Chyba v diplomové práci

2
21.1.25 03:37

Chyba v DP

Ahoj, právě jsem zjistila že mám ve své diplomové práci chybu. Konkrétně se jedná o statistickou část, kde jsem na konci v časovém pressu ještě musela měnit jeden model. Ve výsledku se jedna proměnná, která původně byla významná stala nevýznamnou. V samotné interpretaci modelu chyba není a ani v shrnutí na konci kapitoly. Bohužel při přípravě na obhajobu jsem zjistila, že v závěru mi zůstala interpretace stará, chybná. Místo faktor velikosti není významný v x a y, tam mám jen, že faktor velikosti není významný v x.

Jak by jste se k tomuto problému postavili?
Posudky zatím ješté nemám, tak nevím jestli si chyby oponent nebo vedoucí také všimli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
21.1.25 07:24

Ty blaho…asi bych fakt vahala, jestli delat mrtvyho brouka nebo to aktivne resit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
21.1.25 07:44

Asi bych to řešila s vedoucím, aby navrhl, zda to říct i oponentovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2851
21.1.25 08:29

No uvidis, co bude v posudku obou. Jestli je vedouci normalni, tak tomu bych to rekla, pokud ti to vytkne oponent, tak si pri obhajobe nasypes trosku popela na hlavu a vysvetlis, proc jsi zmenila model a jaky to ma vliv na vysledky. Je to neprijemne, ale v pohode se to da u te obhajoby vysvetlit a ukazat, ze tomu rozumis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
puzzles
21.1.25 08:49

Prosím, napiš tady pak, jak to dopadlo! Já věřím tomu, že ty práce čtou jen zběžně a tudíž si toho nikdo nevšimne. Neřešila bych to.

• Citovat
  • Upravit
320
21.1.25 11:03

Já bych to řešila přes vedoucího před tím, než dojde ke zveřejnění posudků. Na obhajobě k tomu lze pak doplnit stručné vysvětlení. Platí, že obhajoba lze něktoré věci ujasnit, ale nespoléhala bych na to pokud Ti jde o písmenko. Pokud chceš jenom projít, to je pak jiná. Ale vzhledem k tomu, že Ti na tom nejspíš záleží, bych toho vedoucího kontaktovala ASAP, pokud se s ním dá mluvit. Je možné, že už to nebude chtít řešit, ale to nepíšeš, jaký je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1161
21.1.25 11:21

Nešlo by to ještě opravit a znovu odevzdat? Mně to povolili, ale z důvodu, že práce byla odevzdaná brzo před termínem, ale nevím, jak to máš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.1.25 16:54

Pro toho koho to zajímá, nakonec jsem napsala vedoucí. Ta mi řekla, že to přepošle ještě oponentovi, a že ona sama mi to v posudku vytýkat nebude a jak jsem pochopila tak asi ani oponent. Vzhledem k tomu, že jsem se naprášila sama a je ještě celkem dost času do obhajoby (více než 14 dní), tak prý bude stačit když do systému vložím errat jak to mělo být správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze