Mám nechat školu?

Anonymní
16.1.25 10:52

Mám nechat školu?

Dobrý den,

prosím o zachování anonymity. Téma je citlivé a mám tu známé.

Studuji prvním rokem navazující magisterské studium anglického jazyka na pedagogické fakultě. Vždycky jsem trpěla úzkostmi, nejen, co se školy týče, ale i kvůli běžným každodenním věcem a i vážnějším tématům. Co jsem nastoupila na vysokou školu, zhoršilo se to a přidaly se i docela nehezké panické ataky, při kterých nemůžu pořádně dýchat. Když jsem byla mladší, tak nad těmito problémy všichni jen mávly rukou a ani teď to nikdo nijak neřeší, ale ono je to pořád horší :,(

Mám hotového bakaláře, můžu učit kurzy na jazykové škole, dělat učitelku v MŠ nebo asistentku pedagoga ve škole či školce. Tím, že mám anglický jazyk, můžu překládat nebo tlumočit. Možnosti jsou, tam problém není. Vím ale, že než si práci zajistím, bude to trvat.

Co byste dělali Vy? Zůstali byste na škole? Odešli?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1261
16.1.25 11:03

Nečekala bych, až moje problémy s úzkostmi bude řešit někdo jiný, a začala s tím sama. jinak tu bude za chvíli téma „mám nechat práci?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.25 11:05

Řeš to, já nemám ani žádnou střední, jen základku a do teď psychiku v pr.deli. :zed:

• Citovat
  • Upravit
315
16.1.25 11:05
@Anonymní píše: Více

A proč by to měl někdo řešit? Řešit to musíš hlavně ty, vždyť jsi dospělá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
16.1.25 11:06

Vykašli se na školu, objednej se k odbornikovi a řeš to. Jinak se to bude zhoršovat. Školu si můžeš dodělat kdykoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.25 11:06

Prohlízela bych se po práci a pokud by se našlo to ono nechala bych školu. Bc už jsi, takže odškrtnuto máš? Můžeš si to nedělat třeba jindy. Taky by stálo za úvahu ty svoje ataky řešit. Ty sama řešit, ne někdo za tebe! Pokud bys chtěla pracovat s lidmi bylo by fajn vědět co ze sebou pokud bude nějaká situace co tě rozhodí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.1.25 11:10

Upřímně?
Skončit školu ti nepomůže. Pokud to teď nezvládáš a nepodstoupíš psychologickou pomoc, tak se to nezlepší. Makej na svoji psychice.
Tlumočení a překladatelství nejsou pro tebe cesta, pokud máš problém zvládat stres a máš panické ataky, to je práce pod tlakem, termíny, zákazníci, nervozita. Pokud to nezvládáš teď, v práci to bude horší…Prvně se musíš soustředit na to, jak se postavit svým problémům, a až potom řešit, co dál. Bez toho tě ta práce může zničit ještě víc než škola…

• Citovat
  • Upravit
1261
16.1.25 11:12

proč anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
16.1.25 11:13

proč anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10209
16.1.25 11:15

Odešla bych.
Mám kolegyni…co se jí po vš vše zhoršilo…prostě ten tlak nezvládla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27709
16.1.25 11:22

Zkusila bych zůstat ve škole a najít si odborníka, ono panický záchvaty se dají naučit zvládat, potlačit, najít a odstranit příčinu, aby jsi jednou nelitovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27709
16.1.25 11:23
@staronova píše: Více
řešit to s ní měli včas když byla dítě
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
16.1.25 11:25
@ka2ka píše: Více

Teď už dítě není a musí si to vyřešit sama ;)
A hlavně musí vystoupit z pozice oběti, protože teď už je to jenom v jejich rukách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
16.1.25 11:45
@staronova píše: Více

je to tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21651
16.1.25 12:46

Primárně začni řešit svoje psychické problémy, jak už bylo napsáno. Na škole bych zkusila vydržet, než se tvůj stav zastabilizuje. Zanecháním školy si v ničem nepomůžeš, ten tlak v pracovním procesu může být mnohonásobně vyšší. Ale zvaž, zda máš zadní vrátka, aby se o tebe někdo postaral, kdyby ti psychika úplně zhavarovala. Podrží tě rodiče? Kdybych toto řešila u dcery, tak se o ní kompletně postarám, než se zase postaví na vlastní nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze