Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím vespolek.
Moje dcera má už pár týdnů, asi dva nebo tři, úplně žlutý jazyk. Není to povlak, prostě je tak zbarvený. Nevěnovala jsem tomu pozornost, nenapadlo mě, že by to mohlo něco značit. V pondělí se k tomu přdal průjem světle béžové stolice. Ten trval jeden den a říkala jsem si, že když bude kadit každých 10min i druhý den, že zajdem k doktorce. To ale nepokračovalo, takže jsme nešly. Jenže barva stolice je stále stejná, konzistence řídké bramborové kaše. Napadlo mě, že tzv.acholická stolice (bez žlučových barviv) bývá příznakem žloutenky jako příznaku nějaké nemoci. Ale u toho zase bývá hoodně tmavá moč, a tu má dcera v pořádku. Každopádně jdeme hned v pondělí k lékařce, ale až dnes jsem si to tak nějak v hlavě pospojovala a dostala jsem děsný strach, že má něco se žlučníkem/játrama. Nemá někdo s něčím takovýcm zkušenosti? Podotýkám, že mrkví ani džusama to být nemůže..
![]()
Ahoj, taky mě napadla žloutenka.K doktoru bych určitě šla.Do té doby bych radši nedávala nic těžkého k jídlu smažené, vajíčka, čokoládu…
Každý je jiný, nemusí mít všechny příznaky.
Po přečtení dotazu mě také ihned napadla žloutenka, ta je totiž naprosto charakteristická zabarvením „bezbarvé“ stolice i ten žlutý jazyk by tomu nasvědčoval. Každopádně tady to nevyřešíme a nejlepší je zajít k doktorovi, ten si už poradí.
Jasně že to tu nevyřešíme, ráno hned k mažem k mudře. Jen jsem chtěla vědět, jestli někdo třeba neměl něco podobného. Do zítřka je totiž strašně daleko ![]()
Bělmo, kůže i ostatní sliznice jsou ok. Volala jsem na pohotovost, jestli mám přijet, nebo to počká do zítra na OL a prý to bude pravděpodobně po prodělané skryté infekci. Doporučila návštěvu OL zítra, nejpozději v úterý, probiotika a krevní vyš.