Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@markeky píše:
@ynax k doktorovi jsem sla protoze jsem mela dlouho spozdeni a byla jsem na vyvolavacce, do 10 dnu mela Ms prijit, ale nic a dr. Rikala ze pokud se tak stane mam prijit
jenže v prvním příspěvku píšeš, že se snažíte krátce o miminko, a teď najednou, že jsi měla zpoždění a šla na vyvolávačku - to fakt nechápu. Vyšel ti pozitivní test a jdeš na vyvolávačku???
Podle mě by sílit měly, je to každý den vidět víc a víc. Minimálně obden tam skok bývá viditelný. Když to bylo biochemické těhu, které skončilo revizí, měla jsem to takto - nesílila. Ale to je moje zkušenost, můžeš to mít jinak. Jistotu ti dá krev, tam to ze dvou po sobě obden následujících testech poznáš bezpečně ![]()
@markeky chápu tě..:)..já jsem byla asi úplně stejná ale teď když se na to dívám zpětně, tak si říkám, že jsem se uplně zbytečně stresovala
..budu ti držet palce aby ti to dopadlo
..uvidíš že to bude dobrýýýý
![]()
Ne, sla jsem na vyvolavacku a az pak jsem si delala tt. Pred mni byl negativni.
Proč se tady do zakladatelky pouštíte, že šla brzy k doktorovi? Na to se neptala. Spousta doktorů si zve brzy právě z toho důvodu, aby vyloučila mimoděložní těhotenství, v nějaké diskuzi holky psali, jak chodí az 9-10tt a to už může být pozdě. Takže se @markeky nestresuj, na další kontrolu jdi jak jsi objednaná, to už bude vidět víc ![]()
@gerose dekuji
pousti se do me aniz by vedeli o co slo a hlavne misto toho abx se starali o sebe
![]()
Nestresuj se, miminku to nesvědčí. A hlavně můžeš mít pozitivní TT i třeba týden po revizi, to jak ti postupně klesá HCG v krvi, takže TT ti bohužel neřekne, jestli je mimi v pořádku. Já jsem asi divná, ale v obou těhu jsem dělala jenom jeden test, když vyšel pozitivní, tak další už jsem nedělala, když zjistíš těhu tak býváš cca 4 - 5 tt a na gyndě mě vždy objednali za 2 týdny a to už bylo něco na utz vidět. Taky jsem měla občas myšlenky, jestli je vše v pohodě, ale pokud nemáš bolesti a nekrvácíš, tak není důvod se zbytečně stresovat. A držím palečky, ať vše dobře dopadne.
Me doktorka taky prvne vystrasila.Ze je tehotenstvi mozna mimodelozni pritom vacek byl v deloze takze nechapu.Ja stastna ze jsem tehotna a doktorka mi pogratulovala se slovy, ze je tam jen vacek bez embria.At si necham zpravu o tehu zatim pro sebe.Ze se casto plod ani nevyvine.No a mimi je v poradku jsem ve 20tt.
@nikynkaa Nechápu proč doktoři tak straší, kamarádku taky vystrašili že jí neroste hcg a já nevím co všechno a dnes má zdravou půl roční holčičku, takže konec stresům, moc děkuji za uklidnění
už na to nesmím myslet a jen se těšit na další kontrolu ![]()
@markeky Doktoři jsou někdy fakt divní, neříkám, že se tak chovají všichni, určitě má někdo i čistě pozitivní zkušenost..ale mě třeba můj dr při první kontrole řekl, že těhu sice jsem ale že tam není srdíčko a že se často stává, že se přestane plod vyvýjet a ať příjdu za 2 týdny a uvidíme..já byla celé dva týdny vystresovaná a představovala jsem si to nejhorší..a dnes? Mám krásného 5m chlapečka a jediné o co tenkrát šlo bylo, že jsem byla na první kontrole moc brzo a srdíčko se prostě objevidlo až v 9tt…takže opravdu nechápu, proč doktoři tak často budoucí maminky nervují
![]()
Nevim co z toho maji ti doktori.Asi chtel tehotnou pripravit na nejhorsi
Je možné, že prostě nechtějí dávat zbytečné naděje ale zase někoho vyloženě stresovat je taky naprd…myslím, že kdyby někdy neřikali nic, tak by bylo líp..stačilo by říct těhu jste, příjďte za 2 týdny
..
![]()
Ahoj holky
také zrovna testuji
v pátek jsem očekávala ms
a ve čtvrtek jsme byli objednaný na spermiogram, ve středu jsem dělala test a ani nepočítala s tím že tam něco objevím a našla jsem
ted jak blázen testuju jestli čárka sílí a příde mi že sílí ale pomalu. U první dcery jsem měla jasne // ale bylov to neplanovane tak jsem dělala test až tyden po vynehaní ms
@Martina H myslím, že je určitě vidět víc a víc
Mě třeba zůstala ještě o něco málo slabší než máš ty ten poslední test
a to jsem byla už v 8tt ![]()