Srážení teploty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4155
16.8.10 08:56

Srážení teploty

Ahoj holky, jdu si ujasnit jednu věc. Při srážení teploty běžně používám kombinaci nurofen sirup a panadol čípky po čtyřech hodinách. Ale zavedení čípku je u Anežky boj na život a na smrt, kouše, škrábe, propíná se, nadává, kolikrát ji to zvedne teplotu ještě víc :roll: . Tak se chci zeptat jak to je. Je nutná kombinace sirup-čípek, nebo je možné podat např. nurofen sirup a za čtyři hodiny paralen 1/4 tabletky (rozdrcenou tabletku v pohodě splkne)? Po ranním zavedení čípku vypadám jak když jsem prolezla trním :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
16.8.10 09:18

Murko, my kombinujeme zas nurofenové a paralenové čípky, sirupy nesnáší. Takže když vám vyhovuje sirup, klidně můžete střídat dva druhy, alespoň si myslím. Uvidíme, co napíší další :wink:

• Citovat
  • Upravit
4647
16.8.10 09:35

Důležité je kombinace Nurofen Panadol, protože každé má jinou účinnou látku. Jestli je to sirup nebo čípky je jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
16.8.10 09:35

právě nevím, jestli jde o účinnou látku nebo o způsob podání :nevim:
vyhovovalo by mi se čípkům vyhnout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
16.8.10 09:48
Kacka2 píše:
Důležité je kombinace Nurofen Panadol, protože každé má jinou účinnou látku. Jestli je to sirup nebo čípky je jedno.

Jo je to tak, Mudra my to taky říkala, že je jedno způsob podání ale musí se střídat účinná látka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
16.8.10 09:51

díky moc holky, je konec krocení dravé zvěře při podání čípků :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
16.8.10 10:02

My teda většinou horečku nesrážíme protože ji považujeme za prospěšnou. I když byly holky úplně malé, čekala jsem alespoň den a když kromě horečky nebylo nic jiného (dusivý kašel, úplná apatie apod.) tak jsme jen hodně pili.
A když už jsem usoudila, že jde do tuhého tak jsem dala čípky s Paracetamolem (Paralen, Panadol). Byly vždy ve stavu kdy jim byla aplikace jedno (a pokud má dítě sílu se bránit aplikaci čípku tak podle mně teplotu srážet nepotřebuje), sirupy plivaly (a plivaly by dodnes, takže my raději prášek když už to musí být, vadí jim ta umělé sladidla). Ibuprofen (Ibalgin, Nurofen) zase na mně a mé dcery nemá požadovaný účinek.
A je to hodně individuální, náš táta zase reaguje jen na Acylpyrin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
16.8.10 10:08

Murko, já myslím, že by v tom neměl být problém, ale i tak bych se raději poradila s pediatrem. Každopádně nám DR poradil dobrou věc na srážení teploty a opravdu máme vyzkoušeno :-) tvarohový zábal. Na každé lýtko se přiťape 1 tvaroh a to se pak obalí igelitovým sáčkem (ať to drží chlad) a nakonec se na to dá např. plínka (kvůli zašpinění). Nechá se to tak 1/2 hoďky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
16.8.10 10:16

Anežka má teploty od soboty, večer i lehce přes 40. Na pohotovosti nám řekli, že je to zřejmě viroza, ted čekám na našeho dětského, po desáté má přijet a na Anežku se podívat. Dáváme tvaroh do ponožek a střídáme právě nurofen a panadol. Ted po čípku ji teplota klesla na 38,4 a po náročném boji semnou a s čípkem usnula.
Já taky běžně teplotu nesrážím lékama, až když leze na 39,5, používám spíš vlažnou sprchu a tvaroh. Ale po sirupu nebo čípku se ji celkově uleví a i třeba usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
16.8.10 10:29

Jo, a taky je dobrá vlažná sprcha :wink: To máme taky odzkoušeno a zabírá to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
16.8.10 13:08

Já bych nesrážela. A když už musíš, tak klidně střídej sirupy. A když už čípek, tak ji polož za bříško, zaveď čípek a pak nějakou dobu drž půlky u sebe. Nechápu, jak by Tě u toho mohla škrábat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
16.8.10 18:23

Ani já bych nesrážela. Organismus ví, proč tu teplotu produkuje. Snažila bych se, aby dcera hodně pila. Držím palce, aby brzy bylo po teplotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí