Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, jsem tu vcelku nová a ještě prvorodička, tak jsem ráda za každou radu.Dnes má dcerka 6měsíců a od pondělí má horečky kolem 39st,dnes měla 3× vodnatý průjem, jinak kaká jen 1× za den.Dr. má dovolenou, tak jsme byly u jiné a ta to vidí na šestou nemoc?ledviny podle moči vyloučila.Mě se to ale moc nezdá, nemá žádnou vyrážku.
Jestli nemá vyrážku, tak by mohla mít nějakou virozu, nebo od někoho chytit střevní chřipku, jak se ochladilo, tak dost lidí prská, dostala od doktorky něco na teplotu?
panadol baby po 6hodinách a v případě nouze nějaký čípek, ale zatím jsem ho nedala, je dost silný.
Ani ne,celý den kolísá, dnes je ale malá trošku lepší, až na ten průjem, ale nestěžuje si.
Jestli má teploty od pondělí, tak to nejspíš bude 6. nemoc, jak říká paní doktorka. U ní jsou tři dny horečky, pak ustoupí a dítě se osype.
Vydrž - je-li to ono, měla by se osypat až ve čtvrtek ráno.
A samozřejmě dávej ten Panadol - po třech hodinách můžeš střídat s Nurofenem.
Hlavně jí podávej tekutiny, aby nebyla dehydratovaná, když má průjem a držím pěsti, aby bylo malinké už brzy lépe.
kamarádky syn měl šestou nemoc kolem 7.měsíce, taky měl nejdřív vysoký horečky a až když je neměl, tak se teprv osypal - prý vypadal jak dalmatin. ![]()
Šestá nemoc nic není… týden horečky, za pár dnů pak vyrážka.