Sport a VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Možná toto bude brzy řešit můj syn. Také dělá bojový sport od 5 let, má posbírané medaile z mezinárodních závodů v ČR i v zahraničí, trenérskou licenci. Má před maturitou na gymplu a chystá se na VŠ. Bude hodně záležet, kam se dostane. Ale bere to tak, že jen sport ho neuživí a vzdělání VŠ otevírá cestu k možnostem udělat si trenérské licence vyššího řádu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zavodne jsem tancila spolecenske tance. Kdyz jsem se odstehovala na kolej do jineho kraje, tance jsem zanechala, casove to prvni rok neslo. Pk dalsi rocniky uz bylo volneji, ja jsem ale uz nezacala, nasla jsem si brigadu. Pozdeji jsem toho litovala, ze jsem se k tanci nevratila, ale pak nastaly i dalsi zmeny v zivote, a uz to nebyla pro me priorita.
Kazdoadne, s odstupem let vidim, ze 1-2 roky prestavka nic neznamena, da se k tomu vratit znovu, kdyz si clovek na VS zvykne, a cas si dovede zorganizovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To hrozně moc záleží na oboru. Dcera koníček stíhá, i když občas vynechá. Ve druháku má v podstatě 2 volné dny LS vypadá ten rozvrh určitě lépe než v 1 ročníku a než byl ZS 2.ročníku. Ten 1. ročník byl náročný.
Ale udělala si řidičák a na aktivitu jezdí autem ( středa a pátek ), aby nemusela řešit spoje.
Ale k čemu Ti to je, když u Tebe to nejde ![]()
Koníček u ní nemá souvislost se studiem a ani se úplně přerušit třeba na rok nedá ( omezit na nějakou dobu ano- je zároveň ve vedení něčeho ).
Já bych počkala na další semestr. ![]()
- Citovat
- Upravit
@kocourGarfield je to takové složité, vzdát se nechci ani jednoho, obor mě opravdu baví, ale vůbec si nedokážu představit, že to najednou skončí. Samozřejmě si tento rok snažím užít, co nejvíce, ten LS teď v prváku mi to teda dost překazil, ve škole budu od pondělí do pátku skoro celé dny, do toho praxe..první semestr jsem dojížděla poměrně dost i dvakrát týdně na otočku, ale vyhovovalo mi to. Teď bych ty dny co bych potřebovala měla mít školu až do sedmi do večera, což samozřejmě nemám šanci stíhat. Máte pravdu, že opravdu hodně záleží na oboru, fakultě i samotné VŠ. Děkuji za zkušenost
- Citovat
- Upravit
@ProfZav kdo se jakémukoliv tanečnímu kolektivnímu sportu věnuje/věnoval ví, že takhle to opravdu nefunguje, tohle není ani fotbal, ani florbal, ani nic podobného, kde si člověk zažádá o hostování a hotovo
navíc o příspěvěk výše píši, že školu budu mít do sedmi do večera, takže když opominu zbytek, ani tohle by nemělo smysl
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Nebylo jasné, že jsi součástí nějaké skupiny, jsou i mažoretky sólistky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z praxe sa asi tazko ulejes, ale zase sa tam vacsinou da dohodnut.
Ja som mal popri skole treningy 2-3 krat denne a v 4 a 5 rocniku este aj full time job. Boli hrozne zlaty a chodil som do prace kedy som chcel. Neviem ci sa nieco taketo da dohodnut aj na praxi? Znama chodila do nemocnice na prax tak trochu ako do do holubniku, tak si zisti ako to funguje v realite.
Teoria - na VS nikoho nezaujima ci chodis na prednasky, to je uplne dobrovolna cinnost, takze je to na tebe a tom co zvladnes.
Cvika - zase zalezi od vyucujuceho, mali sme veci ktore sa nedali inak a mali sme veci ktore sa dali nahradit…
S nahradzovanim to bolo lepsie v nizsich rocnikoch lebo nas bolo viac a cvika boli povedzme 3× za tyzden. Ja som mal v rozvrhu jedny z nich, ale mohol som (po dohode s vyucujucim) prist na ine… Takze som si ten rozvrh trosku upravil k obrazu svojmu a islo to ![]()
Zvaz ako je to daleko, ake su moznosti dopravy, ako casto potrebujes byt na treningu a ako casto v skole… Bude to zonglovanie s vela loptami a ziadna ti nesmie spadnut, ale to by si ako mazoretka mohla zvladnut, drzim palce nech uz to dopadne akokolvek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, poslední dobou v hlavě bojuji s myšlenkou, že následující sezónu budu muset skončit se sportem, který dělám od útlého věku. Tancuji od 3let, posledních 10let se věnuji mažoretkovému sportu, letos mi bude 20 let a nastoupila jsem na VŠ do jiného kraje. Jedná se o zdravotnický obor, tedy ne zrovna lehký, ale přesto jsem velmi spokojena. Jediným problémem je právě časová nezvladatelnost, po zjištění rozvrhu na 1. ZS jsem se rozhodla, že se toho nevzdám, že to nějak zvládnu. Bohužel s LS to už tak hladce nevypadá, potom co jsem rozvrh viděla jsem se úplně zhroutila, ani ten jeden den v týdnu kdy bych velice ráda dojížděla na tréninky nemám volnější. S trenérkou je dohoda v pohodě, nějak se to zvládne, ale spíš to ničí mne samotnou uvnitř, asi hlavně proto, že je mi jasné, že další sezónu už se školou nemám šanci stihnout
Prosím odpovědi typu “to tak bývá” “vše jednou končí” si nechte pro sebe, to vše já samozřejmě vím, taky jsem s tím musela počítat, že jednou na tohle dojde, jen se s tím velmi špatně srovnávám.
Není tady někdo, kdo to měl třeba podobně, při přechodu na VŠ/VOŠ se musel vzdát nějakého koníčku? Potřebovala bych asi radu jak se s tím lépe srovnat, v hlavě si to snažím nastavit, ale…
Děkuji!