Spolufinancováni plotu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33832
4.1.22 09:35
@Chantal 1 píše:
@arinecka Taky to nechápu mě by to nenapadlo to po někom chtít. Dost nás to s manželem pobavilo.

To se nedivím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
4.1.22 10:06
@Chantal 1 píše:
@Villanelle jedná se o Tisy chtěli je dát blíž jak 2,5 metrů k plotu což je pod zákonem stanovenou hranici. A jelikož jsou lehce jedovaté a mám dvě malé děti nedovolila jsem jim, aby prorůstání k nám. Jeden keřík vyjde na 300 tak nevím co tam za 60 000 chtěli dát.

tak tis není jedovatý lehce, tis je jedovatý prudce. navíc má krásně červené a sladké plody, takže může děti zlákat. umím si představit, že bych přispěla na nějaký zelený plot, ale nesměla bych předtím přispět na normální plot. a nesměly by tedy rostliny být jedovaté pro mé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
4.1.22 10:08
@Villanelle píše:
@Josefuna Zivy plot neznamena nutne nejake blbe thuje :roll: Na to by hadam nepotrebovali architekta. Spis tipuju nejakou kombinaci keřů, stromku, mozna nejake ptačí kere, jedlé patro…
Tak jako tak, at si tam vysadej treba palmy, ale za svoje a na svojem.

Naši sousedi si taky udělali takové listnaté keře, bohužel se o ně nestarají, takže to stejně mají zplanělé, už to ani nejsou keře, jen dlouhé šlahouny od země.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
4.1.22 10:11
@sagina píše:
tak tis není jedovatý lehce, tis je jedovatý prudce. navíc má krásně červené a sladké plody, takže může děti zlákat. umím si představit, že bych přispěla na nějaký zelený plot, ale nesměla bych předtím přispět na normální plot. a nesměly by tedy rostliny být jedovaté pro mé děti.

Je to nějaký druh tisu co je jen lehce jedovatý ověřovali jsme. Teď si už nevzpomenu na presny název. Mají to být jen samci a ty plody netvoří jedovaté je jen jehličí. ale stejně to tam nechci moje děti barvou do pusy vše :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
4.1.22 10:21

Neplatila a jeste bych pozadovala, aby ten plot udrzovali (pravidelne strihali) i z nasi strany na jejich naklady. Taky by to meli zasadit do takove vzdalenosti, aby vam to nezasahovalo do pozemku, 60 cm od hranice pozemku se, myslim, uvadi.
Zminovane tuje jsou hnus, ale predpokladam, ze zahradni architekt jim vymyslel neco lepsiho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.1.22 10:22

@Chantal 1 ne.. není to plot jako takový, trvala bych na původní domluvě, živý plot ať si dají na svém pozemku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10996
4.1.22 11:47
@Chantal 1 píše:
@Trojlístek nás plot má kolem 36 metrů. Je to vznikající zástavba a ostatní pozemky jsou investiční takže zbývající tři strany hradime sami, jelikož ty sousedi co to mají jako investici do toho nehodlají vyrážet další peníze.

No, tak to vlastně můžete být rádi, že je to jen pletivo :( to máte sousedy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101761
4.1.22 12:20
@Chantal 1 píše:
@Villanelle jedná se o Tisy chtěli je dát blíž jak 2,5 metrů k plotu což je pod zákonem stanovenou hranici. A jelikož jsou lehce jedovaté a mám dvě malé děti nedovolila jsem jim, aby prorůstání k nám. Jeden keřík vyjde na 300 tak nevím co tam za 60 000 chtěli dát.

A neplatí nahodou tech 2,5 metru jen pro stavby :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
4.1.22 12:28
@j.a.n.i1 píše:

Nevím, jak to u živých plotů je, ale obvykle se stává, že keře stejně po pár letech prorstou pletivem až k sousedům. My už to tak máme od sousedů taky. Rozhodně nesázeli 2,5 m před plot, možná tak půl metru, no a teď je to prorostlé už i u nás a mají to tak všichni. Dokážeš si představit, kde by to museli sázet, kdyby sázeli rostliny 2,5 m před plotem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
4.1.22 12:35

Mě zaráží i to spolufinancování pletiva. Bylo to nutné? vyrostla jsem v řadovce, a tam má každej soused jeden plot, teď nevím, řekněme plot na levé straně je můj, na pravé souseda. Tak to vždycky bylo, a je to tak pořád i teď, když jsem koupila chalupu, resp. domek na vesnici, tak to tam mám taky tak. Tkže já bych se na sousedově plotu nepodílela ani kačkou. Túje v žádném případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
4.1.22 12:44

Moje reakce by byla 8o a potom :mrgreen: se slovy, zda se nezbláznil, že budu tak bl.ba a budu jim financovat keře na jejich zahradě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22059
4.1.22 12:51
@j.a.n.i1 píše:

Také nevím, jak zakladatelka přišla na 2,5 m.

Nestanoví-li tak jiný právní předpis, nebo neplyne-li z místních zvyklostí něco jiného, určuje občanský zákoník pro stromy dorůstající obvykle výšky přesahující 3 metry jako přípustnou vzdálenost od společné hranice pozemků 3 metry a pro nižší dřeviny 1,5 metru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
4.1.22 13:23

Ty jo myslím že bych doporučil místo placení jejich tújí si za 60 000 postavit alespoň 2m betonový plot s ostnatým drátem. ( Ten co mají kasárna či věznice)
A nechtějí náhodou třeba zaplatít vybavení kuchyně či tak? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
4.1.22 14:10
@BohunkaP píše:
Také nevím, jak zakladatelka přišla na 2,5 m.Nestanoví-li tak jiný právní předpis, nebo neplyne-li z místních zvyklostí něco jiného, určuje občanský zákoník pro stromy dorůstající obvykle výšky přesahující 3 metry jako přípustnou vzdálenost od společné hranice pozemků 3 metry a pro nižší dřeviny 1,5 metru.

Je to 1,5 máte pravdu 2,5 metrů byla výška do kterou jsme chtěli aby stromy zastrihavali. Už jsem se do toho zamotala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11285
4.1.22 14:21
@BohunkaP píše:
Také nevím, jak zakladatelka přišla na 2,5 m.Nestanoví-li tak jiný právní předpis, nebo neplyne-li z místních zvyklostí něco jiného, určuje občanský zákoník pro stromy dorůstající obvykle výšky přesahující 3 metry jako přípustnou vzdálenost od společné hranice pozemků 3 metry a pro nižší dřeviny 1,5 metru.

No, to stejně nikdo nedodržuje - to budou ty místní zvyklosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí