Nesestouplé varle - masáž?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
243
12.8.10 22:07

Nesestouplé varle

ahoj maminy,
máte některá chlapečka s nesestouplým varlátkem?
Náš malý má půl roku a má jen jedno, MUDr si myslí, že ho má docela velké, takže to druhé asi vůbec nemá nebo je zakrnělé, každopádně není tam, kde má být. Takže prý počkáme do 1 roku a uvidíme. Prý se pak musí operativně zkontrolovat, aby nezůstalo někde v bříšku. Blíž mi k tomu zatím nic neřekl.

Jak se to u vás řešilo?
Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1155
12.8.10 23:22

Ahoj, malý byl na operaci v cca 9 měs. Všichni lékaři mi tvrdili, že je lepší to udělat, když je ještě malý, že to tolik nevnímá…
Ale asi měsíc před operací jsme byli v dětském rehab. stacionáři, aby koukli na nožičky - měl od porodu lehce vpáčené. A přitom koukli na to varlátko a ukázali mi spec. masáž, která kdyby se dělala nejlépe od narození, tak na žádnou operaci nemusel.
Ale Marečkovi teda to nesestouplé varlátko šlo nahmatat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
13.8.10 10:30

Ahoj, také nemáme jedno sestouplé. Matýskovi jsou 3,5 měsíce. Dr. říkala, že počkáme do roka a pak uvidíme :-( Jde mu našahat (teda aspoň doktorce, mně se moc nedaří), tak máme ve vaničce stahovat dolů. Ta masáž by mě docela zajímala??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
13.8.10 13:23

ahojky, my byli na operaci v 3,5letech, nahmatat mu šlo, do tří let urolog(v FN MOtol) čekal, zda samo nesestoupí, nesestoupilo, takže byl na zákroku, byla to otázka půl hodinky na sále, jeden den nástup,druhý operace a třetí den jsme už na oběd byli doma. Prý se to dělá kvůli pozdější plodnosti a taky by u nesestouplého varlete mohl v dospělosti vzniknou rakovina varlet.O masáži jsem neslyšela, bohužel, ani teda o tom že by se to dělalo už v roce, ten zákrok, ale asi jak kde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
13.8.10 16:25

No, ono je to už dlouho - Márovi už je teď sedm. Třeba to teď doktoři řeší až dýl. Anebo tady v HK :think:
A ta masáž pokud si vzpomínám, tak jako že šáhneš nad to varlátko a tlačíš pomaličku dolů … a opakuješ tak cca 5 min. denně. Jestli si to teda pamatuju dobře - jak píšu, už je to šest let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
9.9.15 08:51

Ahojky, my máme klouzave varlatko.Byli jsme na chirurgii a dr nám doporučila masáž. Za dva měsíce jdeme na kontrolu.Ale je skvělá, staršímu pomohla, měl zuuzenou predkozku, ale totálně plus ji má delší, ale místo obrizky jsme dostali kortikoidy a za dva roky péče, pohoda. Musime tedy dvakrat denně přetahovat a mazat, ale i tak bez operace. Takže věřím, že když budu důsledná a řídit se pokyny, vyhneme se operaci i tentokrát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí