Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potřebuji pro čtyřleťačku koupit nové pastelky. Zatím úchop nic moc. Zaujaly mě pastelky Stabilo easycolors, ráda bych aby zlepšila úchop, ale potřebuji, aby byly i odolné/nelámavé, což u nich nepíší a především, aby měly sytou stoupu aniž by se na ně muselo tlačit. Máte s těmito pastelkami některá zkušenost? Teď má obyč. silnější trojhranné BIC a právě mi na ně začíná dost tlačit, aby stopa byla sytější. Případně si nechám doporučit i jiné značky (stejně budu muset koupit ještě jedny pro dvouleťáka - asi Maped Jumbo…).
Nemusi se na ne tlacit, kresli pekne a nelamou se. Maji tedy mekke drevo a nektere se opravdu spatne orezavaji, to drevo se jakoby droli, jine bez problemu.
Buď ty Stabila nebo zn. Faber Castell, tu značku zbožňuju
Od nich má dcera klasiky a já vyšší uměleckou řadu ![]()
@shadowbabe Pro dceru Stabila, ať zlepší úchop, když mají hezkou sytou stopu. Ale pro dvouleťáka koukam tedy na Faber-Castell a ani ty obyč. Jumbo 10ks nejsou drahé, snad vydrží i to házení…, tak zkusíme - jen se zeptám, neměla jsi tedy pro dítě i tyto Faber-Castell do dlaně ? Teď poslední týden - dva, mi totiž malý chytá pastelky do dlaně a intenzivně s nimi čárá, tak by možná byly lepší než klasické Jumbo ![]()
Pro malé děti jsou moc fajn ty dlaňové ano, jinak pěkně drží jak Jumbo, tak klasické. Jsou kvalitní a dá se říct, že používám jen tuto značku. Teda kromě propisek, píšu inkoustovým ![]()