Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Hodinky jsou k ničemu ty ti tep pořádně nezměří, jinak je normální že v klidu máš nízký a při námaze tep vyleze, ale hodinkám bych nevěřila pokud by jsi měla tep 150 tak by jsi to sakra poznala
To je šílený rozptyl hodnot, to snad nemůže být správně. 45 je moc málo a 150 kvůli nějaké běžné fyzické zátěži zas moc. Při jednom i druhém extrému by ti mělo být špatně. Jako obvoďákovi bych se raději ozvala, ale spíš bych tipovala chybu v hodinkách.
@TRG mně dobře není právě, mívám závratě nebo bývám dušná, často jsem unavená… ne pořád, ale právě častěji, než před rokem nebo dvěma…
@Anonymní píše: Více
Aaaha. Tak to se určitě objednat k obvoďákovi. Může to být jen od snížené funkce štítné žlázy.
@Anonymní píše: Více
Jdi k praktikovi, měl by tě poslat na kardiologii. Určitě by to chtělo důkladnějši vyšetření.
Tep, který ti takhle kolísá, určitě stojí za to probrat s lékařem, zvlášť když říkáš, že nejsi sportovec. Může jít i o reakci těla na stres nebo únavu, ale někdy to souvisí s oběhovým systémem nebo minerály. Já jsem měla něco podobného – bušení, kolísání, občas až tlak v hrudi a kromě úpravy životosprávy mi hodně pomohly tobolky na srdce a cévy od White Elephant. Obsahují extrakty z hlohu a koenzym Q10, které podporují srdeční činnost i pružnost cév. Beru je preventivně už několik měsíců a tep se mi hezky srovnal.
Já bych jim úplně nevěřila. Mně apple hodinky kolikrát ukazují při chůzi na autobus po rovince 160-180 tepů/min, v klidu naopak klidně pod 50. Přijde mi to ne úplně relevantní.
Ahoj, nevím, kde se zeptat (krom AI a ta mě posílá k doktorovi
). Mám hodně kolísavý srdeční tep, třeba vyjdu pár schodů a najednou mám tep 130, postupně to zas klesne, ale takových chvil je přes den více a dost často to vystřelí třeba na 150+. Jenže, v klidu, přes den, když si sednu, tak mi poslední měsíce ten tep padá (podle hodinek) klidně na 45 (nespím, jen chvilku sedím), denně mi padá na 50-55 (jak se zvednu, tak mám 60-65). Podotýkám, že nejsem žádný sportovec, běžný pohyb, kancl na zkrácený úvazek, nachodím kolem 6-8 tisíc kroků (ne všechen pohyb tedy mám na hodinkách), štíhlá žena kolem 40tky. Nekouřím, nepiju alkohol, tlak mívám 90-130/70-85 (párkrát jsem ověřovala). Mám si pro jistotu zajít k lékaři nebo je to běžné? Díky.