Stačí bakalář?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.7.24 11:44

Teda já slyším snad poprvé, že Bc je nedodělaná vysoká 8o To teda zírám. Já mám taky Bc. a nikdo se mě na to nikdy neptal. Já to nedělala, protože ekonomie mě vůbec nebavila a představa dalších dvou let ve mně vzbuzovala odpor.

• Citovat
  • Upravit
101
23.7.24 11:54

@vecne.slunickova
Bc naprosto stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
23.7.24 11:56
@nozu píše: Více

nedodělaná VŠ? Zrovna v IT je to naprosto nepotřebné, nemusí tam být ani VŠ, důležité jsou znalosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35729
23.7.24 12:00
@vecne.slunickova píše: Více

Já jsem se dál hlásila, ale u zkoušek jsem stresař a nedostala jsem se. Ale vím, že bych školu určitě dodělala. Ale už jsem chtěla taky svůj příjem, bydlet s přítelem. Tak jsem se na to pak už vykašlala a našla si práci. Kde jsem se stejně musela úplně vše učit, ale vypracovala jsem se. A až děti trochu dorostou tak se chci dostat tam kam pomalu směřuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1383
23.7.24 12:02

No a ještě navíc dnes si můžeš vše dodělat potom. Já při MD ještě pedagogickou a teď si dělám kurz na IT. Sice nebudu jak přítel co 15 let koduju ale na testra prý stačí :lol: :lol: :lol: Kdo chce studovat a zjistí že je to potřeba tak má dnes možnosti.

Přednost má osamostatnění a hlavně neodkládat ty děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.24 12:12

@LunaP mate muj obdiv! pri MD dodelavat skolu musi byt mazec :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21560
23.7.24 13:10
@zuzanka1 píše: Více

Ano, za mě to je nedodělaná škola i v tom IT. A to manžel pracuje v oboru a dcera studuje střední průmyslovku, IT obor. Ona je vyloženě studijní typ, takže pokračování na VŠ se předpokládá. A na toto téma už nyní vedeme doma diskuse. Ano, praxe je důležitá, ale pro kariérní postup i ta pětiletá vysoká. Nepíšu schválně „plně dokončená“, protože to je až s titulem Ph. D. Dcera teda pokukuje i po zahraničních univerzitách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
23.7.24 13:16
@nozu píše: Více

Vnímám to stejně - když vidím CV, kde je „jen“ bakalář, vyvstává mi hned otázka, proč už ta osoba nedodělala studium do konce… Na mém názoru nesejde, ale jsem hodně v kontaktu s personalisty v rakouských firmám a většina z nich to taky vnímá takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3029
23.7.24 13:17
@Wani píše: Více

Samozrejme, ale tady se resi, jak je to vnimane u nas. A jelikoz ty baklarske obory nejsou zas az tak stare, ja jsem treba nastupovala na VS v roce 2000 a byl to posledni rok, kdy tahle konkretni VS bakalarske obory ani nenabizela, jeste tady pretrvava furt trochu vnimani, ze je to neco mene, nebo nedodelane.
Ale je to ruzne vnimane i v ruznych oborech, takze obecne se ta potreba hodnoti blbe. Jsou dnes obory a firmy, kde je to vzdelani fakt podruzne, a zejmena pokud nejde o prvni zamestnani, tak vic rozhoduji zkusenosti a schopnosti a pak jsou obory, kde se to resi o dost vic +nevim, jak to zohlednuji tabulky ve statni zprave.
Ja kdyz to vemu za sebe, tak na srovnatelnych pozicich u meho stavajiciho zamestnavatele jsme od maturity z nesouvisejiciho oboru az po Ing ze souvisejiciho, u nas je to fakt sumak :nevim:
Zrovna je to neco z oboru ekonomie, ale i to je strasne siroky zaber, je rozdil, jestli clovek skonci v administrative v soukrome firme, nebo jako analytik na ministerstvu nebo 1000 dalsich veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21560
23.7.24 13:23

@Beruska999999 tak zrovna ve státní správě tě na spoustu pozic s titulem Bc. ani nepřijmou, protože nesplníš zákonný požadavek na vzdělání pro dané místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
23.7.24 13:32

Pracuji jako IT vývojář, mám Bc., protože Mgr tenkrát nebylo otevřené navazující studium a v jiném městě studovat nebyly finance. Klienty nezajímá můj titul, ale to, zda umím programovat a domluvit se anglicky.
Teď studuji „na stará kolena“ (je mi 43 let) další školu od 1. ročníku dálkově, první 2 semestry jsem zvládla, moc mě to baví. V mém oboru hodně rozhoduje, co umím, praxe, ne titul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
31.8.24 11:19

Dobrý den, ráda bych poprosila o vyplnění dotazníku. Výsledky poslouží jen ke studijním účelům. Děkuji všem, kteří si najdou chviličku. https://forms.gle/…8oyHWtPAoLYA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
31.8.24 11:25

Zdravím, mám také jen Bc. V mém oboru sice VŠ není třeba, ale v kanclu jsem snad jediná, kdo nemá Ing. Je mi 44 a studují dálkově. Ale je fakt, že nyní mě to baví víc, než když mi bylo 20 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
11.10.24 19:00

Ve zdravotnictví bakalář naprosto stačí. :srdce:
Většinu ( nynějších bc. oborů) mohou dělat i lidi se střední, kteří dostudovali před rokem 2004.
Myslím, že magistr je fajn, když chceš soukromou praxi, třeba jako fyzioterapeut. Ale v nemocnici jsou většinou rádi za každou ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze