Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím o info, zda někdo dělal. Je to můj sen, ale nemůžu toho na netu moc najít. Zejména nějaké info o stavbě schodu, na který se pak budou pokládat skleněné stěny.
@smile_xxx a asi nevíte, jak spadoval ten schod? Není mi jasné to, že se skleněná stěna staví na rovinu, přičemž musí být zároveň vytvořen uvnitř koutu spád ![]()
@smile_xxx jj, to je jasný. Ale spád musel začít už na hraně rohu schodu, tzn. že sklo stojí taky na spádu…
Nerozumiem o aky schod sa jedna, vsetky sprchace bez vanicky co som poznal boli bez schodu. Netuzim si niekde ukopnut prst.
Bud podlaha dovoluje dat sprchac bez vanicky, a ak nedovoluje tak zdvihnes podlahu v kupelni.
@UŽIVATELKA32 píše: Více
Vanička je z výroby už vyspádovaná a instaluje se na rovnou podlahu. Pokud necheš vaničku, ale sprchový žlab, je potřeba podlahu vyspádovat spádovací lištou. A ano po vyspádovaní už není podlaha zcela rovná, ale cca o 3 stupně nakloněná smerem k odtoku-sifonu.
@IcePlanet7 píše: Více
V paneláku jsou pouze 2 možnosti sprchy: buď se zvedne celá podlaha-vznikne schod mezu chodbou a koupelnou nebo se vytvoří schod pouze pod sprchou. Je to kvůli odpadům, které není možné uložit níže…
@UŽIVATELKA32 píše: Více
No, tak si s tím ten řemeslník nějak poradí, ne? Proč nechceš vaničku, třeba litý mramor vypadá super.
@smile_xxx píše: Více
ano, takto bych to chtěla taky. Nebyla byste tak hodná a neposlala, třeba do soukromé zprávy, detailní foto toho položení skla na dlažbě a spádování? Byla bych Vám moc vděčná ![]()
@Hanney7 píše: Více
ale ano, ale jsem detailista a potřebuju to mít co nejdokonalejší a má zkušenost je, že i řemeslníky je potřeba někdy správně navést, aby to bylo podle mých představ a později nelitovala, když už s tím nepůjde nic dělat…
na vaničku jsem se taky dívala, ale bude to další odstín v koupelně…obklad bude světlounce šedý a dlažba imitace dřeva - nevím, jakou barvu bych zvolila, aby to co nejlépe zapadlo - buď by musela být celá světle hnědá nebo tmavě šedá ![]()