Srůsty/bolest po CS?

Anonymní
17.8.21 12:08

Srůsty/bolest po CS?

Ahoj maminky, mám dotaz. Jsem 4 měsíce po CS, jednu stranu (levou) jsem měla vždy bolestivější než tu druhou. Měla jsem tam i hematom - takovou tvrdou, bolestivou bouli. No a bohužel je to pár dní co mě na této straně opět začalo pobolívat, to tvrdé místo tam mám pořád, je to tak 1,5 - 2 cm nad jizvou, ale bolest kolikrát vystřelí i výš nad jizvu, kolikrát i po námaze. Takže bádám, zda to patří k hojení té vnitřní jizvy, nebo naopak se bojím jestli se mi nemůže dělat srůst. Jak to poznám? Máte někdo zkušenost prosím?
Tlakové masáže přiznám se, jsem si nedělala 8o děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
shadowbabe
17.8.21 16:39

Srůsty se můžou samozřejmě nadělat. Já už po jedné operaci srůstů mám ( byly po akutním slepáku ), pak byl SC a zase se dělaly. Loni mám druhý SC a počítám s tím, že zase skončím na stole 🤷🏻‍♀️ Určitě vše říct na gyndě, dělá se to laparoskopicky, teda aspoň já to tak měla 🙋🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.8.21 20:47

@shadowbabe
Děkuji za reakci a jak se vám srůsty projevovaly - bolesti? A jak dlouho po CS? Jak se pozná, že jde o srůsty, dělá se na to nějaké speciální vyšetření nebo se pozná přes sono?

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
17.8.21 21:37

Já je měla po tom slepáku, pak operace a ono se to nejspíš dělalo už před tím SC 🤷🏻‍♀️ To asi nejde odhadnout, kdy se to udělalo. Bolesti, píchání a pak rovnou laparoskopie. UTZ ani sono břicha speciálně skrz toto se nedělalo. Ty srůsty po slepáku mi hodně tlačily na spodek a ucpávaly prý vejcovody. Takže záchrana za 5 / 12. Aj MS sem mívala strašně bolestivou 🤦🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
4071
17.8.21 21:42

Mám to úplně stejně, počkám si na reakce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
17.8.21 22:14

Také mám takto, po 2 císařích. Bolí mě především pravá strana nad jizvou směrem k pupku. Bolí, táhne mě to tam, zhoršuje to pohyb a cviky na břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí