Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminky, čekatelky, snažilky i nesnažilky ![]()
Ahoj tatínkové, snažílkové a čekatelé ![]()
Dnes na mě přítel z koupelny volá, že dostal senza nápad.. (A to spolu ještě nebydlíme a ještě dlouho nebudem
) Prý :„Budeme mít jen sprcháč!“ a já na to:„A kde budem koupat děti?“ (až nějaké budou
) a prý ve vaničcce..
Ale co až děti odrostou??
Já mám ráda vanu, ikdyž se v ní jen sprchuji, alespon si mohu sednout
a když budu chtít, tak i zarelaxovat.. U nás by byl sprcháč zděný nebo z nějakých krásných luxfer..
takže v zemi korýtko bez možnosti zašpuntování ![]()
Na obrázku je plánek koupelny po plánované rekonstrukci ![]()
V pravo bude místnůstka pro pračku…(a další věci, které by mi mohly překážet v koupelně
)Původní kumbál přístupný z chodby před bytem. Wc, asi zůstane kde je, kvůli odpadům. Jinak cokoliv - kamkoliv..
Naproti dveřím jsou dvě okénka 160 cm nad zemí.. Jo a topení pod okny, také musí zůstat kde je.. ![]()
1. Jak to máte doma vy? Vana, sprcháč nebo obojí? V jedné koupelně..
2. Pokud je pouze sprcháč co děti? Sprchují se? Nějak si to nedovedu představit..
Samozřejmě myslím ne úplná miminka, ale už trochu větší děti.. ![]()
3. Jak byste to řešili u nás? ![]()
(Sepisuji to v rychlosti, protože než jsem to sepsala poprvé, emimi mě odhlásilo a celý článek v..... víte kde
)
Přeji dobrou noc ![]()
Edit: A tak koukám, že v té rychlosit jsem to pěkně zkrátila a nepřipojila obrázek ![]()
Příspěvek upraven 30.11.10 v 00:53
Máme pidi koupelnu jenom pro sprcháč, ale kvůli dětem jsme chtěli vanu. Nakonec to vyřešil sprcháč s hlubokou vaničkou. Dělá je Rol Technik (máme my) nebo i Ravak. Tahat se s vaničou je za trest, navíc malá zlila celé okolí metr daleko, jak moc kopala. Taky se při napuštění nespotřebuje tolik vody, jako do velké vany. A hlavně se ušetří hodně místa.
A co prostě vanu s možností zatažení a sprcháčem? Na děti vidím praktičtější skutečně vanu, ale i ve sprcháči si poradíte ![]()
s umístěním přímo do koupelny Ti neporadím, ale za sebe bych klidně šla do sprcháče - nekoupu se, na druhou stranu manžel se jedině koupe. naprosto s Tebou souhlasím, že pro děti sprcháč typu korýtko v zemi bez možnosti zašpuntování je absolutně nepraktické. takže my máme vanu, aby se mohl manžel v klidu vykoupat a děti v klidu vysprchovat nebo vykoupat a na ní sklápěcí vanovou zástěnu, když se někdo sprchuje - já - aby nezlil celou koupelnu. ![]()
hele my resili podobny problem, chlap se sprchuje, ja rada sedim - tak mame vanu s jednim mistem rozsirenym a rovnym, nad kterym je prcha - a snad se jednou dockame i vanove zasteny
jak se to jmenuje - sprchovaci vana? ted nevim.
jo a jako vsude nabizim sveho nezamestanenho chlapa architekta jestli byste nechteli tu koupelnu od nej vymyslet a nakreslit, optimalne celou rekonstrukci
ahoj, taky máme kombinaci, my teda máme rohovou vanu s plnou zástěnou a v jednom rohu je sprchový kout, nemůžu si to vynachválit ![]()
Řešili jsme zhruba před rokem to samé. Oba se s manželem sprchujeme, takže jsme původně chtěli jen sprcháč, ale kvůli dětem jsme nakonec i do malé koupelny vtěsnali malou vanu. Do roka jsme koupali ve vaničce, to ano, ale teď už by to nešlo. Navíc se každý ve vaně vyřádí tak, že by nám bylo líto ho o to připravit. ![]()
Také jsme uvažovali, že bychom mohli koupit do sprcháče hlubokou vaničku a nahradit tak malému vanu, ale to by bylo dost nepohodlné pro toho, kdo by ho myl ![]()
Tak já bych bez napuštěné vany asi umřela. Když jedeme někam na dovolenou, kde je jen sprcháč, tak už se nemůžu dočkat, až si doma napustím vanu, takže v poslední době vybíráme ubytování i podle vany
Na sprcháč mám času dost, až budu stará a nevyhoupnu se do vany. Jinak manžel se sprchuje ve vaně, dcera jak má náladu, ta to střídá a malý vanu miluje, když tam může cákat ![]()
Upřímně si nedokážu představit, jak bych přežila bez vany. Vana teplé vody je jediný relax, který si po celodenním maratonu můžu dopřát.
Já to tedy řešit nemusela. Máme vanu i sprcháč, protože koupelna je dost velká. Ale abych řekla pravdu, tak sprcháč jsme si klidně mohli nechat ujít, protože ho používáme fakt minimálně ![]()
Máme sprcháč i vanu, ale jednoznačně ve větší frekvenci je u nás sprcháč.
Já osobně mám radši naložit se do vany, ale sprcha je rychlejší. Ale určitě bych radši udělala kombinaci vana + zástěna, než jen sprcháč a vyloučit vanu. Už jen kvůli dětem, neteř si ve vaně strašně chrochtá, sprcháč by ji asi nebavil
.
Taky máme vanu se zatahovací zástěnou, všichni se sprchujeme, i Ondra. Prcek se koupe každou neděli
, manžel občas, já v podstatě vůbec, i když teď v zimě se pro zahřátí možná občas naložím
. Ale když byl kluk malinký, nejdřív jsme dávali do vany vaničku, pak jsme ho koupali ve vaně, sprchuje se/sprchujeme ho tak od roka. Je fakt, že s jeho každedenním koupáním (a to mu napouštíme tak 10cm vody) jsme měli šííííííílenou spotřebu vody
. Ale je fakt, že koupání miluje, nejde mu to úplně odepřít ![]()
A u nás hlavní důvod pro vanu bylo dítě/děti a kolo. Já chtěla sprcháč s hlubokou vaničkou, ale na to mi bylo řečeno „ve sprcháči kolo neumeješ“ a byla jsem poražena
![]()
My máme v pidikoupelně jen sprcháč bez možnosti zašpuntování a stačí to. Matyho jsme do 9ti měsíců koupali jen v kyblíku, potom jsem na dno sprcháče dala protiskluzovou podložku, ta odtýkání vody dostatěčně brzdila, do ruky Matymu dali sprchu s malinko tekoucí vodou a maximální spokojenost. Dneska ho už cachtat moc nenecháváme, a když, tak už bez podložky. Má to jednu obrovskou výhodu, Maty moc rád spí u babiček, protože u babiček je vana a před spaním se přece musíme vykoupat
Ale to potom vždycky plave koupelna
Jo a Maty je jedinej, kdo u obou babiček používá vanu. Takže my jsme asi sprchovací rodina.
my máme taky poměrně malou koupelnu a máme 1,50 m vanu se sprcháčovou zástěnou. Většinou se sprchujeme, ale já občas miluju napuštěnou vanu (zvlášť v zimě na zahřátí po vymrznutí venku) a do budoucna pro děti to určitě bude také lepší. Navíc jsem vanu ocenila poté, co nám na letišti rozbili v kufru flašku rumu a celý kufr byl pročichlý - tak jsem ho prostě ponořila do vany s práškem na praní. Navím,jak bych ho „prala“ ve sprcháči. Nebo když si peru orientální kostýmky, tak jedině ve vaně, ani nejjemnější program v pračce na to není vhodný.
My teda mame oboji - v koupelne bylo misto a to si libuju - cele leto se sprchuji a do vany nevlezu a naopak v zime si nedovedu predstavit netravit aspon jeden vecer v tydnu ve vane s knizkou a svickou…nebo kdyz prijde clovek zmrzly z venku…
Holky se samozrejme koupou ve vane, starsi se obcas sama osprche ve sprchaci, malou sprchuji stale ve vane. Navic sprcha je fajn po cely rok po ranu…
V predchozich dvou bytech jsme meli vzdy vanu, v predchozim se sprchovacim mistem a sedatkem. Pokud neni zastena - staci tyc a sprchovy zaves - delaji ted moc pekne - da se doladit s koupelnou…
Nasi si predelavali koupelnu na chalupe a na staro si dali sprchovy kout s hlubokou vanickou - da se zaspuntovat a sednout si do ni, ale jak meli cely zivot klasickou vanu, tak jim vana chybi a delat si to ted tak by si ji nechali a sprchac dali az budou pajdat…
Příspěvek upraven 30.11.10 v 08:14