Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,malému je 17 měsíců a stále nám nejde přetáhnout pindík,ani trochu.Začínám mít obavy z toho,že bude muset jít na strhnutí.Což ale nechci.Pindíka zkoušíme přetahovat vždy ve vaně při koupání,ale jelikož se může koupat 1-2 krát do týdne (kvůli ekzému) tak to není tak často.Bojím se to zkoušet třeba při přebalování abych mu neublížila když je to na sucho.Jak je to u vás?Mám být ještě klidná,půjde to třeba později?
Ahoj …nám to dr poprvé zkoušela až v roce a půl,předtím mi důrazně řekla at to nechám že to pak zkusí sama.Takže 18ti měsíční prohlídce syna to zkusila a šlo to samo.Zašla byhc za dr ona ti řekne co a jak.JInak jsme na to dostali obyč vazelínu.
My přetahovali odmala,názoéry na to jsou dva.Přetahovat ANO/NE
Když máš pochybnosti tak se zeptej vaší dětské dr. nebo si zavolej na urologii jak máš postupovat ![]()
hmm naše dr. je v klidu a náš 4letý syn nemá stále volnou předkožku. Uvolňuje se mu sama, ale pomalu tak je zatím zbytečný ho prý hnát na chýru. Prý má čas do 5ti let t ak uvidíme ![]()
nám dětská řekla zkoušet přetahovat kam to půjde,násilím ne......nám to nejde skoro vůbec-kouká malýmu jen vršek žaludu.....a říkala že do tří let se to neřeší pak návštěva urologa!Na urologii jsme nakonec byli dřív kvůli jinému problému a dr mu tam pinďu rovnou přetáhl a i když jsme doma přetahovali tak asi málo protože to má opět ve stejné fázi-kouká vršek žaludu!Jinak urolog říkal přetahovat hned a dětská myslím od půl roku.......no jsem z toho jelen!Synovcovi byli 3 roky,dr mu to nařízl,přetáhl,segra pravidelně mazala a přetahovala a stejně jim to prý zase nejde,jen trochu ![]()
To je děs,každý doktor jiný názor.To nemůžou mít všichni jeden?
![]()
Já to ani nezkoušim. Myslím, že to nejde. Čurá rovně, na přetahování je času dost.
Nedělám to. Žádné problémy nemá (záněty apod.), tak nevím, proč bych to nemohla nechat na přírodě. Na zákrok může jít vždycky (můj brácha byl v 8mi letech). Počkám, až bude mít dost rozumu, aby si to zkoušel ve vaně sám, tím nejlíp zajistím, že to nepřeženu a nebude ho to bolet. Naše dr. by sice ráda přetahovala, ale bere můj názor a nedělá to proti naší vůli (jen musím včas při prohlídce hlásit
)
Synovi budou v dubnu tři roky. Od narození měl v předkožce jen malinkou škvírku na čůrání. S manželem pindíka „trénují“ ve vaně a už mu jde přetáhnout přes půl žaludu. Dále to nejde, protože tam má předkožku přirostlou. Ale nevzdáváme se a zkoušíme dál.
Dětská dr. zatím na to nic neříkala, zatím ani já nic neříkám, protože na chíru nebo urologii nechci.
Pravda je, že já bych si na „trénování“ sama netroufla, přeji jen manžel ví, co může a nemůže, aby to malého nebolelo.
Já mám kluky dva, jednomu jsou dva roky a od narození mu jde stáhnout celá předkožka. Druhému je 5 let a dodnes mu to jde stáhnout jen do půlky a dál je to přilepené. A to do tří let mu to nešlo vůbec. Ale problémy nemá, ale rozdíl vidím i v tom, že ten starší, co mu to nejde má žalud i večer bez mazu, čistý, a tomu mladšímu tam vlastně od narození vymývám denně plno bordýlku
omlouvám se za detaily ale možná proto mu to šlo hned stáhnout.
No my to máme jisté že půjdem.Taky přetahuju už od mala a každý den.Byli jsme na chirurgii a říkali že to mám jen jemně.Nemá cenu to rvát nebo dělat tak že by mu to vadilo.Vždycky zkusím co to jde a konec:Nebo třeba trochu promázvám vazelínkou.
Ve 3 jdeme na to pročištění.Mě ta primářka říkala že to měli oba její kluci aže jim to nechala udělat a dobrý.Samozřejmě když to jde bez toho je to super,ale když ne tak proč se s tím trápit.
Tak ja mam z vas nejstarsiho kluka,6,5l a stale jeste mu nejde pretahnout.Moje dr.do 5let neresi,ted uz teda nas nechala na usmlouvani do 7lete prohlidky.Teprve ted v 6letech se mu to postupne uvolnuje(ale pretahuje sam uz dlouho,kazdy vecer v ramci hygieny).U mladsiho budu postupovat zrovna tak..
Tak nam dr.rekla,ze pretahovat pomalu ve vane,jen kam to pujde od pul roku.ted je malymu 16 mesicu a nejde to pretahnout vubec ![]()
Ahoj, já mám čtyřletého klučinu a předkožka nám nejde stáhnout vůbec, ale zatím jsme s tím problémy nikdy neměli, myslím záněty apod.
Naše dětská dr. mu to zkusila přetáhnout ještě když byl miminko a udělala to násilím, takže mu kůžičku natrhla a pak týden plakal a nemohl pořádně čůrat
![]()
Pak už to nechala být a nezkoušela to, současná dr. říká ať to zatím neřešíme, že to problém není. Ptala jsem se tchýně a ta mi říkala, že klukům taky nikdy nepřetahovala, že se jim to uvolnilo postupně samo.
Hogata píše:
Ahoj, já mám čtyřletého klučinu a předkožka nám nejde stáhnout vůbec, ale zatím jsme s tím problémy nikdy neměli, myslím záněty apod.
Naše dětská dr. mu to zkusila přetáhnout ještě když byl miminko a udělala to násilím, takže mu kůžičku natrhla a pak týden plakal a nemohl pořádně čůrat![]()
Pak už to nechala být a nezkoušela to, současná dr. říká ať to zatím neřešíme, že to problém není. Ptala jsem se tchýně a ta mi říkala, že klukům taky nikdy nepřetahovala, že se jim to uvolnilo postupně samo.
no je fakt že jsem ještě neslyšela že by se pinďour dřív stahoval nebo se pletu??