Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak to snad záleží na dohodě a smlouvě. Případně, při častějších návštěvách nějakém příspěvku na vodu atd. navíc.
Je to vše na domluvě mezi tebou a ostatními obyvateli spolubydlení
Byla jsem na návštěvě takhle u kamarádky, ta byla domluvená s ostatními, aj jsme přespávali. Ale jak říkám, každý je jiný, vždy záleží na domluvě.
A proč anonym? ![]()
Radši se zeptej, kdysi jsem takhle narazila na ženskou, která si predstavovala že ji budu platit za pidi pokoj nehorázný peníze (asi celý její nájem) a budu zavřená jen v tom pokoji a uklízet celý byt, zatímco ona bude vedle kouřit z okna. Samozřejmě jsem do toho nešla. Normálně to funguje tak, že máš svůj pokoj a společné prostory využíváte oba. Návštěvu si pozvat samozřejmě můžeš, na přespání někoho jsme se domlouvaly, to už je zásah do soukromí toho druhého. Samozřejmostí je chovat se slušně a ohleduplně, nedělat bordel, střídat se v úklidu.
Ja to neplánuji nejak často, ale kdybych měla svůj pokoj a za mnou by projel někdo zdaleka?
Nebo si pozvat někoho na kávu?
Tak přespání bych spolubydlicim řekla.
Takže se na to zeptám při prohlidce pokoje.
Na co ještě jste se třeba ptaly, než jste tam šly, na co si dát pozor atd?
To je přece na domluvě. Ségra bydlela ve spolubydleni a normálně sem za ni každou chvíli chodila. I sem si párkrát vyprala v jejich spolecne pračce, kdyz mi klekla moje, nez sem sehnala novou ![]()
Ja bych se ptala hlavně na náklady, aby nebyly nejake skryte poplatky navic, na rozdělení těch společných prostor, jak se řeší treba to prani, lednice, úklid. Jak tam maji ošetřeno kdyz se neco poničí, jestli je výbava bytu něčí nebo je součástí bytu a takove věci no ![]()
@Anonymní píše: Více
Vše je o domluvě. Já byla parkrát u známé na návštěvě a nikdy jsem spolubydlu neviděla. Tak zvala mě, když druhá byla v práci a ta druhá to tak dělala také.
Znám víc lidí, kteří se vídají minimálně. Známej má denní, starší spolubydlíci noční. Takže si oba vodí domů koho chtějí, aniž by to vadilo. Jí tam jezdí dcera a spí tam, on tam má občas přítelkyni.
Návštěvy většinou má každý normálně, tady kolegyně má jeden pokoj a teď jí tam spali rodiče na zemi, rodiče jezdí i dalším spolubydlícím.
Zalezi to na domluve. U me normalne pritel prespaval. Ani kamaradi na prespani nebyli problem.
Poskytuji spolubydlení a poslední dobou se setkávám s docela zajímavým fenoménem. Mladí lidé mají fungující rodiny, i kde bydlet a rodiče jim pomáhají shánět spolubydlení v místě jejich bydliště proto, aby si měli kde užívat mládí, pořádat párty atp.
Ale k otázce - někteří lidé mají rádi klid, čisto a ticho a ti pak souhlasí s tím, že si domů návštěvy vodit nebudou. I když samozřejmě jsou výjimky, párkrát do roka. Přijedou se podívat rodiče, někdo přespí kvůli odletu, divadlu, sestra na pár dní na prázdniny. Ale mít tu denně na kafi někoho, kdo tu nebydlí, to určitě ne.
Měla jsem spolubydlící asi tři roky, každá jsme měla přítele a normálně tam u nás i přespávali. Nevim, proč by to mělo vadit
dokonce spolubydlící měla jednu dobu muže dva, úspěšně je asi rok a půl obden střídala a taky mi to nevadilo ![]()
Základ je asi aby to všichni spolubydlící cítili a praktikovali +/- stejně, jinak to tomu kdo návštěvy moc nemívá může vadit.
Kdysi jsem bydlela s holkou co tam měla snad ob týden celou rodinu.
Vyšla jsem třeba v jednu ráno na záchod a civěla jak puk na jejiho fotra jak sedí v trenkách v kuchyni.
Já tam někoho měla snad 4× a vždy jsme byli u mně.
Musí si to prostě sednout no : )
Ahoj. Když jste si hledali spolubydlení, ptali jste se na možnost návštěvy?
Neříkám, že si tam někoho nastěhujete načerno nebo že tam bude u vás stále někdo přespávat. Ale mohli jste si pozvat na návštěvu kamarádku, partnera nebo kdyby za vámi přijel někdo z přátel z daleka a chtěl přespat?
Spolubydlící si zvali návštevy?
Nebo to ve spilubydleni je vyloučené?
Když tam nebudete dělat hluk, chlastat atd?