře a její rada byla dojet do motola na chíru.. No co se dalo dělat??
zbalila jsem mimino, dcerku a jeli jsme..3/4 hodiny cesty, 2/5 hodiny v čekárnách
.. Rentgen a díky bohu vyvrácení dcerčiny fantazie.. ještě že se dr. nezlobila… ![]()
Takže na závěr můj názor.. seber se a jeď na pohotovost..nebo aspoň zavolej obvodní pediatričce o radu co dělat. Je sice možné, že jde o planý poplach, ale bude lepší mít jistotu..
Nevím co by to napáchalo za škodu, či jestli by to jen tak prošlo.. ale asi bych nebyla klidná..
Já se ale obávám, že doktor stejně nic nepozná
Na rentgenu to vidět nebude a pohmatem to taky asi těžko zjistí ![]()
Kdyby to bylo kovové, neváhala bych, ale kus pěnovky ![]()
Temaho píše:
Já se ale obávám, že doktor stejně nic nepoznáNa rentgenu to vidět nebude a pohmatem to taky asi těžko zjistí
Kdyby to bylo kovové, neváhala bych, ale kus pěnovky
aspoň se zeptat, co teda dělat.. co když by to nevyšlo normálně.. ![]()
Ahoj, my ho spolkly asi v 9ti měsících. Já teda o tom nevěděla, jen jsem ho hledala večer. Na třetí den byl v plíně. Kdybych o tom alevěděla,asi bych panikařila a volala k dr.
Samozžejmě, že jsem hned volala dvoum pediatrům a na dětskou chiru do nemocnice a všude mi řekli, že prý to vyjde a na rentgenu to nepoznají. Kdyby bolelo bříško či zvracela máme ihned přijet, jinak pozorovat stolici.
Ale i tak mě zajímalo, jestli někdo neměl podobný případ…tak doufám, že to taky vykakáme, problém je, že si ani nejsem jistá, jestli to byl špunt, ale nic jiného na nočním stolku manžel naštěstí neměl. A to že možná zvejkala naprázdno je taky možný…je to děs, pořád si něco strká do pusinky, třeba před chvilkou přežvykovala můj vlas, který našla na zemi
každé smítko co najde tak strčí do pusinky…neuvěřitelný!!!
Farllin píše:
Ahoj, my ho spolkly asi v 9ti měsících. Já teda o tom nevěděla, jen jsem ho hledala večer. Na třetí den byl v plíně. Kdybych o tom alevěděla,asi bych panikařila a volala k dr.
Farlin, tak to jsem rada, ze se to taky nekomu stalo a nebyly komplikace… snad nam to taky vyjde ven normalni cestou.
Blbý je, že nevíš jistě, jestli ho spolkla. Třeba našla jen nějakej drobek a špunt prostě v plíně nebude.
hofka píše:
Blbý je, že nevíš jistě, jestli ho spolkla. Třeba našla jen nějakej drobek a špunt prostě v plíně nebude.
no právě, zase na druho stranu jdu koupit takový ty zábrany proti otevření do všech šuplíků co máme. Fakt to už nechci znovu řešit.
Nam se to tez stalo
Taky nam rekli, ze jen kdyby blinkal, tak to resit, jinak nechat byt. Taky mu bude rok a nic mu nebylo. Ta pena se v pohode rozlozi, neboj!