Spolufinancováni plotu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24857
4.1.22 08:53

:zed: to si dělají kozy, ne? absolutně scestné.. navíc jste polovinu na pletivo dali, tím to končí.. každopádně vaše sousedství nezačlo nejlépe, to nevypadá na společné grilovačky ;)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14630
4.1.22 08:54

Určitě ne. A docela bych se s tímto přístupem bála, jak to bude s tím stávajícím plotem, co se týče např. údržby, až bude potřeba ho nahradit nebo když zahradní architekt řekne „to je hrůza, dejte to pryč“ :nevim: Máte to mezi sebou nějak ošetřené, nebo jste spoléhali na domluvu? Ono není ničí povinnost mít plot, staví si ho ten, kdo ho chce nebo potřebuje, ideálně za své peníze na svém pozemku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
4.1.22 08:57

U nas to bylo tak, ze kazdy soused platil vzdy jednu stranu pozemku, nebylo to tak, ze bychom se spolecne skladali na plot mezi nami. Ty ploty jsou vicemene stejne dlouhe, je to rada samostatne stojicich domu.
Jaka je logika toho podileni se na plotech u vas? To sousedi zase prispeji sousedovi z jejich strany a vam prispeje soused z druhe strany? U nas proste kazdy financoval pravou cast plotu. Pozdeji si tam nekteri dali zed vyplnenou kameny, nekdo late, ale pochybuji, ze jim na to nekdo prispival.
A s rostlinami je to uz uplna kravina, budou po vas zadat i podil na jejich udrzbe a pripadne dosazeni uschlych 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
4.1.22 09:01

Jak je ta strana dlouha, ze thuje vyjdou na 60 tisic Kc? Nebo to kupuji nejake hodne vzrostle, ne? Kdyby jedna stala 2 00 Kc, tak jich budou mit 3 00 kusu. Nebo to bude cele delat firma a prace je draha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10995
4.1.22 09:07

@Arboretka no nějaký ten plot se hodí vždy, takže by ho stejně řešili, že se takto sousedi spolupodílí je v pořádku.
Je jen otázka času kdo s tím začne.

Co se týká dalšího plotu, tak tam už je to úlet a souhlas s tím pohlídat si, co tam bude růst.

@Chantal 1 Navíc takhle komunikovat přes e-mail a jen pálit požadavky bez předchozí domluvy o lecčem vypovídá. Hodně štěstí se sousedy, snad je to jen nějaký úlet.

I u nás jsme mezi domy řešili ploty, nevím jak je ten váš vysoký, dlouhý, ale zhruba za 27000kc už máme plot gabionový. Taky jsme řešili spolupodílem.
A dlouho jsme celá ulice vedly debatu o tom, jaké ty ploty mezi domy dát, aby byly stejné a nevypadalo to blbě a byli spokojeni všichni, při té příležitosti se vyřešily i stejné schránky a čísla na domy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
4.1.22 09:14

@Josefuna Zivy plot neznamena nutne nejake blbe thuje :roll: Na to by hadam nepotrebovali architekta. Spis tipuju nejakou kombinaci keřů, stromku, mozna nejake ptačí kere, jedlé patro…
Tak jako tak, at si tam vysadej treba palmy, ale za svoje a na svojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
4.1.22 09:19

Ne. Podílet se na společném pletivu je ok, ale víc ani omylem. Já bych si na svoji straně plotu chtěla zase vysadit bonsaje. Sousedi, prosím příspěvek sto tisíc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33806
4.1.22 09:22
@Chantal 1 píše:
Ahoj děvčata dokončujeme s manželem novostavbu a chystáme se nastěhovat. Sousedi co stavěli vedle nás už bydlí od července. Již v květnu s námi řešili plot oddělující pozemky. Chtěli pletivo, se kterým jsme neměli problém a společně jsme se na nějakém domluvili a financovali jsme stavbu plotu z 50 % ( cca 15000). Teď nám přišel od sousedů email že si chtějí vysadit živý plot. Najali si zahradního architekta a chtějí po nás polovinu nákladů. Vysazení vyjde na 60000. Když jsme jim říkali, že se mohlo řešit jiz při stavbě pletivoveho plotu a vybrat jiná neprůhledná varianta říkali že to v té době nebylo důležité. Podíleli by jste se na živém plotu nebo ne?

Ani omylem, jak je to vůbec napadlo? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
4.1.22 09:28

@Villanelle jedná se o Tisy chtěli je dát blíž jak 2,5 metrů k plotu což je pod zákonem stanovenou hranici. A jelikož jsou lehce jedovaté a mám dvě malé děti nedovolila jsem jim, aby prorůstání k nám. Jeden keřík vyjde na 300 tak nevím co tam za 60 000 chtěli dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
4.1.22 09:28

@arinecka
Chtějí si koupit větší vrták na kolena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
4.1.22 09:30

@arinecka Taky to nechápu mě by to nenapadlo to po někom chtít. Dost nás to s manželem pobavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.1.22 09:32
@Chantal 1 píše:
@Villanelle jedná se o Tisy chtěli je dát blíž jak 2,5 metrů k plotu což je pod zákonem stanovenou hranici. A jelikož jsou lehce jedovaté a mám dvě malé děti nedovolila jsem jim, aby prorůstání k nám. Jeden keřík vyjde na 300 tak nevím co tam za 60 000 chtěli dát.

Takže nejen, že chtěli vysadit pro vás naprosto nevhodné keře do prostoru společného plotu, ale ještě je po vás chtějí zaplatit jo?? :mrgreen: Souhlasila bych s tím živým plotem přímo u společného pletiva pod podmínkou, že tam vysadí něco nejedovatého a rozhodně bych to neplatila :roll: Fakt jsou padlí na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
4.1.22 09:32

@Trojlístek nás plot má kolem 36 metrů. Je to vznikající zástavba a ostatní pozemky jsou investiční takže zbývající tři strany hradime sami, jelikož ty sousedi co to mají jako investici do toho nehodlají vyrážet další peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33806
4.1.22 09:34
@Chantal 1 píše:
@Villanelle jedná se o Tisy chtěli je dát blíž jak 2,5 metrů k plotu což je pod zákonem stanovenou hranici. A jelikož jsou lehce jedovaté a mám dvě malé děti nedovolila jsem jim, aby prorůstání k nám. Jeden keřík vyjde na 300 tak nevím co tam za 60 000 chtěli dát.

Tak musej zaplatit architekta :mrgreen: Asi si myslej, že když se na tu krásu nesmírnou budete dívat, tak musíte polovinu zaplatit. Drzost některých lidí mě fakt udivuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33806
4.1.22 09:34
@mdvorak píše:
@arinecka
Chtějí si koupit větší vrták na kolena…

Asi jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit