Screening v 1. trimestru a hodnoty NT

5370
7.1.11 11:12

Sreening v 1.trimestrua hodnoty NT

Ahojte holky,
moje kamarádka byla dneska na ULZ měla jít spíš na zjištění srdíčka,ale dr.jí přeměřil i šíjové projasnění pro sychr a naměřil jí hodnoty jednou 2,2 a jednou 2,9-je v 10tt(9+3tt)na screening měla jet až ke konci měsíce,ale dr.jí přeobejdnal na příští týden,aby jí to přeměřili-náš gyndař nemá samo,že tak dobrý ulz jak na klinikách.Jaká je hraniční hodnota?
Prosím za každou odpověď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3209
7.1.11 11:29

mám pocit, že hraniční hodnota je 3 nebo 3,1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
7.1.11 11:33

Mně tento týden (13tt) naměřili 2,1 a nikdo neřekl ani slovo o tom, že by něco bylo v nepořádku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
7.1.11 11:34

A nevíš zda ty hodnoty rostou když roste plod?jako jestli když je ted v 10tt tak jestli třeba by to ve 12tt mohlo být větší nebo NT zustává stejný???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3209
7.1.11 11:41

Tak to už opravdu netuším :-( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
7.1.11 11:44

Tady jsem k tomu našla další diskuzi, protože mě zakladatelka dost vyděsila, doteď jsem byla v pohodě, říkala jsem si, že kdyby bylo něco v nepořádku, určitě by mi to řekli. A teď budu mít zase nervy, chjo :(.

https://www.emimino.cz/…azvuku-1106/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.1.11 12:06

Hraniční hodnota je skutečně 3. My měli v 12tt. + 4 naměřeno 1,4, v 13tt. + 4 jsme měli 1,3 a podle výsledků z krve máme krásné výsledky. Obecně platí čím menší, tím lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
7.1.11 12:07

holky, mám to ted relativně čerstvé, vše nastudované, jinak diskuse už tu taky proběhly - byla jsem i přímo na genetice - takže vše co je do 3 celých se považuje za normální. já měla ve 13 tt 1,9, ve 14 tt 2,3, vše o.k. do nějakého řádově 15 týdne se šíjové projasnění zvětšuje podle toho jak roste plod, pak postupně mizí až zanikne úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.1.11 12:07
Olčík píše:
A nevíš zda ty hodnoty rostou když roste plod?jako jestli když je ted v 10tt tak jestli třeba by to ve 12tt mohlo být větší nebo NT zustává stejný???

Já někde četla, že NT se pak už nedá změřit a zaniká, proto se měří jen kolem toho 12-13.týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.1.11 12:08
sajinda píše:
holky, mám to ted relativně čerstvé, vše nastudované, jinak diskuse už tu taky proběhly - byla jsem i přímo na genetice - takže vše co je do 3 celých se považuje za normální. já měla ve 13 tt 1,9, ve 14 tt 2,3, vše o.k. do nějakého řádově 15 týdne se šíjové projasnění zvětšuje podle toho jak roste plod, pak postupně mizí až zanikne úplně.

Á Sajinda byla rychlejší. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
7.1.11 12:21

Tak,že když kamarádka je teprve 10tt tak je tam ještě šance,že to poroste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
7.1.11 12:41

olčíku, to bohužel ano. to projasnění se od desátého do dvanáctého týdne, kdy se dělá standartně screenig, ještě zvýší. ale zase co já vím, tak v 10 tt, kdy ho té kamarádce změřili, to měření není moc objektivní - plod je ještě příliš malý na to, aby to změřili dobře, divím se, že jí to doktor vůbec měřil - proto se screening provádí mezi ukončeným jedenáctým a čtrnáctým týdnem. držím kamarádce palce. jinak uklidnění - pokud se naměří vysoké nt, ještě to neznamená, že je mimčo nutné postižené, hodnotí se další parametry- přítomnost nosní kůstky, krevní hodnoty a podle toho se teprve dělá závěr. jsou holčiny, které měly vysoké projasnění a vše bylo v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
7.1.11 13:08

Sajinda děkuji za odpověd.No kamarádka dneska šla jen k dr.,aby se koukl,zda je už srdíčko,což je a ňák přeměřoval parametry a asi mrkl i na toto.
Vím,že jsme se dočetla,že právě se musí udělat všechna přeměření,jak nosní kustky,tak šíjového projasnění-tak i cekovou délku plodu+krev.Měla jet přímo na kliniku do Brna na Veveří až kolem 25.1.,ale jak se mu to nezdá tak ju tam radši poslal teď to bude vlastně 10+3tt.Snad to bude všechno v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
7.1.11 13:36

budu držet palce, aby bylo vše v pořádku.pozdravuj kamarádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
13.1.11 21:02

Ahojík,
tak kamarádka dneska byla na ulz skrz to záhlaví,dr,naměřil 2,1(tak vypadá,že to neroste) za 3týdny jde radši na plod.vodu,asi to nad 2 dělají,ale dr.Valšín říkal,že si myslí,že budou mít zdrave miminko,že prostě je možné,že i mimčo od kamarádky chytlo infekci a pokud ano tak by jí nasadili léky to se dozví v ut,pač jí brali krev,ale vypadá to snad,že to bude v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí