Srpnové miminko - výbava

Anonymní
26.6.19 20:52

Srpnové miminko - výbava

Ahoj holky, čekáme v srpnu miminko a zajímal by mě váš názor na výbavu. Přeci jen jsou teď přes léto šílený tropy a proto si nevím rady s výbavou, mám toho dostatek bych řekla, ale zkrátka všude píšou jak dávat miminku dlouhý rukáv, mně to přijde šílené, vždyť je minimálně 30 stupňů a i když je to novorozeně, tak moje dcera byla šilená potnička :nevim: Já bych to viděla spíše na krátký rukáv plus třeba ponožky a popřípadě prikryt plenku nozicky :nevim: Co myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1663
26.6.19 20:56

Dcerka se narodila loni v srpnu nejvic jsme vyuzili nejmensi vel kratky rukav a ponozky prikryta bambusovou plenou. obcas lehke leginky a lehouckou capku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
26.6.19 20:57

V kočáru je v létě tepleji než venku, na to bacha. Dala bych body bez rukávů/tílko a ponožky, přiobléct nebo přikrýt plínkou můžeš vždycky. Teď jsem viděla o víkendu dítě v čepici s to bylo pětadvacet :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
26.6.19 20:58

Dnes jsem zrovna řešila to samé, dcera se narodí za tři týdny. Syn byl listopadový a taky si nějaká nevím rady. Neumím si představit, nechat ji pařit v bodyčku s dlouhým rukávem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
26.6.19 21:18

Taky čekáme v srpnu. Mám nachystany body s krátkým i dlouhým, ponožky, tenký tepláky/leginy i tenkou čepici. Oblecu prostě dle počasí. Případně prikryju plinkou. I v srpnu umí být skarede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.19 21:24

@Lunysek @7.straka @Aduš8
Jsem ráda, že na to máme stejný názor :lol: Všude v diskuzich je, jak dávaly maminky dlouhý rukáv, tepláčky atd. Samozřejmě mám i dlouhý rukáv, ale myslim si, ze to využijeme opravdu minimálně a možná ani to ne. Dcera byla na zimu, takže jsem tohle neřešila, ale neumím si představit nechat miminko pařit i když mají jinou termoregulaci :nevim:

• Citovat
  • Upravit
368
26.6.19 21:35

Naše druhorozená se narodila donošená koncem května. Za celé loňské parné léto, měla krátký rukáv až na konci srpna. Do té doby byla zmrzlá a i v tropech měla dl. rukáv, lehké kalhoty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
26.6.19 21:35

Já mám dceru narozenou loni na začátku srpna a že loni byly opravdu velký vedra. Nechávala jsem ji doma jen v plínce, měli jsme tam 31 stupňů a všechno v pohodě. Když jsem s ní jela ven, tak buď v krátkém body nebo tílečku, opravdu si nedokážu představit, že by v těch vedrech měla mít body s dlouhým rukávem. Já jsem ji nedávala ani ponožky, nožičky měla teplý a když jsem byla na přednášce ohledně novorozenců a kojenců, tak tam mi bylo řečeno, že jeden z důvodu toho, komu věčně mrznou nohy je ten, že jsou tomu dítěti už od narození dávány ponožky, i ve vedrech, když nejsou potřeba. Já mám třeba ten problém, že mám pořád ledový nohy, i ve vedrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
26.6.19 21:40

Já měla dítě v červenci a v létě byl často i jen v plence. Jinak v bodicku s krátkým rukávem. Bez ponožek pokud bylo vedro. Samozřejmě když se ochladilo, tak jsem prioblekla, ale byl odmala horkokrevný a bylo mu furt horko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.19 21:56

@Janakatabara
To je asi miminko od miminka. Moje dcera se narodila minuly rok v lednu a cele léto měla jen tílečko a kolikrát byla úplně nahata a i bez plenky, aby nebyla zapařena a pod sebou jen jednorázovou podložku :nevim: Ale je to potnička po manželovi :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.19 21:58

@Zoe1 @Hojuza
Dekuji za reakce :* Mám to stejně a pokud bude druhé miminko stejné jako dcera, bude neustále spocené :lol: Jen jsem nevedela jak u novorozence, každopádně mám na to stejný nazor :palec:

• Citovat
  • Upravit
5363
26.6.19 22:13
@Anonymní píše:
@Zoe1 @Hojuza
Dekuji za reakce :* Mám to stejně a pokud bude druhé miminko stejné jako dcera, bude neustále spocené :lol: Jen jsem nevedela jak u novorozence, každopádně mám na to stejný nazor :palec:
Úplně v pohodě jen v tilecku. Dnes se dají koupit i klasická letní tilka, ne bodycka. Spíš bych investovala do prostěradla s outlastem od Little Angel. Měla jsem od nich hromadu věcí a jsou top. Miminku se prakticky nedělají potnicky. Je to česká firma a dělají opravdu top věci které hlavně za to stojí. Ty letní podložky jsem měla jak do kočárků, tak do autosedacek- i od jiných firem a opravdu ty mimca se mají lépe
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
26.6.19 22:26

No, ono pařit… Vem si, že miminko je doposud v nějakých 36-37 stupních, nezná žádný průvan apod. Takže i když teď všichni umírají vedrem při 30 stupních, ti novorozenci to tak nutně mít nemusí. Syn je na konci července a body s krátkým nosil až třeba v září (bylo dlouho teplo) všehovšudy týden. Neříkám, že máš hned pořizovat fusak, ale úplně bych to s těmi tílky a krátkými věcmi nepřeháněla, oni neumí termoregulovat, takže zafouká a hned jsou studení (tím fakt neříkám, že ho máš balit do 10 vrstev, to už jsem taky viděla - červnová holčička v kočárku v péřové zavinovačce)… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
27.6.19 07:17

Myslím, že máš správný přístup :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
27.6.19 11:53

My čekáme prďolku v červenci a budu oblékat do krátkého rukávu, ponožky a čepička.. maximálně přes ni přehodím plenku ;) ale jinak bych to řešila až podle toho, jak uvidím jestli se potí nebo třepe zimou - prostě podle toho jak bude jí, určitě se to nějak dá vypozorovat co bude miminku vyhovovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí