Stále kašle - zapal plic?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
78
2.5.17 18:07

Stále kašle - zapal plic?

Ahojky holky. Terezka (4 roky ) uz 4 měsice kašle. V lednu zjištěna mycoplasma a začínající zápal plic, dostala antibiotika klacid na 14 dni. Pak byla 10 dní v pohode a potom opet kašel. Uz jsme byli i na alergologii a tam zadnou alergii nezjistili. Před mesicem kontrolni odbery a mycoplasmu už neměla. Teploty teď nema ale kasle jak tuberak uz nekolik dni az se chudinka pozvracela jak je zahlenena. Dnes u dr. a na poslechu nic nebylo tak opet doktorky oblíbený mucosolvan. Me se to ale uz nelíbí. Nemohl by se ji vrátit ten zápal plic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5598
2.5.17 18:14

A co CRP? Pokud ho doktorka neudělala, tak bych mazala na pohotovost a žádala CRP a rentgen plic. U mé 3 leté dcerky, taky nic doktor neslyšel a pak měla podle RTG velký zápal plic. Nepodceňovala bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
2.5.17 18:15

Mohl, ale syn taky kašlal 3 měsíce v kuse. Chvilku lepší, chvilku horší. Oblítáno x doktorů, všude na poslech čistý. Měl hnusný suchý kašel, hleny zvracel snad každý den. Potom začal vykašlávat a do týdne klid. Ale už jsem byla taky na prášky. Doktorka říkala, že má letos hrozně moc děcek takový hnusný a dlouhodobý kašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
2.5.17 18:27

Mozna uplne neporadim.
Ale take mi byly zjisteny Mycoplasma a Chlamydie. A kaslu uz 4 mesice.Mela jsem atb 3 nedele. Kasel se zmirnil, ale. nezmizel. Prpste porad pokaslavam.Je to otravne.Ale dr. rikal, ze ty Mycoplasma a chlamydie jsou proste mrchy.Ze se desne dlouho drzi a v tele pry zustavaji i nekolik let v klidu a cekaji na oslabeni a zas propuknou.
Ale. nemam teploty,nic.Jen pokaslavam porad.

Příspěvek upraven 02.05.17 v 18:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
2.5.17 18:28

Mi to samé, dcera 4 měsíce kašel, zjistili zvětšenou nosní mandly, dneska jsme měli jít na operaci, ale o víkendu začala zase kašlat hodně, tak jsme to museli zrušit!!! Nekonečné toto!!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
2.5.17 18:50

Na ORL jsme taky byli a mandle v pořádku
Furt litame po doktorech. Uz jsem z toho na prasky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
2.5.17 19:16

Od ledna už byla malá 2× na rentgenu
Nejraději bych si vyžádala znovu RTG ať máme jistotu. Jen se bojim aby tech rtg nebylo uz moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
2.5.17 19:47

Omlouvám se za přímočarou otázku. Komu z vás dělali testy na černý kašel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
2.5.17 19:52

@rébi
Mne.Byla jsem primo v statnim zdravotnickem ustavu.
Nastesti negativni. Vysli mi z krve jen ty chlamydie a mycoplasma.
Ale dr. rikal, ze cerny kasel se zas rozmaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.18 03:59

Jak to dopadlo?

@lúcajan
Prosím vás jak to dopadlo, my to Tec také řešíme???!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.18 04:01

Máte někdo zkušenosti se suchým zápalem plic dítě 5 let

Neboli s bronchopneumonii mykoplasmovou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
30.11.18 10:40

Laryngitida s přechodem v zápal plic?

Ahoj holky, potřebuju poradit. Dcera 6 let má od středy laryngitidu. Měla takový ten štěkavý kašel, zvýšenou teplotu. Doktorka nám doporučila Fenistil, aescin a stoptussin. Teď už kašel není štěkavý, ale spíše vlhký, nicméně se jí pořád špatně dýchá, stěžuje si na bolest bříška a když kašle, tak říká, že ji bolí u srdíčka. Dneska ráno měla teplotu přes 38, do té doby jen kolem 37,5. Musela jsem do práce a hlídá ji sousedka, takže naší doktorku už nestihneme. Mám vyšilovat a letět s ní odpoledne na pohotovost? Bojím se, aby to nebyl zápal plic, ale na druhou stranu, třeba je to prostě jen viróza a budeme tam za blázny. Zase nemá tu horečku až tak vysokou. Co myslíte? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2705
30.11.18 10:49

Za blázny nebudete, řekni, že chceš udělat rtg, jestli to není zápal plic. Já se ve 22letech léčila na angínu a měla jsem zápal plic, hrozně se to rozjelo a byla jsem 3 měsíce v nemocnici, takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
30.11.18 10:50
@Rusallka píše:
Ahoj holky, potřebuju poradit. Dcera 6 let má od středy laryngitidu. Měla takový ten štěkavý kašel, zvýšenou teplotu. Doktorka nám doporučila Fenistil, aescin a stoptussin. Teď už kašel není štěkavý, ale spíše vlhký, nicméně se jí pořád špatně dýchá, stěžuje si na bolest bříška a když kašle, tak říká, že ji bolí u srdíčka. Dneska ráno měla teplotu přes 38, do té doby jen kolem 37,5. Musela jsem do práce a hlídá ji sousedka, takže naší doktorku už nestihneme. Mám vyšilovat a letět s ní odpoledne na pohotovost? Bojím se, aby to nebyl zápal plic, ale na druhou stranu, třeba je to prostě jen viróza a budeme tam za blázny. Zase nemá tu horečku až tak vysokou. Co myslíte? :nevim:

Evidentně se její stav nelepší, naopak zhoršuje - viz ta horečka dnes ráno. Takže určitě by bylo dobře, aby ji před víkendem doktorka poslechla. Škoda, že nestihnete normálně pediatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2705
30.11.18 10:51

Jela bych klidně na pohotovost a trvala na rentgenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie