Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, omlouvám se za divný název, ale nevím jak to popsat a synechie to podle mě není. Dcera (8 měsíců) nemá srostlou pipinku k sobě. Ale ty stydké pysky má přilepené vnější stranou jakoby „ke stehýnkům“. Vůbec to nejde odtáhnout. Asi jsem špatně čistila mázek
Takže jak by řekl klasik: „na funkci to nemá vliv“ ale podle mě by to takhle nemělo být.
Ukazovala jsem to doktorce, ale ta to jen hodnotila slovy: čůrat může a víc to neřešila.
Ahoj, bohuzel (vlastne bohudik) podobnou zkusenost nemam, ale pristup tve lekarky se mi moc nezda. Jestlize jsi v takove situaci vyjadrila svou obavu a verim, ze by to udelala vetsina z nas, tak ti mela prinejmensim rozumne vysvetlit, proc v tom problem nevidi.
Asi bych ji zkusila rict, ze jsi kvuli tomu v nepohode a ze jako laik nechces urcovat „diagnozu“ sama pomoci „vyctenin“. At te treba posle na detskou gynekologii, kde budou mit lesi podminky pro reseni vaseho „problemu“. Treba je to jen banalita. Ono se spatne vyjadruje k necemu, co osobne neznas.
tak kdybych měla takovouhle pediatričku bič a pryč.. sama jsem měla jednu dost laxní a neváhala jsem a přešla.. takže tohle by se určitě řešit mělo.. podle mého je tu zvýšené riziko zanesení infekce.. přeci jen to je dítko ještě nejspíše v plenách …jak víš napsáno zkus dětskou gynekologii a určitě se neboj se zeptat
Možná že to „nic“ není i podle tvojí dr., ale je lepší znát ještě jeden názor, být tebou určitě bych zajela za dětskou gyn.
Podle mě to může být jiná forma synechie, ale nejsem lékař.
Já bych nespěchala a zkusila to spravit pomalou nenásilnou a hlavně postupnou cestou. Prostě promazávat olejíčkem a velmi opatrně zkoušet oddělovat, rozhodně ne násilím, ani najednou, vždy jen co to dovolí. Pokud to budeš mazat a uvolňovat při každém koupání, určitě to zase povolí.
Příspěvek upraven 03.01.11 v 13:29
myslíš jako, že srůstaj malé a velké stydké pysky?
Ehm…teď při neštovicích se to mladší stalo, naštěstí to nebylo tak moc, rzy jsem to postřehla a „spravila“
Ale já to poznám a vím (navíc je náchylná)
Pokud bych si nebyla jistá a pediatrička nespolupracovala, buď bych požádala o doporučení na dětskou gynekologii, nebo kdysi u starší jsem si nebyla zcela jistá, přišlo mi to, že si nejsem moc jistá a nevím…tak jsem s ní šla ke své gyndr, aby koukla a poradila, jestli je to OK nebo hledat dál…bylo to pro mě víc klidu, dcera tam chodívala se mnou, trauma z toho žádné, nikdo jí nic nedělal a nesahal. Kdyby moje dr řekla, že máme jít, šla bych s ní samozřejmě. Byl to kompromis
Petta píše:
Podle mě to je jen jiná forma synechie, ale nejsem lékař.Já bych nespěchala a zkusila to spravit pomalou nenásilnou a hlavně postupnou cestou. Prostě promazávat olejíčkem a velmi opatrně zkoušet oddělovat, rozhodně ne násilím, ani najednou, vždy jen co to dovolí. Pokud to budeš mazat a uvolňovat při každém koupání, určitě to zase povolí.
no ted jde spíš o to, zda se ji to vytvořilo postupně nebo zda to má od začátku…
no ono taky jestli to je dýl, bude to spojený víc…sousedka s holkou byla poté, co jsem se bavila o tom, že to máme. A na to konto to ukázala pediatričce a ta jí poslala s holkou (tehdy přes 18m) na gyndu a tam se děly věci ![]()
Náš původní pediatr to nesledoval, druhá pediatra naopak holce hned jedno „srovnala“ a já už to hlídám…
a pak má člověk vědět
no první pediatrička se jí tam ani nepodívala a druhá to jo.. první, co mě napadlo, že se dívá, zda se o ni starám a meju ji všude..
což tedy ano tak jsem si říkala, že to je snad dobré.. a pak když to udělala výdy při prohlídce mi to docvaklo
tak mě teda zajímal jen ten nadpis a na základě této diskuze jsem se malé koukla jak to teda je… a zjistila jsem že na jedné straně to má taky srostlé jak píšete… velké a malé pysky, má to tak cca 3mm dole.
Prosím o nějaký návod jak to odstranit, jeslti to teda jde. Raději bych to prvně vyzkoušela a pak až řešila doktory…
no a já bych právě naopak nejdřív se poradila s pediatrem/gynekologem, jestli to je skutečně ono a pak to řešila dál.
Já si u starší taky myslela, že to má srostlé a neměla, mladší ale jo , no…
Jinak uvolnujem postupně u mytí jemným tlakem nebo namažu a jemně zatlačim. Když to má u hráze.
Na to druhé jsem přišla při čištění (při neštovkách zbytky krému), když jsem otírala mokrou plenou a zůstalo na ní krev a ani jsem moc nezabírala
G
úmyslně pod anonymem, tohle je…já nevim…net je plnej úchylů
zašla bych na dětskou gyndu..malá měla zarostlou pipinku a dr to roztáhl a dobrý..měla i blanku přes dírku.
Když ona to právě nemá k sobě. Ale jako přilepený ke stranám. Podle mě za to můžu já, že jsem pořádně nevytřela mázek. Za dva týdny jdeme zase k doktoru, tak to tam nadhodím a když nic, zkusím rovnou gyndu. Jinak je doktorka v klidu, je tu blízko ještě jedna a ta na všechno píše antibiotika.
Bojím se to promazávat i vevnitř, abych jí tam něco nezanesla.
Nebo jestli to může být i tím, že používám měsíčkový krém na opruzeniny a i když to nemažu dovnitř, občas se tam trochu dostane a třeba se to tím slepilo.
Ahoj, dcerka to měla taky, přesně jak popisuješ ty. Naší MUDr. se to také nezdálo, vzala vatový tamponek a jakoby jí to začala odtahovat, šlo to, trošilinku to zakrvácelo, jako když si sundáš záděru, ještě míň. Ale na druhé straně se jí to už nepovedlo,tak mě poslala na dětskou gyndu. Tam jí to pan doktor stejným postupem rozrušil a ještě jakoby o milimetr skalpelem říznul pod klitoris. Trvalo to 2 vteřiny, malá se lekla ale od té doby máme klid. Jen nám řekl ať preventivně roztahuji (odděluji) a mažu Dermazulenem.Tak tak činím a je to v pohodě. Myslím, že když to zkusíš sama rozrušit, tak to půjde.
tak holky změna my to máme také, ale jen trochu, tak nevím, zda se s tím někam hnát, ale čistím ji to tam denně, tak nevím, jak se o stalo