Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer,
Mám takový dotaz.. s Přítelem se pokoušíme o miminko krátce, ale hned mi vyšel pozitivní test, proto jsem šla za svou doktorkou a ta mi řekla, že tam jde něco malinkého vidět, že jde pravděpodobně o těhotenství, ale že se jí to zdá být malé, proto jsem si asi po 4 dnech udělala další TT a čárky byly pořád stejně silné, slyšela jsem že každé 3 dny by měli sílit… Není to nějaký problém?
![]()
Ať Ti sem napíše kdokoliv cokoliv, je to jako věštění z křišťálové koule. ![]()
@Jackie to si rkkam taky, hlavne se nestresovat, ale enejak mi to nejde ![]()
@jana79 fotku zatim nemam, maji kam sikit, zdaleka neni stejna jako ta testovaci ![]()
Ahojky toto prave take resim, carky mam slabe ale nesili, digitalni clearblue mi take vysel pozitivni..kdyz tam dr uz neco videla tak aspon vyloucila mimodelozno tehotenstvi, u toho prave vetsinou carky nesili, holt to u nekoho trva dele a navic je spoustu pripadu ze tehu na utz bylo uz videt a testy dokonce negativni, tim se uklidnuji ja tak urcite buee vse ok dej tomu cas, mimi se urcite bude spravne vyvijet, drzim palce ![]()
Budu to psát už tady na Emiminu pomilionté: síla čárky nevypovídá nic o prosperitě těhotenství, takže ani o tom, jestli to je nebo není v pořádku. To je jako by ses ptala křišťálové koule, ze sílené čárek nelze usuzovat vůbec nic a už vůbec se nedá podle toho řídit. Pokud máš test pozitivní, jsi zřejmě těhotná a nic dalšího neřeš. ![]()
@Elizabethie dekuji
no reklammi ze se jeste muze jedmat o mimodelozni, ale ze to je sance 1 ku 5000, tak nevim
nechapu proc doktori ze zacatku tak strasi
tak tobe taky drzim palce at je vse v poradku a dobre to dopadne ![]()
@markeky píše:
@Elizabethie dekujino reklammi ze se jeste muze jedmat o mimodelozni, ale ze to je sance 1 ku 5000, tak nevim
nechapu proc doktori ze zacatku tak strasi
tak tobe taky drzim palce at je vse v poradku a dobre to dopadne
a já zase nechápu, že každá letí ihned po zjištění těhotenství k doktorovi. Doktor ti musí říct vše - takže to, co ti řekla je naprosto normální. K doktorovi se má chodit cca na 7-8tt, pak hned bude jasno a nemusíš šílet x týdnů předtím
@ynax k doktorovi jsem sla protoze jsem mela dlouho spozdeni a byla jsem na vyvolavacce, do 10 dnu mela Ms prijit, ale nic a dr. Rikala ze pokud se tak stane mam prijit ![]()
@markeky vůbec se nestresuj
…mě nikdy nezesílily tak, že by byly stejně silné..měla jsem tu testovací vždy o dost světlejší a navíc asi po 2 týdnech začala ještě víc slábnout..je to úplně normální a jak psala @gabi.design tak síla čárky opravdu nevypovídá nic o prosperitě těhu, jestli je ok nebo ne, jestli je mimoděložní nebo ne…podle mě by ses měla přestat dál testovat a vydržet ( ikdyž to je těžké
) do další kontroly..těmi dalšími testy a jejich zkoumáním se budeš jen nervovat..a pokud už je mimi na cestě..tak to pro něj není dobré
![]()
@ynax píše:
a já zase nechápu, že každá letí ihned po zjištění těhotenství k doktorovi. Doktor ti musí říct vše - takže to, co ti řekla je naprosto normální. K doktorovi se má chodit cca na 7-8tt, pak hned bude jasno a nemusíš šílet x týdnů předtím
Kdy jsem se nedavno na gyndu objednavala ja tak sestricka rikala ze pani dr vyzaduje objednani v 7tt, prave aby se predeslo takovym spekulacim, takze chtela vedet posledni ms a sama mi podle toho sestra rekla kdy muzu dorazit nejdrive a urcite je to tak lepsi ![]()
@Novaska ve ctvrtek jdu na kontrolu tak musim vydrzet, ale jde to tezko
a mas pravdu akorat se tim stresuju. ![]()
@Elizabethie píše:
Kdy jsem se nedavno na gyndu objednavala ja tak sestricka rikala ze pani dr vyzaduje objednani v 7tt, prave aby se predeslo takovym spekulacim, takze chtela vedet posledni ms a sama mi podle toho sestra rekla kdy muzu dorazit nejdrive a urcite je to tak lepsi
Rikam, taky bych hned neletela, ale byla jsem unu predtim kvuli vyvolavacce a ms nikde a test pzitivni, sama rikaala at prijdu
ume se ani poradne nevi ktery tyden jsem, posledni ms byla 25.5 tak ji to tam podle nějakých výpočtu mesedi, ale pravdepodobne 3-5tt