Spurt a vodnatá stolička s krví?

83
28.1.12 10:08

Spurt a vodnatá stolička s krví?

Chtěla bych poprosit o názor zkušenější maminky, či radu:

S tříměsíční dcerkou máme už asi 4 dny problémy s kojením - přisaje se, pustí se s prohnutýma zádíčkama a brečí… za chvíli se zase přisaje a opět to samé… takhle to udělá asi 5× a pak už pít nechce… z druhého prsa to vydrží déle. Mléka mám dost, prsa mám nalitá. V noci je to lepší, jak je ospalá, tak docela pije, ale někdy je to taky boj. Může se jednat o spurt?
Jinak dobře přibírá.

Další dotaz je ohledně vodnaté stoličky - často tlačí a když se jí podaří vykakat (asi 1× za den), tak je stolička vodnatá, oranžové barvy, ale smrdí jakoby kysele. Dnes jsem tam dokonce našla jakoby malinko krve, docela jsem se zděsila - k doktorce pojedu hned v pondělí, ale mám koupit v lékárně něco např. Hylak nebo něco, co jí střívka upraví?
S kakáním měla i před tím malé problémy, jelikož měla Frejkovu peřinku, teď už ji má však na spaní a prdí dobře :-(

Děkuji moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
28.1.12 10:20

Ta krev může být z poraněného konečníku uvnitř, nemusí to nutně znamenat nějaký problém, u miminek se při průjmových onemocněních spíš jen léčí příznaky. Dr může udělat výtěr a poslat na rozbor, zda tam není nějaká potvora. Zatím bych koupila laktobacila (biopron, laktobacílky baby od swissu či jiné), smectu - stačí maximálně půl pytlíčku nebo menší dávky víckrát denně, aby se miminko neucpalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
28.1.12 10:22

Ty lactobacílky od swissu jsme už jednou měly a hrozně ji zacpaly :-( ale ten biopron bych mohla zkusit :-) děkuju za radu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
28.1.12 10:37

k tomu piti, ja bych rekla, ze ji to z toho jednoho prsa spatne tece, musi vic tahat, to se ji nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
28.1.12 11:02

Bohužel se vzteká i u druhého, ale méně… tyhle problémy jsme neměly, proto mě napadl spurt… jestli je to ono, tak už aby to bylo za náma :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
28.1.12 12:49

Tak vodnatá stolice s krví nebo hlenem a koliky při jídle mohou bohužel znamenat i ABKM. Ještě bych zkusila zcela vyřadit z jídelníčku mléčné výrobky a i výrobky ve kterých je mléko obsaženo nebo i syrovátka a tak. Přeju ať je to jen podrážděné zažívání. Ale ještě jsem neslyšela že při spurtu se objevuje krev ve stolici, obzvlášť pokud je stolice vodnatá a tak nehrozí poranění konečníku při tlačení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
30.1.12 09:37

Tak nevím, paní doktorka poradila dávat 3 lžičky rýžové kaše 3× denně… že se jí potáhne žaludek, pak by se to mělo srovnat. Pokud ne, za dva dny mám naklusat na nějaký ten výtěr, aby se zjistilo, zda tam není nějaký bacil…
jen se bojím, aby z té kaše neměla zase zácpu, už tak tlačí celý den a nakonec je to vodnaté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí