Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla bych se zeptat maminek, které mají holčičky kolem 6 let, jestli má někdo zkušenost s padáním vlásků u holčiček. Dcerka má dlouhé vlásky a doteď mi přišlo, že jí snad nevypadl při česání ani při mytí ani vlas. Ani při uklízení jsem žádné vlasy doteď nenacházela. Posledních 14 dní je v kartáči při česání vždy několik vlasů a nacházím je prakticky všude po bytě. Je to normální nebo bych měla zajít k dětské lékařce? Díky za odpověď.
I zdravým lidem padají vlasy. Pokud to není nějak extrémně moc, tak bych to zatím neřešila. Když tak jí zkus ty vlásky zkrátit.
Kazdymu padaji vlasy, je to normální. Pokud to neni teda extrém ![]()
Pokud se Ti to zda moc, zkus se poptat po vitaminech, ty ji neublizi
ted na jare je to vzdycky divoke, male se ted delaji dost modriny, tak ji asi taky neco chybi
Dceři také padají
a to už delší dobu. Říkala jsem to mudr a ta mi řekla, že mám koupit vitamíny. Nicméně nic nepomáhá. Má je tedy velmi jemné. Padají ji tedy při česání. Občas nějaký najdu na zemi, ale to nic tragickýho.
Má je na lopatky a odmítá je ostříhat. Nechávám ji tedy zastřihovat konečky, ale to neřeší nic. Dceři je 6,5 roku. Moc jsem nepomohla, ale buď v klidu…
Holky díky,
já vím, že se píše, že padání vlasů je normální a dokonce i těch 100 vlasů denně, ale to mi přijde už opravdu extrém takové množství (hlavně u dětí).
Mně vyděsilo spíš to, že jí doteď ty vlásky nepadaly a najednou jich je docela dost.
Trochu mě teď uklidnila kadeřnice s tím, že vlas se dožívá max. 6 let a pak se vymění za jiný, což by u dcery i odpovídalo.
Nicméně jí vlásky určitě nechám zkrátit, aby se jim trochu ulevilo. Pokud se to nezlepší, navštívím dětskou.
Ach jo, čekala bych, že tohle budu řešit až někdy v pubertě a ne teď. ![]()