Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Třeba spolubydlícímu? Opravdu je na tom nutné se domluvit - ty se budeš stěhovat někam, kde už to určitým způsobem funguje, tam je s tím třeba počítat.
Třeba jsou vysloveně dívčí byty, kde nechtějí žádného muže. U dcery zase nechtějí mnoho hluku a návštěv, jsou tam 4 introverti a ani spolu moc často nemluví a jsou tak spokojeni.
Příspěvek upraven 03.01.26 v 16:46
Kdyz to bude treba holcici byt, tak kdyz se tam tvuj kluk bude sprchovat nebo pujde v noco v trenyrkach na wc…
@Yasmen píše: Více
A nebo jsou ty holky zvyklé třeba přeběhnout ze sprchy v tričku a kalhotkách a vadilo by jim, že je tam cizí kluk.
@Yasmen píše: Více
Koupelny se obvykle dají zamykat a ráda bych viděla dospělou ženu uprostřed Evropy, která v životě nespatřila chlapa v trenkách ![]()
Jako ano asi by to pro nikoho nebyla úplně vrcholově komfortní situace, ale až takový cimprlíny, který by tohle nedávaly snad ani do nějakýho spolubydlení vůbec nejdou ![]()
@Apolena05 píše: Více
Tak pokud v trenkách, to bych přežila. Ale nedovedu si moc dobře představit, že by se mi chtělo na spolubydlení přespávat. Už jsem asi stará. Kdybych zdaleka dojela za dcerou, ubytuju se v hotelu radši.
evidentně ti žádný dům či byt neříká pane!
Já třebas x let pronajímala svůj RD po jednotl. místnostech a společnou kuchyní a sociálkou. Nájemníci měli jasně ve smlouvě dané, že přespávací návštěvy budou hlásit a tyto budou platit x Kč za přespání. A vpřípadě porušení pravidel také měli stanovenou pokutu tito nájemníci, pokud bych přišla na to, že nocležníka nenahlásili. Nejsem totiž charita ani žádná ubytovna či hotel pro návštěvy, která funguje zdarma pro šetřílky, to at jdou o dům dál!
Tak pokud mají rozdělené zálohy. Teď jsem se ptala jedné kolegyně a dělí se půl na půl o vyučtování. Takže pokud mají obě tak nějak nastejno návštěvy, domluví se.
Já kdybych měla někoho častěji, dám třeba víc za vodu. Bydlí už v několikátém podnájmu a vždy je to prý podobné. Proč by někdo platil majitelce za přespání. Voda, elektřina jde za nájemníkem. U nás v domě pronajímáme více malých bytů a je nám jedno kdo tam kdy přespí. Každý má elektřinu, vodu na sebe.
Chápu, že v RD, kde i bydlíš to je jiné.
@Apolena05 píše: Více
Tak cimprliny… ona dalsi osoba v byte (navic cizi) ti dost snizuje komfort, uz jen se rano delit o koupelnu. Pokud by to bylo vic jak, třeba, 1× mesicne, a ostatni to nedelali, tak by nejaka financni kompenzace byla urcite na miste.
Tak jednorázově to asi vadit nikomu nebude, ale pokud by to bylo častěji, jednou týdně třeba, tak uz to problém být může. Hned mas člověka navíc co tam bude využívat koupelnu, plýtvat vodu, energie, ostatni za nej pak platí zejo ![]()
Je to fakt na domluvě, určitě se na to při prohlídce zeptej, jak to mají nastavené. Já na výšce bydlela v dost komunitním bytě, bylo nás tam 5 až 8 a měli jsme v obýváku/kuchyni matraci a gauč vyloženě pro návštěvy. A dost často u nás někdo přespával, občas i nějaký cizinec přes couchsurfing. Ale měli jsme to tak nastavené všichni, že chceme, aby to na bytě žilo. Jednu u nás byla holčina i dva týdny, protože měla ve městě stáž.
Tak u mě třeba spal teď už manžel jen asi dvakrát, spolubydlící tam relativně často někdo spal a mně to vadilo. Obvykle spal na gauči, tím pádem blokoval obývák, zaclanel ráno v koupelně a v noci mě rušili hlukem. Jo a ještě se ptej na kouření. Já měla podmínku nekuřácké prostředí, odmítám smrdět jako popelník.
Tak kdyby někdo přespal u mě v pokoji, nikoho neotravoval, není tam stále tak čemu to vadí?