Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky jdu k vám poradu, syn byl nemocný, ale už 14dní ho trápí stále kašel. Na průduškách nic nemá a řekla bych že zahleněný není, protože jak lehne do postele tak večer nekašle a kdyby byl zahleněný tak by přece kašlal. Přes den kašle docela dost, nevíte co to může být? Myslíte že to ho mám tlumit? Hleny nevykašle a vnoci taky nekašle. Už jsme vyzkoušeli několik sirupu an doporučení dr. i ty domácí a nic.
Ahoj, my jsme prave vzdycky davali Stoptusin sirup a bylo po kasli, ale tentokrat to nejak nezabira
Uz jsem zkousela i cibuli s medem a nic. Jeste premyslim, ze zkusim Sinecod ![]()
Mame uplne stejny prubeh jako vy, tak jsem zvedava, co poradi ostatni…
Malý měl před dvěma lety plicní chlamýdie a má sniženou imunitu a tak nás kašel vždy potrápil, ale už ne tak jak ted, je to pořád stejné, nelepší se to a je tu už něco přes 14dní. vyzkoušela jsem ruzne i tymiánový, který je super a nic i česnekové. už je 3týdny doma, on je nešťastný neb je předškolák a mají ve školce plavání a už první kurz promeškal, byl na něm jen 1× a ted ve střdu mají poslední a pak začínají zase nový. Kdyby ho to trápilo večer řeknu je zahleněný, ale právě vůbec ne, což je divné.
@zancaa může jít o alergický kašel. Běž k doktorce a vyžádej si Aerius sirup. Když do max. 2 dnů zabere, tak je to jasný. Nějaká alergie.
Ahoj, mame to same. Treti tyden syn kasle a nevim co s tim. Zkouseli jsme vse mozne. Rymu uz nema. Kasle hlavne rano, po spani, v noci nebo kdyz se zadycha (nejde ho udrzer v klidu -2lety ). Ale ten kasel je hrozny, jednou mi po odpol. spani kaslal tak, ze vyzvracel obed. mate nejakou radu?
@zancaa chodíte na alergologii???
Ještli ne, objednala bych se tam…
Hlasim se do klubu. Kasel uz ma synator mesic. Uz tedy nekasle ze spani a nepozvraci se mi u toho ale kasel stale je. Cibule k nicemu, mucosolvan na nic, a Aerius tez bez ucinku…
@berry4 píše:
@zancaa může jít o alergický kašel. Běž k doktorce a vyžádej si Aerius sirup. Když do max. 2 dnů zabere, tak je to jasný. Nějaká alergie.
Prosim te, nevis jak dlouho se ma ten Aerius pouzivat? Ja to nikde nevycetla a v lekarne mi tez nic nerekli. A ty tedy myslis, ze kdyz to nezabralo, tak to neni alergie. No, asi se zitra zase vydam k dr..
@Pizlam když je Aerius bez účinku, tak to asi alergie nebude. On právě potlačuje alergické projevy a s tím spojený kašel. Já podávala 2,5 ml denně večer. Od alergoložky mám doporučeno vybrat celou lahev. A dále nasadit při prvních projevech.
Já střídavě kašlala a smrkala celý minulý podzim, od září do prosince, v září jsem si začala kupovat obden litr 100procentního džusu, v prosinci mě napadlo, jeslti to není z toho, tak jsem to vysadila, a za 4 dny bylo po kašli..to jsem na to brala i antibiotika, a nic.
@berry4 píše:
@Pizlam když je Aerius bez účinku, tak to asi alergie nebude. On právě potlačuje alergické projevy a s tím spojený kašel. Já podávala 2,5 ml denně večer. Od alergoložky mám doporučeno vybrat celou lahev. A dále nasadit při prvních projevech.
Ja si to myslela ale nebyla si tim jista. Po cca 8dnech, kdy se to nelepsilo, jsem mu ho prestala davat. Je tedy pravda, ze mi k tomu dr. jeste doporucil koupit hypertonickou morskou vodu od Humeru a ja se na to vyprdla s tim, ze doma mame Humex ![]()
Tak jeste jedine zkusit koupit to. Protoze malemu tece z nosu jen venku. Je to takova ryma/neryma..
Kazdopadne dekuji za odpoved.
@Petra Z
Na alergo chodíme a on ma hodne sníženou imunitu. na jaro jsme měli vyšetření i na astma i na alergie a nic, jdeme na nové odběry příští týden. jsem už bezradná. kdyby kašlal večer, ale právě mě zaráží, že jen přes den večer ho to netrápí.
Nevíte zda se dá kombinovat fenistil kapičky s robitussin junior? 3× za den fenistil a co 4hod robitussin?
Holky, takže z našeho kašle se vyklubal reflux. Léčení prej minimálně na 3měsíce, syn bere na to každé ráno léky