Srůsty po císaři - kolonoskopie

214
11.12.24 22:39

Srůsty po císaři - kolonoskopie

Ahoj.. Chtěla bych se zeptat. Čeká mě vyšetření kolonoskopie… Mám už 8let po císaři a trpím na časté bolesti břicha. Vždy jak kdyby po nějakém jídle (asi), nastanou křeče do břicha pak běhám 3× na WC kdy to vyprazdnim a pak je dobře… Jak kdyby nic.. Ale mám hrozný strach z kolonoskopie, jelikož jsem četla že když srusty po císaři tak to hrozně bolí… ☹️ Máte někdo s tímhle zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
599
11.12.24 22:46

S tímhle zkušenost nemám. Ale obdobné problémy u mě byly intolerance laktózy. Obvodacka mě posílala hore dole, až gynekoložku když jsem byla těhotná to napadlo. Ať zkusím na týden vyřadit laktózu, a pak kdyžtak lepek. Pokud už jsi zkoušela tak se omlouvám… Mě trvalo roky na to přijít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
11.12.24 23:00

Nevím jestli mám nejake srusty po císaři, ale císaře mám dva a kolonoskopie byla v pohodě. Žádná bolest, jen tlak a nepříjemný pocit plnosti, ale nic hrozného. Doktor take nekomentoval zadnou spojitost s cisarem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9302
12.12.24 06:10

Já jsem nepoznala rozdíl mezi kolonkou před císařem a po císaři. Ani po tom druhém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
12.12.24 06:52

Mam srusty od brisnich operaci v detstvi a kolonoskopie byla v pohode. Nic to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzulezabka
12.12.24 07:03

@Scholzova Já mám po zánětech a operacích srůstů plné břicho a kolonoskopie bolela tak moc, že to doktorka přirovnala ke středověkému mučení a zákrok ukončila. Od té doby chodím jen v celkové anestezii. Je to individuální, někdo na tvorbu srůstů trpí. Pokud je tlusté střevo fixované ve srůstech, bolet to může.

• Citovat
  • Upravit
214
14.12.24 23:44

@Zuzulezabka tak to jsi mě moc nepotesila… ☹️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
14.12.24 23:45

@Tarjei Tak snad budu i já ten případ… ☹️ :cry: Bojím se hrozně… ☹️ :cry: Nejvíce asi té bolesti… ☹️ :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzulezabka
14.12.24 23:59

Neboj, je tam strašně moc proměnných, pokud by to bolelo moc, nebudou tě trápit. Závisí i na vinutí esovité kličky a místech srůstů, nemá cenu se tím trápit předem. Hodně štěstí, hlavně ať je dobrý výsledek. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
214
15.12.24 00:00

@Zuzulezabka Děkuji moc. Strach je ale neovladatelny… ☹️ :cry: Hlavně bolesti ve mě té hadičky… ☹️ :cry: Ničeho snad jiného se nebojím… ☹️ :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
15.12.24 00:02

@Zuzulezabka já sem posera hrozný. Bili plast a už panika, pláč, a klepání, průjem… ☹️ :cry: No mám strach, aby mě ta injekce neboli to uspání zabralo… Mám po císaři a půl těla nestačilo… Stále se vše cítila až mě uspali komplet… ☹️ :cry: A tak se bojím aby to teď nebylo stejný… ☹️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty