Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jsi si jistá, že se Vám zadařilo zbavit se toho stafylokoka?
Nechala bych si do doktorky napsat žádanku k hospitalizaci a podrobnému vyšetření. Syn měl takto často záněty průdušek a plic a pomohla až hospitalizace a vyšetření. Jinak by měl antibiotika do teď každou chvíli. V emocnici nabrali krev apod. a pak nám dali žádanku do Plzně, aby se vyloučila či potvrdila cystická fibróza. Ta se vyloučila a čekala nás alergologie, kde se ukázalo astma a alergie na plísně(s tím, že reaguje i na vlhkost vzduchu.Ale vše se dalo do pohybu, až s hospitalizací.
Poprosila bych o imunologii a alergologii. Pokud by mi doktorka řekla, že nedoporučuje, tak bych jí řekla, ať mi to dá písemně.
EDIT: Písemně = zanesla do karty dítěte, že ho nechce odeslat na imunologické vyšetření.
Jak se projevují angíny, někdy se zamění za PFAPA (periodické horečky). Připomíná mi to totiž syna. Měl i zlatého stafylokoka. Na něj mi řekli, že to je běžné osídlení a nijak neřešili.
Byli jste na ORL? Synovi pomohlo odebrat mandli, i když ji neměl zvětšenou, ale měl tam prý velmi bujné osídlení. Za rok mu ji ještě docišťovali. Někde se z toho dělá i autovakcina, že to pomáhá snížit nemocnost.
U nás pomohl rok mimo kolektiv. Byli jsme doma a hodně jsme chodili ven.
Ale nepotěšim, syn měl už přibližně 30× ATB (cca od 5 let má ATB už jen 1-2× ročně) a poruchu imunity nemá.
@Fiveone hospitalizace asi jak kde. Nás doktorka poslala, tam synovi ještě víc uškodili nevhodnou a zbytečnou léčbou. Protože vyšetření nic neukázala, tak mu dali další ATB… Akorát několikrát denně řešili, že je to autista. ![]()
@Mariane.B myslím si že ne jednou mu dali antibiotika a už to nikdo neřešil i když jsem je prosila
@Anonymní píše:
@Mariane.B myslím si že ne jednou mu dali antibiotika a už to nikdo neřešil i když jsem je prosila
Já nejsem doktor, ale znala jsem dva lidi s tímto problémem a rozhodně bylo trošku otížnější se toho zbavit a dokud to měli, chytli kdeco. ![]()
@Mariane.B byla jsem na alergologii v roce syna žádná alergie foniatrie nosní mandle v pořádku
Akorát zjištěn stafylokok zlatý a vážně je pořád nemocny 41horecky je mi ho líto teď jdeme ještě na imunologii po prvé uvidíme za jak dlouho budou výsledky
@Mariane.B během měsíce 3 antbotka měl za rok 9antobotik většinou ospen
Do toho antibioticke kapky do nosu a 3× antibiotika do oči zánět spojivek
@Anonymní píše:
To je ale špatně. Měl mít kontrolni vytery.
On ten stafylokok může být na ATB vcelku dobře rezistentni. Řeší se to pak třeba trháním mandlí nebo nějakými autovakcinami.
@Svistice aha to jsem vunec nevěděla mě nikdo k tomu nic neřekl nikdo neporadil
co to znamená autovakcinacinami? Můžu se zeptat
Snad poradi na imunologii jdeme do motola tam jsou prý výborný
O těch vakcínách moc nevím, ale přišel tím bratr kolegyně.
Přijde mi malinko ulet běhat na specializovane imuno pracoviště, když dítě nemá po nálezu zlatého stafylokoka udělaný ani blbý výtěr z krku. A ještě mu furt dokola cpat Ospen. Říkám jako člověk, který měl jako dítě 6× ročně angínu právě kvůli rezistentními zlatému stafylokokovi. Vyřešeno vytržením mandli, ale to bylo ještě za krále klacka, dnes budou i jiné možnosti.
@Svistice no moje lékařka mi nepomůže proto jdeme na speciální pracoviště aby mi pomohli aspoň tam a když jsem jim volala řekli že nedoporučuji školku a že je dobře že jdeme se synem
jinou možnost jsem neměla foniatrie nebo Orl prý to je stejný máme za sebou všechno v pořádku, dále alergii na nic nemá takže mi zbyla jen takhle možnost
Dobrý den, můj syn v 18mesicich prodělal covid pak mu byl zjištěn zlatý stafylokok od té doby je pořád nemocny angíny za rok měl 9antibiotik dneska u doktorky angína a zánět spojivek před měsícem 2× antibiotika koupila jsem různé sirupy na podporu imunity homeopatika nic nepomáhá pořád je nemocný do školky nejde na imunologii nám to nedoporučuji jsme objednané na 1zari myslíte že by se mohlo jednat o poruchu imunity jsem zoufalá
dětská doktorka neporadí nepomůže všechno musím řešit sama mám doma malou holčičku všechno to chytá