Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Holkysedmiletá dcera nám právě řekla proč jsme si jí přáli že jí nebaví život. Je citlivější povahy od mala. Nevím jestli to souvisí jen s tím že se po týdnu vrátila ze školy v přírodě trošku rozladěná /prý se jí tam ale líbilo, jen se jí stýskalo/, teď musela začít s úkoly a vůbec se jí nechtělo tak je otrávená.. koukali jsme na ní jak blázni s manželem
myslíte že to mám nějak řešit?
Nic si z toho nedělej, syn v tom věku se nás denně ptal, proč má sourozence, že by jednoho ještě přežil, ale dva jsou moc… ![]()
@Bůča vůbec netuším.. chci si s ní promluvit v klidu večer kdy si děláme před spaním takovou holčičí chvilku.. ale jako zarazilo mě to hodně
Na jednu stranu ANO fakt bývá citlivější,, a na druhou stranu když nemá náladu tak umí být hodně otrávená a nafuněná
Je to fakt divný tohle slyšet od sedmiletého dítěte ![]()
Když můžou mít po dovolené splín dospělí, proč by po výpadku rutiny a následnem znovunapojeni na povinnosti ho nemohly mít deti ![]()
Nedělala bych z toho nějaké závěry, s úkoly bych pomohla, případně ji je rozplanovala tak, aby si mezi nimi mohla odpočinout. Přijde mi teda zvláštní naložit dětem úkoly na víkend po takové akci, no holt příprava na život ![]()
A zítra bych šla s dcerou třeba do kina či udělala nějaký zajímavý výlet, aby ji ten život zase začal bavit ![]()
Myslim si, ze je to jenom vyjadreni nespokojenosti, deti to umeji poradne
a je to tak dobre. Vratila se domu a cekaji ji ukoly, tak se musi vyrovnat se zmenou, navic mi to prijde i trochu pro vas odplata, ze se ji styskalo
Ale zeptej se ji, uvidis, co ti k tomu rekne.. Moje dcera 5leta na nas rve: nechci ziiiiiiit, zabij me!
Je to v situacich, kdy je na nas kvuli necemu nastvana a tak to vyjadruje.
Tak zkus vyptátrat, jestli to třeba nemyslela tak, že ji nebaví ty povinnosti, které se na ní teď navalily…
Tak přeju, ať se zase brzy z něčeho těší a raduje ![]()
@Anonymní píše:
Holkysedmiletá dcera nám právě řekla proč jsme si jí přáli že jí nebaví život. Je citlivější povahy od mala. Nevím jestli to souvisí jen s tím že se po týdnu vrátila ze školy v přírodě trošku rozladěná /prý se jí tam ale líbilo, jen se jí stýskalo/, teď musela začít s úkoly a vůbec se jí nechtělo tak je otrávená.. koukali jsme na ní jak blázni s manželem
Spis to nekde slysela a jelikoz ji zacali povinnosti, tak je otravena a nic ji nebavi… Muj ctyrletak kdyz musi uklizet, tak s proslovem jak mu otravuju zivot a ze ho to na svete uz nebavi ![]()
@tessa2323 píše:
počkej, až Tě začne posílat na koleje, aby Tě přejel vlak…
@melitea
a když je fakt naštvanej, zavolá na mě rychlík nebo pendolino ![]()
@dedrichov dobry
na me tuhle jecela, ze skoncim v pekle
chtela jsem, aby neco udelala
@dedrichov tvl kde ty děti na to chodí? Ale aspoň, že ti dá na výběr
to je od něj hezký
kolik mu/jí je?
@Anonymní píše:
asi je dcerka melancholičtější povahy. A zkrátka neuměla být konkrétnější, tak to shrnula takhle.
Jinak ostatní komentáře mě pobavily - taky si od dětí vyslechnu, když po nich něco chci, nebo když se hádají se sourozenci…Je fajn slyšet, že v tom nejsem sama.
Tak s ni dneska ty ukoly nedelej..utery je daleko a bvte se spolu..nebo i meco zahrajte..at nema hned povinnosti..
Holky
sedmiletá dcera nám právě řekla proč jsme si jí přáli že jí nebaví život. Je citlivější povahy od mala. Nevím jestli to souvisí jen s tím že se po týdnu vrátila ze školy v přírodě trošku rozladěná /prý se jí tam ale líbilo, jen se jí stýskalo/, teď musela začít s úkoly a vůbec se jí nechtělo tak je otrávená.. koukali jsme na ní jak blázni s manželem