Spotřebitelé = hlupáci?

1433
11.10.12 19:47

Spotřebitelé = hlupáci?

Milé maminky (nebo tatínkové),
taky máte pocit, že z nás spotřebitelů dělají úplné hlupáky?
Dříve jsem pro dcerku kupovala mléko Hami, mělo 600 g v balení. Potom v tichosti snížili množství na 550 g. Před pár měsíci udělali nové balení a obsah se snížil na 500 g a pyšnili se stále stejnou cenou.
Dnes jsem dcerce koupila Sunar original v novém obalu, cena o 10 korun vyšší a množství o 100 g menší…

Zrovna tak je to u jogurtů, někdy u plen v akci ve velkém balení, které vyjde dráž než 2 menší neakční balení ve stejném obchodě.

Obdobně to bývá u pracích prášků, čisticích prostředků, jídla.

Myslíte, že je to všude, nebo mají za hlupáky jen české spotřebitele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31278
11.10.12 20:14

Netušim jestli je to všude, nebo jen zde.
Ale vím, že v době, kdy se v EU zdražovaly cigarety, tak v německu udělali krabičky s 19 nebo 18ti cigaretama a pyšnili se nezdražováním - mám to od kamaráda, co tam bydlí…takže je to asi všude.

Jinak já už vše hned v krámu přepočítávám na kusy nebo na kila(přítel si ze mě dělá psinu, když stojím u regálu a tupě zírám, že už mi zase jede v hlavně kalkulačka :mrgreen: )…s váhou už je to jednoduché, protože ve všech super-hypermarketech mají na cedulce u zboží už psanou i cenu za kilo, případně 100g, litr a pod.
Nevim jestli je to nějaký zákon nebo tak, ale je to tam. A kde to neni, tam si to počítám - dělám to hlavně když porovnávám cenu různých značek s různou gramáží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
11.10.12 20:15

Mně se spíš zdá, že z nás dělají hlupáky v jiné rovině. Jogurtem se nazývá něco, co je z poloviny pudingem, název „tlačenka“ nese cosi, co je z větší části jenom huspeninou, v žitno-pšeničném pečivu zrovna moc žitné mouky není (a aby dobře vypadalo, přibarvuje se výtažkem z ječmenného sladu…) a tak by se dalo pokračovat donekonečna. No a současná výše většiny mezd nás talčí k tomu abychom to kupovali (jinak s penězi nevyjdeme…) Můj zaměstnavatel mně zvedl minulý měsíc krevní tlak - ke stravenkám nám přibalil pracovní kalendář s reklamou Providentu… To je, jako by řekl: „Přidáno nedostanete, půjčte si někde.“ (Nevím, jestli to tak mysleli, ale vyznělo to tak.)
Další věc je aférka s sKartou, netřeba komentovat.
Bojím se ale jiné věci - další prezident ČR po Václavu Klausovi bude zcela jistě „tuzemec“. Ale odhadoval bych, že po něm asi přijde etnický Číňan nebo Vietnamec, narozený tady. V těchto týdnech dost možná začíná závěrečnou část svého studia… Při semknutosti a cílevědomosti těchto komunit bych se vůbec nedivil. (To akorát my si dokážeme jít krááásně po krku… Stačí se rozhlídnout na tomto diskusním fóru.)
Sorry za ten závěrečný výlev, ale muselo to ze mě ven.
No prostě - každý si k nám dovolí to, co mu dovolíme my sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.10.12 20:15

Hlavně nenápadně… ale zrovna jsem dnes říkala, že nenápadně po kouskách zdražili i v Kauflandu salámy… najednou tam všechna šunka stála 19,90 Kč, 21,90 a nebo 24,90 Kč za deset deka… no, kdyby se aspoň zvýšila kvalita…

Sunar jsem koupila zrovna dnes, ten v tom novém balení - ale má pořád 600 g jako dřív…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
11.10.12 20:25

@Regina Hero
Tak to je zvláštní, ale třeba ubrali jen u určitého věku :nevim:. Taky jsi kupovala Sunar Original? Zmizel original od 10. měsíců, nahradil ho od 12.měsíců… viz foto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.10.12 20:30

@Aknyt Aha… tak já kupovala ten oranžový trojku… a tam je pořád 600 g…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
11.10.12 20:36

Je to teď u hodně věcí, ale maminky na mateřské si přece „mohou rozhazovat jak se jim zlíbí“, takže proč by obchodníci nezdražovali a nešidili, ne? Mléko pro dceru kupuji Hami a z 550g je nové balení taky jen 500g, kupuji větší zásobu jen v akci, to samé pleny, jogurty, a spousta dalších věcí. Díky tomu se ze mě stal slušný sysel, který běhá po akcích abych mohla dceři taky něco dopřát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnnaPumelová
11.10.12 20:42

Jukněte na pořádně zapálené budoucí matky

Holky, jukněte na youtube, do hledáčku zadejte Nursery Tour a podívejte se, jak některé maminy v době očekávání nakoupí od plínky po kolo pro dítě školou povinné… malinko na bedničku :D ale zase zajímavá podívaná já na Danielku točila patery dupačky a pár bodýnek, byla jarní… a tyhle dámy mají na bejbátka více věcí, než třeba já :D

• Citovat
  • Upravit
4034
11.10.12 20:44

Prudusinko jsem na tom stejně. Jsem jako puberťák protáčela panenky, že rodiče čumí do letáku a jezdí po akcích apod.. trapas prostě. :roll: :lol: A teď chodím vyhlížím paní s letákama, abych je projela, jestli budou někde pleny v akci, protože mi dochází, jestli bude v akci mléko, miluju DM, protože mají své značky kvalitní, dobré a ještě jsou na ně akce a slevové kupony.. Ach jo. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
11.10.12 20:44

Štve mě to spíš z principu, přece jenom máme už spotřebu plen i Sunaru malou, dcerka je už „velká“.
Ale zdražuje se všechno, rodičák je pořád stejný a ještě se tváří, že oni stále drží ceny.

@Jura007 Myslím, že máš pravdu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
11.10.12 20:47

@Elata Akorát jsem dnes v DM zjistila, že zdražili i to jejich Babylove mléko… sice jen o pár korun, ale stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
11.10.12 20:49
@AnnaPumelová píše:
Holky, jukněte na youtube, do hledáčku zadejte Nursery Tour a podívejte se, jak některé maminy v době očekávání nakoupí od plínky po kolo pro dítě školou povinné… malinko na bedničku :D ale zase zajímavá podívaná já na Danielku točila patery dupačky a pár bodýnek, byla jarní… a tyhle dámy mají na bejbátka více věcí, než třeba já :D

Ono taky třeba v USA i Anglii mají kojenecké oblečení v poměru k příjmům celkem levné.

Příspěvek upraven 11.10.12 v 20:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
11.10.12 20:52

@Elata jakou já jsem měla včera radost když jsem byla ve shlecker drogerii (teta kosmetika) a měli v doprodeji mlíčka s kaší a nějaké masozeleniny od Hippu, pro dceru je mám když cestujeme. Manžel ze mě už má prdel, ale když chci koupit v akci v Lidlu nějaké oblečky, tak si i přivstane a odveze mě tam na otvíračku jinak bych nic nesehnala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
11.10.12 20:53

Já kupuji mraženou zeleninu, dřív jí bylo 400 gramů, za 11,50, pak ji zdražili na 12,90, dneska zpátky cena 11,50, ale už jen 350 gramů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
11.10.12 21:12

To je tím, že Schlecker zkrachoval. Bude to všude drogerie Teta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat