Srdeční tep - jaký?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.10.25 15:35

Ahoj, nevím, kde se zeptat (krom AI a ta mě posílá k doktorovi :oops: ). Mám hodně kolísavý srdeční tep, třeba vyjdu pár schodů a najednou mám tep 130, postupně to zas klesne, ale takových chvil je přes den více a dost často to vystřelí třeba na 150+. Jenže, v klidu, přes den, když si sednu, tak mi poslední měsíce ten tep padá (podle hodinek) klidně na 45 (nespím, jen chvilku sedím), denně mi padá na 50-55 (jak se zvednu, tak mám 60-65). Podotýkám, že nejsem žádný sportovec, běžný pohyb, kancl na zkrácený úvazek, nachodím kolem 6-8 tisíc kroků (ne všechen pohyb tedy mám na hodinkách), štíhlá žena kolem 40tky. Nekouřím, nepiju alkohol, tlak mívám 90-130/70-85 (párkrát jsem ověřovala). Mám si pro jistotu zajít k lékaři nebo je to běžné? Díky.

• Citovat
  • Upravit
27706
14.10.25 15:45

Hodinky jsou k ničemu ty ti tep pořádně nezměří, jinak je normální že v klidu máš nízký a při námaze tep vyleze, ale hodinkám bych nevěřila pokud by jsi měla tep 150 tak by jsi to sakra poznala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5494
14.10.25 15:57

To je šílený rozptyl hodnot, to snad nemůže být správně. 45 je moc málo a 150 kvůli nějaké běžné fyzické zátěži zas moc. Při jednom i druhém extrému by ti mělo být špatně. Jako obvoďákovi bych se raději ozvala, ale spíš bych tipovala chybu v hodinkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.25 16:09

@TRG mně dobře není právě, mívám závratě nebo bývám dušná, často jsem unavená… ne pořád, ale právě častěji, než před rokem nebo dvěma…

• Citovat
  • Upravit
TRG
5494
14.10.25 16:14
@Anonymní píše: Více

Aaaha. Tak to se určitě objednat k obvoďákovi. Může to být jen od snížené funkce štítné žlázy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
14.10.25 19:11
@Anonymní píše: Více

Jdi k praktikovi, měl by tě poslat na kardiologii. Určitě by to chtělo důkladnějši vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
9.11.25 11:50

Tep, který ti takhle kolísá, určitě stojí za to probrat s lékařem, zvlášť když říkáš, že nejsi sportovec. Může jít i o reakci těla na stres nebo únavu, ale někdy to souvisí s oběhovým systémem nebo minerály. Já jsem měla něco podobného – bušení, kolísání, občas až tlak v hrudi a kromě úpravy životosprávy mi hodně pomohly tobolky na srdce a cévy od White Elephant. Obsahují extrakty z hlohu a koenzym Q10, které podporují srdeční činnost i pružnost cév. Beru je preventivně už několik měsíců a tep se mi hezky srovnal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.25 12:56

Já bych jim úplně nevěřila. Mně apple hodinky kolikrát ukazují při chůzi na autobus po rovince 160-180 tepů/min, v klidu naopak klidně pod 50. Přijde mi to ne úplně relevantní.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex